Üdvözöllek az új határon, a nagy és merész 2024-es naptári évben. Az idő és a tér véget nem érő áramlása új paradigmát hozott létre, és nekünk ehhez kell alkalmazkodnunk. A 2024-es év 8-as száma a hatalom, az energia, a pénzügyek, a gyógyulás témáit képviseli, valamint azt a képességünket, hogy a vadul változó körülmények között is képesek legyünk félelem nélkül megmaradni. A 8-as szám a Levegő elem, és ahogy a változások erőteljes szelei végig vonulnak a bolygón, a belső iránytűnk által kijelölt megoldások lesznek azok, amelyek magasan és erősen tartanak minket.

A január hónap lehetőséget ad arra, hogy kifújjuk magunkat, mielőtt az év igazán felpörögne. A januári Szívszám a 7-es (a Szív az 1. hónap száma + 6-os az ajándék szám (2+4) = 7), és a 7-es számnak mindig időre van szüksége, hogy átgondolja a dolgokat. Tedd fel magadnak a kérdést: „Kiben bízhatok, és hol kell nagyobb önállóságot teremtenem az életemben?”. A januári 1-es szám megköveteli, hogy megteremtsük a függetlenség, a belső tartás és a kezdeményező szellem szilárd alapjait. Igaz, hogy a közösség és a kapcsolatok fontos részét képezik önmagunk megtartásának, ugyanakkor végső soron a saját önállóságunk az, ami a jólétünk megőrzésének záloga.

Most van itt az ideje, hogy a saját fejedben rendezd, hol számíthatsz az életedben lévő jelentős személyekre, és hol vagy egyedül. Így megkímélheted magad attól, hogy energiát veszíts, amikor a kommunikációdban konfliktusos kereszteződésbe kerülsz. Ez valahogy így hangozhat: „De hát azt mondtad, hogy elintézed helyettem; most nagyon rossz helyzetbe hoztál, hogyan vonhattad vissza a szavadat!”. Igen, ez bizonyára helytelen lenne a másik fél részéről, azonban megvan-e benned a képesség, hogy megpördülj, bukfencezz egyet és újra egyenesbe állj?

Ne állítsd magadat katasztrófahelyzetbe azzal, hogy mindent egy lapra teszel fel, és megbízol valakiben, aki a legjobb szándékai ellenére sem biztos, hogy képes lesz betartani a szavát. Ez egy kritikus fontosságú tudatosság, mivel sokan annyira stresszesnek érzik magukat, hogy nem tudnak úgy működni, ahogyan azt normális esetben tennék. Az öngyógyítás hatásának növekedése pedig nagyban hozzájárul ehhez.

Az önbizalom és a tiszta tudatállapot a legnagyobb erősségünk 2024-ben, ezért nézzük meg, hogyan tudjuk ezt megteremteni magunk számára. A 8-as szám a Levegő elem, így a légzésünkkel való munka elengedhetetlen ahhoz, hogy egészségesek, félelem nélküliek és hatékonyak maradjunk a bizonytalanság szélcsatornájában.

Az egyik legjobb esélyed arra, hogy 2024-ben megteremtsd magadnak az erő és a könnyedség alapját, ha gyakorlod a „Nyolcütemű légzés az energiáért és a stresszoldásért” meditációt.

  • Testtartás: Üljünk bármilyen kényelmes meditatív testtartásban, egyenes gerinccel, áll behúzva a mellkas felé, mellkas kiemelve.
  • Szemek: Csukjuk be a szemünket.
  • Légzés: Koncentráljunk a légzésre. Lélegezz be orron keresztül nyolc egyenlő légzéssel. Lélegezz ki orron keresztül egy mély és erőteljes légzéssel.
  • Folytassuk 11 percig. Befejezésként lélegezz mélyen be, tartsd vissza a lélegzetet 5-10 másodpercig, és lélegezz ki. Ezután lélegezzünk be mélyen, tartsuk vissza a lélegzetet 15-20 másodpercig. Fújd ki! És ismételd még egyszer!

Ez egy egyszerű, az alapokhoz visszatérő megközelítés ahhoz, hogy jó egészségben és optimális szellemi tisztaságban tartsd magad. A világot jelenleg a tisztánlátás általános hiánya gyengíti, és az emiatt az emberi pszichében keletkező stressz és szorongás elevenen emészti az embereket. Tegyél rendet a házad táján, és kérj magadnak valami újat. Az életerő győzelmet teremt, és ez az, amit igazán akarsz!

A 8-as szám a Gyógyító archetípusa, és sokféleképpen lehetünk a gyógyítás csatornája a világban. Az elfogadás és befogadás ereje hatásos recept a szív és a lélek gyógyítására. Erősebbek és jobb emberek vagyunk, ha nem dobjuk egymást a tengerbe.

Ha a gyógyító teák világát nézzük, a Ram Das tea az egyik legjobb választás. Ez egy egyszerű kombináció fekete kardamon hüvelyből és az édesköménymagokból. A fekete kardamon állítólag jót tesz a szívnek és a májnak, miközben természetes nyugtató hatású. Az édeskömény jó az emésztésnek és a bőrnek. Ha 4 fekete kardamon-hüvelyt és egy teáskanálnyi édesköménymagot 2-3 csésze forró vízhez keverünk, és 20 percig hagyjuk főni, kellemes italt kapunk. Ha tejet és mézet adsz a főzethez, szuper pihentető lefekvés előtti teát kapsz.

Ebben a hónapban 6 olyan napunk van, amely alkalmas a tervezésre, szervezésre és új projektek elindítására. Ezek a napok a következők: 2., 9., 11., 18., 20. és 29. A januári stratégiai hónapunkban tudd, hogy a sietség nem tesz jót számodra. Ha szemlélődő állandósággal rendelkezel, és hagyod, hogy a dolgok eljöjjenek hozzád, akkor érheted el a legjobb eredményeket. Ebben az évben általános lesz a tendencia, hogy bizonytalanságból erőltessük a dolgokat, de mi nem akarjuk ezt az utat járni. Az is valószínű, hogy a vágyott cél felé vezető rövidítések a megszegett ígéretek és álmok szellemvárosában kötnek majd ki. Végezd a saját munkádat; vágd a saját fádat és hordd a saját vizedet!

Visszatérve a „belső iránytű” gondolatára, tudjuk, hogy az iránytű az Északi-sarktól mintegy 1200 mérföldre lévő mágneses vonzás függvényében működik. Ezt a navigáció világában „mágneses északnak” nevezik. Hol van a mi vonzásunk, és mi az, ami irányít minket az életünkben? Egy magasabb rendű hivatás, egy személyes cél vagy vízió, vagy esetleg egy magatartási kódex, amelyhez ragaszkodunk? Ragaszkodunk-e a kódexünkhöz, vagy elkoptat minket az út? Ezek mind olyan kérdések, amelyekről az emberiség ebben az évben dönt. Ha a kódexedről vagy ismert, az emberek bízni fognak benned és a tetteidben.

A januári 1-es szám arra hív bennünket, hogy kezdeményezzük magunkban az alaphelyzetbe állítást, belső iránytűnk újra kalibrálását saját mágneses északi irányunkhoz. Ezután olyan gyakorlatra van szükségünk, amely energiát és kitartást ad ahhoz, hogy ebbe az irányba haladjunk. Az 1984-es „A karate kölyök” című filmben Mr. Miyagi addig gyakoroltatja Daniel-Sant látszólag értelmetlen gyakorlatokkal és feladatokkal, amíg unatkozik és frusztrált lesz. Aztán, miután az alapok megteremtődtek, a tanár megmutatja a tanítványnak, hogy ez volt a felkészülés a nagyobb dolgokra. Ez egy igazán nagyszerű film minden korosztály számára, hiszen bemutatja, hogy milyen fontos, hogy legyen egy személyes kódexünk, és hogy az önbecsülés, ha valaki betartja a saját kódexét, hogyan erősíti a lelkünket.

Táplálnunk kell magunkat és fel kell készülnünk szellemileg, fizikailag és lelkileg is, hogy átvészeljük az elkövetkező időket. Emeljétek fel magatokat, és ezen a magasabb ponton keresztül világítsatok, hogy mások is megtalálják az útjukat!

Adja meg ez az új év a saját ihletett látásmódotok áldását, és a kegyelem és erő angyali erői világítsanak az előttetek álló úton, megfényesítve a védett hazafelé vezető utat. Békét mindenkinek, fényt mindenkinek, szeretetet mindenkinek!

Forrás: 3ho

Send this to a friend