Varázslatos mantra a bőségért, boldogságért és jó szerencséért!

A Varázslatos mantra gyakorlása bőséget, boldogságot hoz, és megvéd a bonyodalmaktól. Jószerencséhez juttat, és eltávolítja a kényelmetlen érzéseket, megszabadít a betegségektől. Önmagad felemelésének kulcsa!

 

Mire lesz szükséged a gyakorláshoz?

 

 • a számítógépedre és internetre, hiszen az internetes oldalunkon fogod megtalálni a videót.
 • kényelmes gyakorlóruhára.
 • jógaszőnyegre, vagy bármilyen szőnyegre, amin tudsz gyakorolni.
 • egy párnára a popsid alá meditáció közben.
 • egy szép füzetre, amit naplóként használsz kifejezetten ebben a folyamatban, vagy pedig a számítógépedben egy külön mappára, ahol leírod a gondolataidat, kérdéseidet.

 

Minden kundailni jóga gyakorlás előtt 2 mantrával hangolunk be. Mindkettőt háromszor zengetjük el (ezt a videós gyakorlásban együtt tesszük meg):

 • Ong Namo Guru Dev Namo

Meghajlok a finom isteni bölcsesség előtt. Meghajlok az isteni tanár előtt önmagamban

 • Aad Guray Nameh, Jugaad Guray Nameh, Sat Guray Nameh, Siri Guroo Dayvay Nameh

Meghajlok az első Guru előtt.  Meghajlok az Igazság előtt, amely korokon át létezik .
Meghajlok az Igaz Bölcsesség előtt.  Meghajlok a Nagy Isteni Bölcsesség előtt.

 

Mire figyelj a gyakorlás közben? Ezt kérlek, nagyon figyelmesen olvasd végig!

 

 1. Minden kundalini gyakorlás előtt behangolunk a két mantrával, mert a segítségükkel emelkedik a rezgésszintünk, és védelem alá kerülünk.
 2. A kundalini kriják, meditációk olyanok, mint egy recept, pontosan be kell tartani minden előírást és gyakorlási időt. Azonban légy elővigyázatos, mert hatalmas energiát kezelünk. Ha soknak érzed a gyakorlás idejét, akkor lecsökkentheted. Például gyakorolhatsz először csak fele idővel, és utána naponta növelheted 1-2 perccel.
 3. Az előírt gyakorlási időket ne lépd túl!
 4. Jó, ha enyhe torokzárat tartasz minden kundalini gyakorlásnál, ha a póz lehetővé teszi. Ezt úgy tudod létrehozni, hogy az állad enyhén behúzod a mellkasod felé, mintha egy kis teniszlabdát szorítanál az állad alá.
 5. A légzéses részeknél előfordulhat, hogy szédülsz. Ettől nem kell megijedned. Ha túl erős a szédülés, lélegezz hosszan, mélyeket orron keresztül, míg meg nem szűnik.
 6. Ha magas vérnyomásod, vagy egyéb betegséged van, akkor finomabban szoktasd magad hozzá a gyakorláshoz, csökkentsd le a gyakorlási időket a negyedére, és naponta, vagy gyakorlásonként egy picivel növeld, míg el nem éred a teljes előírt időt.
 7. Az a legjobb, ha reggel gyakorolsz. De ha ez nem megy, bármikor gyakorolhatsz a nap folyamán. Lefekvés előtt legalább 2 órával hamarabb fejezd be a gyakorlást, mert felpörget, aktivizál.
 8. Minden gyakorlást 3 sat nam (jelentése: igazság a neved. Segítségével kiegyensúlyozod az elemeket a testedben, és összekapcsolódsz a lelkeddel) zengetésével zárunk le.
 9. A kundalini jógában egy gyakorlatot általában 40 napig gyakorlunk, mert ez már maradandó változásokat hoz létre a szokásainkban, viselkedésben, gondolkodásban, stb. Lehet tovább is gyakorolni egy gyakorlatot: 90, 120 vagy 1 000 napig. Így még erőteljesebb a hatás.

 

 A gyakorlat leírása:

 

Ülj könnyű törökülésben egyenes gerinccel (a popsid alatt legyen egy párna, amely segít egyenesen tartani a gerincedet), vagy ha ez nehéz lenne számodra, ülj székre úgy, hogy leérjenek a talpaid. Hajlítsd a könyökeidet úgy hogy a kezeid kényelemesen legyenek a vállaid mellett, és egy kicsit magad előtt.

 

Zenges a mantrát:

 

Har Har Har Har Gobinday                  Isten a Megtartó

Har Har Har Har Mukanday                Isten a Felszabadító

Har Har Har Har Udaray                     Isten a Megvilágosító

Har Har Har Har Aparay                     Isten a Végtelen

Har Har Har Har Hariang                   Isten a Gonosz Elpusztítója

Har Har Har Har Kariang                   Isten a Teremtő

Har Har Har Har Nirnamay               Isten a Névtelen

Har Har Har Har Akamay                  Isten a Vágytalan

 

Minden alkalommal, amikor a Har-t zengeted, csukd össze  a kezeid és húzd befelé és felfelé a köldököd. Ismételd ezt minden har zengetésekor.

Tudatosan használd a nyelved, hogy kiejtsd a hangokat. Úgy ejtsd a har-ban az a hangot, mint a „hug” angol szó ejtésekor. Az r hangot egy speciális módon képezd: hazsnáld a nyelved hegyét a szájpadlásodon éppen a felső fogsor mögött.

 

A gyakorlat videóját itt találod:

 

 

Jó gyakorlást kívánok!

 

Ha kérdésed van, írj ide: info@simratyogaworld.com

 

Send this to a friend