Nyisd meg magad az Újnak- 40 napos otthoni gyakorlás 2020. március 26- tól

A Tudatos Létezés, nyisd meg magad az Újnak Önmagadban egy kundalini jóga meditáció Yogi Bhajan tanítása szerint.

Amikor a Jupiter (mutató) ujj és a Szaturnusz (középső) ujj találkozik a psziché frekvenciájával, a tudatalatti gondolatok, amelyekkel eddig önmagad ellen voltál, eltávoznak. Bármikor, bárhol csinálod ezt a meditációt, az megfelelő lesz, hogy megnyisd az újat önmagadban. Már 5 perc gyakorlás után is egy teljesen más ember leszel. 

 

Mielőtt belekezdenél a gyakorlásba, kérlek, olvasd végig figyelmesen a gyakorlat ismertetését és a tudnivalókat. A videót a leírás végén találod!

 

A kundalini jógában van néhány alap, nagyon egyszerű szabály, amit ha betartunk, akkor védettek vagyunk, és hatékonyabb a gyakorlásunk.

 

I. A Kundalini jógában az órát vagy a személyes gyakorlást mindig a behangolással, két mantra elzengetésével kezdjük.

 

1.mantra– ráhangolódás az Arany láncolatra az Adi Mantrával (Ong Namo Guru Dev Namo)

 

Jelentése: Meghajlok a finom isteni bölcsesség előtt. Meghajlok az isteni tanár előtt önmagamban

Ez a mantra kapocs közted, mint véges személy, és Közted, mint a Végtelen Tudat árama között, mely a kundalini energiát irányítja.

 

2. mantra– védelmi mantra, hogy biztonságban gyakorolj

Ad Guré Námé, Dzsugád Guré Námé, Szat Guré Námé, Sziri Guru Dévé Namé mantra. Ezt a mantrát az Adi mantra után zengetjük.

 

Jelentése:

Meghajlok az első Guru előtt.  Meghajlok az Igazság előtt, amely korokon át létezik.
Meghajlok az Igaz Bölcsesség előtt.  Meghajlok a Nagy Isteni Bölcsesség előtt.

 

 

II. A behangolás után kezdhetjük a meditációt.

 

III. A gyakorlást 3 sat nam zengetésével zárjuk le, vagy csoportban a búcsú mantrával, áldás dallal.

 

Ha egyedül gyakorolsz, elég 3 Sat Nam zengetéssel lezárni a gyakorlást, de ha kedved van, az áldást dalt is énekelheted befejezésként. 

 

A meditációi 2 részből áll.

 

A meditáció 1. része

 

Testhelyzet és mudra:

Ülj könnyű ülésben egyenes gerinccel, húzd be az álladat a mellkas felé, és emeld ki ezáltal a mellkast. 

Emeld fel mindkét kezedet a vállaid vonalába, a könyökök hajlítva, és megpihentetve. Nyújtsd ki a mutató és a középső ujjadat felfelé, és használd a hüvelykujjadat, hogy lent tartsa a többi két ujjadat (gyűrűs és kisujj).

Ritmikusan nyisd és zárd a mutató és a középső ujjakat. 

 

 

Szemek: Csukva

Lélegzet: Nem szabályozott, lélegezz normál légzéssel

Gyakorlási idő: 11 perc 

 

A meditáció 2. része:

 

Maradj a fenti pózban, és a kezeid is maradjanak úgy, ahogy eddig voltak. Végezd tovább a mozdulatot.

Lélegzet: Formálj O alakot a száddal és lélegezz erőteljesen a szájon keresztül, miközben pumpálod a köldök pontot ritmikusan a lélegzettel.

Gyakorlási idő: 2, 5 perc

Befejezés: Lélegezz be mélyen, tartsd bent, és húzd a köldökpontot a gerinc felé. Lélegezz ki a szádon keresztül intenzív kilégzéssel. Ismételd meg még kétszer. 

Majd engedd le a kezeket és pihenj 1- 2 percet teljesen mozdulatlanul, csukott szemmel, befelé figyelve.

 

Figyelem! Várandósoknak, erős menstruáció közben ( a vérzés első napjaiban) a szájon keresztüli dinamikus légzést enyhébben végezzük. Magas vérnyomás esetén is érdemes ezt a részt óvatosabban gyakorolni.
 

Minden héten nyújtok neked segítséget levélben, illetve csatlakozni tudsz a gyakorlás zárt Facebook csoportjához itt! 

 

Ebben a Facebook csoportban gyakrabban, akár napi szinten adhatunk egymásnak segítséget, így javaslom, hogy csatlakozz hozzá bátran! A Vízöntő kor sajátossága, hogy érdemes kijönnünk a csigaházunkból, és kapcsolódni egymáshoz, mert így sokkal gyorsabban fejlődhetünk.

 

Személyes kérdéseidet itt teheted fel: info@simratyogaworld.com

 

Javaslom, hogy a 40 nap alatt egy szép füzetben, vagy a számítógépeden vezess naplót arról , hogy mit tapasztalsz, milyen események történnek az életedben, milyen változást érzékelsz önmagadon!

 

FONTOS!

 

Ha még soha nem kundalini jógáztál, vagy nem vagy most rendszeres gyakorlásban, akkor kezd a meditációt napi 5 perccel, és naponta növeld egy perccel, míg el nem éred a teljes gyakorlási időt. Ez azért fontos, mert a kundalini jóga nagyon intenzíven növeli a tudatosságot, és ezt testnek, érzelmeknek, elmének el kell bírnia.

Illetve, ha még nincs hozzászokva a tested a gyakorláshoz, el is fáradhatsz.  Óvatosan gyakorolj, és inkább fokozatosan szoktasd hozzá maga a napi rendszeres gyakorláshoz!

Mielőtt gyakorolni kezdenél, melegítsd be kicsit a válladat, karjaidat, végezz néhány 2 percig szufi körzést, ha nem tudod, mi az, akkor törzskörzést mindkét oldalra.

 

Mikor gyakorolj?

 

Legjobb reggel, ébredés után, mert akkor az egész napodat pozitívan indítod. Ideális idő: hajnal 4 és 7 óra között, szürkületi időben. Második legjobb időpont este 4 és 7 között. Egyénként bármikor gyakorolhatsz a nap során, ha reggel (vagy este) nem jut rád időd.

A videót behangolással és a 3 sat nam lezárással itt tudod megnézni, és velünk gyakorolhatsz minden nap a videó segítségével:

 

 

Miért jó minden nap gyakorolni?

 

A kundalini jógában általában 40 napig szoktunk gyakorolni egy gyakorlatot a hatékony és tartós eredmények érdekében. 

Egy meditáció, vagy krija gyakorlása esetén érdemes elköteleződnünk egy bizonyos időtartamra. Ha minden nap gyakorolsz, akkor egy régi szokást, vagy mintát le tudsz bontani, és megnyílsz az új, tudatosabb élet felé.

 

Mi van akkor, ha nem tudsz, vagy nincs kedved minden nap gyakorolni?

 

Ha minden nap gyakorolsz, gyorsabban fejlődsz. Ha ez fárasztó, vagy nehéz számodra, vagy nincs rá minden nap időd, akkor gyakorolj 1- szer, 2- szer, vagy 3- szor egy héten, vagy, ahogy neked jó. A lényeg a rendszeresség! Ha például minden kedden és pénteken gyakorolsz, már akkor is nagyon sokat tettél önmagadért! 

 

Ha kérdésed van, írj bátran ide: info@simratyogaworld.com 

 

Íratkozz fel a Facebook zárt csoportba, ahol közösségre találsz, támogatást kapsz, és felteheted a kérdésidet, illetve tanulhatsz mások kérdésiből is.

 

Köszönöm, hogy együtt gyakorolhatunk!

 

Send this to a friend