A Vénusz krijákat párokban tapasztalhatjuk meg, általában egy nő és egy férfi párosában, de végezhetőek két nő, vagy két férfi által is. A krija egy teljes gyakorlatsort jelent, és a Vénusz elnevezés a szerelem és szépség római istennőjére utal.

Öt héttel ezelőtt kezdődött el a Transzcendens szerelem órasorozat, ahol a fő gyakorlatsor vagy krija után általában Vénusz krijákkal dolgozunk tovább. Jellemzően főleg hölgyek vannak a csoportjaimban. Szinte hihetetlen megtapasztalni, hogy egy rövid időperiódus alatt, milyen erős lelki intimitás alakul ki a meditálók között, és olyan magas szintű szeretetenergia tölti be a teret, amely nagyon intenzív gyógyító hatású, és a szeretet egy magasabb dimenzióját tapasztaltatja meg. Tanárként azt tapasztalom, hogy meg kellett érni arra, hogy a Vénusz krijákat tanítsam. Évekig nézegettem őket, de olyan érzés volt, mintha üvegfal mögött lennének, és nem érinthetném őket. Aztán egyszer csak elérkezett egy pont, ahol azt éreztem, most már engedélyt kaptam a tanításukra, biztonságosan képes vagyok megtartani a teret hozzájuk. Beléjük szerettem, és ahol tudom, és a téma lehetővé teszi, alkalmazom is őket a kurzusok vagy elvonulások tematikájában.

A Vénusz krija tudományosan és precízen egyesíti a férfi és női polaritást az ászanákkal, mudrákkal, mantrákkal, pranayama légzőgyakorlatokkal és meditációval, Vénusz krija- blogbahogy létrehozzunk egy erős pszichomagnetikus mezőt, amin keresztül behúzzuk és irányítjuk az energiát, amely tisztítja a tudatalattit, és emeli a tudatosságot a csakrákon keresztül a magasabb, isteni tudatosság felé. Yogi Bhajan a 70-es évek elején kezdte tanítani őket 31 perces időkerettel. A 80-as években 3 perces limittel lettek kialakítva, és ezt most is tiszteletben tartjuk.

A Vénusz kriják hasonlóak a tantra jógához, azzal a kivétellel, hogy míg a Fehér Tantra Jóga csak a Mahan Tantrikus jelenlétében gyakorolható (Yogi Bhajan), addig a Vénusz kriják nem igénylik az ő jelenlétét, ha megfelelően vezetik le őket. A Vénusz kriják rendkívüli módon erőteljesek.

A meditáció véget vet az ego korlátozó és sértő hangjának, és megengedi, hogy a Semleges Elme kitáguljon, és hogy a szív központi helyzetbe kerüljön. A párok megerősített hitet és intimitást, közelséget tapasztalhatnak meg.

A Vénusz kiriják erőteljes jógatechnikák. Csak magasabb tudatossági szinten gyakorolhatóak, amelyet az előkészítés során megteremtünk. A Vénusz kriják eszközei annak, hogy összekeverjük a poláris energiákat a spirituális növekedés érdekében. A fókusz a szíven van, szeretetet és gondoskodást kivetítve általa mindkét fél javára.

 

Send this to a friend