1920A legjobb ezt a kriját esténként gyakorolni, mielőtt lefeküdnél, de gyakorolhatod bármikor nap közben is.

Ha rendszeresen gyakorlod, az alvásod mély lesz és pihentető, és az idegek regenerálódnak. Néhány hónap után a lélegzeted ritmusa tudatalatt igazodni fog a mantra ritmusához. Jobban fogsz gondolkodni, dolgozni, megosztani, szeretni és küzdeni.Ez a ritmikus mantra folyamatosan fog fejlődni benned, így még a napközbeni tevékenységeid közben is automatikusan hallani fogod, és a ritmusára fogsz lélegezni.  

A légzés 22 ütemre szabályozott. A numerológiában a 11-es szám a Végtelen. A 22-es a szellem birodalma. Ez a 22 ütem megadja az erőt az elmének, hogy a Végtelen felé nyújtózzon.

Nem lehet eléggé magasztalni ezt a meditációt és a növekedést előmozdító hatását a személyiségben. Ragyogást ad, a ragyogás türelmet ad, ami az első jellemzője az igazi szeretetnek. A szeretetben nem figyelsz a másik hibáira, mint ahogy a Nap a fényét és melegét adja minden ember számára.

Mielőtt hozzákezdesz a gyakorláshoz teremts maga számára nyugodt környezetet, ahol zavartalanul tudsz gyakorolni. Hangolj be a kundalini gyakorlás előkészítését segítő két mantrával. A behangoláshoz videó segítséget találsz tőlem itt!

Testhelyzet: Ülj kényelmes helyzetben egyenes gerinccel. Tedd a kezeidet az öledbe, a tenyerek felfelé nézzenek, a jobb kéz legyen a bal felett. A hüvelykujjak összetámaszkodnak, és előre néznek.

meditáció23

Szemek: Fókuszálj az orrhegyre, a szemek 9/10-re zárva vannak.

Légzés és mantra: Lélegezz be 4 egyenlő részben, mentálisan vibráld a Sa-Ta-Na-Ma mantrát. Tartsd bent a lélegzetedet, 4- szer vibrálva a mantrát, ami 16 ütem. Lélegezz ki 2 egyenlő ütemben, mentálisan kivetítve: Wahe Guru.  Folytasd 15- 62 percig!

Yogi Bhajan tanította 1974. április 1-jén.

Forrás: https://www.3ho.org/articles/shabad-kriya-deep-sleep-and-radiance

Fordította: Arató Mónika

c

Send this to a friend