kiterjedésJúnius a kitágulás, növekedés, és változás ideje a planétán.

A hónap 6-os behívja a látnoki képességeinket, és tovább inspirálja a kérdést bennünk: „Hol van a következő horizontom a szerelemben, boldogságban, és az életcélban, és hogy fogok oda eljutni?”

Az első félév történései után önmagunk egy érettebb és az utunkat jobban ismerő változata jelenik meg. A 6-os szám a tudatos érettséggel rezonál, és merészen tesz egy kijelentést: „Nincs más lehetőség, újra átmegyek ezen a „sz..ron”.

Jó hír, hogy nem kell ezt tenned! Lényeges ebben hónapban az a képesség, és szükségszerűség, hogy duplán ellenőrizd a szíved impulzusát és hajlandóságát. Ennek oka június szívszámából válik nyilvánvalóvá, ami az 5-ös. Az ötös szám kalandos, életteli, és néha kockázatvállaló.

Az 5-ös zabolátlan oldalát a 2-es Transzformer számmal kell megerősíteni, ami az uralmat, a határokat jelenti, és amit én “Isteni Megkülönböztetésnek” hívok. A 2-es szám a Negatív Elme, aminek megvan a képessége, hogy felmérje, milyen a helyzet, a személyiség vagy a környezet hatásköre, és meghatározza, hogy fennáll-e veszély.

Majd a Pozitív elme lép be, hogy meglássa, hol lehetnek a lehetőségek, és ezután a Semleges Elme követi a kiegyensúlyozott, és a leginkább védett utat. Tanítsd ezt a folyamatot a gyermekeidnek, mint  a valós életet, és lásd, milyen gyorsan kezd el a tudatosságuk fejlődni. Ez már egy nagyon más világ, mint 10 évvel ezelőtt, és a gyermekeink egy erősebb életképesség-készletet igényelnek, mint ezelőtt. Ezek közé az élet-képességek közé tartozik az, hogy valaki képes védelmi intézkedésként kiegyensúlyozni  önmagát a stressz és kiégés ellen.

A gyerekek manapság órákat töltenek a házi feladatukkal minden éjjel, látszólag kevés figyelmet fordítva arra az igényre, hogy együtt legyenek a családdal és a barátokkal, és pihenjenek. Annak ellenére, hogy nem a legnagyszerűbb gyermekkorom volt, a legnagyobb kegyelem a családi vakáció volt egy házban a tónál. Minden nyáron egy hónap az úszásról, csillagbámulásról, és a mezítlábas sétákról szólt a tó körül. Ezalatt a teljes családi psziché nyomáscsökkenésen ment keresztül, és emlékszem, ahogy utaztunk vissza N.Y.C-be a vakáció után, azt gondoltam magamban: „Amikor minden megőrül, szabadulj ki, menj a természetbe, és minden rendben lesz.” Ez a megerősítés a szó szoros értelmében megmentette az életemet, és a mai napig gyakorlom.

Tovább vizsgálva június hónapot, mint megoldást az egészségünkre és jólétünkre, fontos megjegyezni, hogy az Alap Kalkulációban megjelenik a 16-os szám. A tizenhatos a Kedvességet és Megbocsátást jeleníti meg, és a legnagyobb kedvesség és önmegáldás az, ha megbocsátunk és elengedünk. A haragunk és a haragunk érzelmi terhe elég ahhoz, hogy egy olyan hajót süllyesszünk el, amely egyébként sikeres utat tehetne meg. A tizenhatos összeadva 7, és a hetes a Víz Elem. Tedd a vizet a reggeli rendszered részévé, úgy mint úszás, meleg forrásban ázás, vagy szaunázás. Izzad ki a haragot, neheztelést, különben meg van a lehetősége, hogy a sejtszövetekben maradjon az év hátralevő részében.

Emlékezz, ez az év nem olyan, mint a többi a 10-e szám tekintetében(2+0+1+7=10), ami a “Mindent vagy Semmit.”

Vagy beleteszed a Mindent a diétádba, spirituális gyakorlatodba, stb. vagy számolgathatod az üres jégkrémes poharakat, amik kihullanak a szemetesből. Mint ellensúly a Víz Elem 7-es számához van jelen a 6-os számunk, ami a tűz elem. A hatodik csakrát úgy is hívják, mint “Agia Chakra”, ami azt jelenti “tűzkerék”. Ez az hely, ahol meditáción keresztül égetjük ki a mentális szennyeződéseket. Ami segít, hogy kevésbé legyünk reaktívak és inkább proaktívak, az a “Maha Shakti Chalnee Indra Mudra” meditáció.

Yogi Bhajan azt mondta, 6 oldal a szentírásokban, amit ennek az egyetlen krijának az előnyeiről írnak. Beleértve azt a képességet is, hogy ellenőrizzük az értelmünket és a gondolatainkat. Milyen csodálatos ajándék, amit magadnak adhatsz. Oly sok ember érzi, hogy csalódott az életben. Ez egy olyan gyakorlat, amit gyermekek is képesek gyakorolhatni. Mit szólsz egy heti egyszeri vagy kétszeri családi jógázáshoz?

Ahogy tisztulsz, és szabadidőt töltesz a családdal, tudd, épp túl a sarkon, júliusban megnövekszik a lehetősége száma, és a szerencse. Négy “szikra” van júliusban, ami azokat a napokat jelenti, amelyek a jó szerencse szikráját rejtik magukban. Ezek az 1-je, 9-e, 18-a, és 27-e. Szóval, ha esküvőről, új üzleti vállalkozásról, vagy nagy nyitásról van szó, ezek a legjobb napok az indításra.

Yogi Bhajan azt mondta: “Porrá kell törnöd magad, hogy megismerd a földet.” Tedd ezt a mottót a szívedbe az év második részében, és tudd, ahogyan vágsz, csiszolsz és fényesítesz egy ékszert, hogy a legnagyobb értéket érje el, úgy az életed alkalmazott intelligenciát és erőfeszítést igényel annak érdekében, hogy a legjobb legyél.

A Mennyek fénye világítson át rajtad, és minden jóságod világítsa be az ösvényt előtted, hogy a létezésed örömet és mosolyt hozzon mindenkinek, akivel találkozol. Sat Nam.

Írta: Nam Hari Kaur (Forrás)

Fordította: Arató Mónika (Simrat Kaur)- www. simratyogaworld.com  

Send this to a friend