Ez a meditáció energiát hoz a teljes részvételedért, és hogy energikusan tudj működni. Felüdíti a koordinációt és a lelket. Ha fáradt vagy, végezd ezt a meditációt, utána relaxálj 2 percig a hátadon, lazítsd el a tested minden részét. Az ébredéshez vegyél néhány mély lélegzetet, és készen is állsz, hogy cselekedj!

meditációPóz: Ülj kényelmesen, egyenes gerinccel. Helyezd el összetéve a tenyereidet ima pózban a mellkasod közepénél, felfelé néző ujjakkal.

Szemfókusz: Fókuszálj a szemöldökeid közötti pontra, az orrgyöknél. Ez a hatodik csakra elhelyezkedési pontja, és irányító központja a finom intuíciódnak és a belső elválasztású mirigy rendszernek.

Légzés: Ahogy belégzel, oszd a belégzést négy egyenlő részre (szippantásokra). Tartsd bent néhány másodpercig. Lélegezz ki, szintén négy egyenlő részre osztva a kilégzést. Tartsd kint a lélegzeted néhány másodpercig, A belégzés és a kilégzés minden részénél húzd be a köldökpontod gyengéden a gerinced felé. Egy teljes légzés ciklus 7-8 másodpercig tart. Ha ez elméd nyugtalan, vagy a  gondolataid zavaróak, add hozzá a Sa Ta Na Ma mantrát minden be- és kilégzéshez. A Sa a végteken, a Ta az élet, a Na a halál, és a Ma az újjászületés. A mantra segít fókuszálni az elmédet, és a Sa Ta Na Ma rezgésének ereje stimulálja az Igaz Önvalóhoz való kapcsolatot.

Idő: Folytasd erőteljesen 3-5 percig

Befejezés: Lélegezz be mélyen, nyomd össze a tenyereidet maximális erővel 10 másodpercig. Pihenj 15-30 másodpercig. Ismételd meg még kétszer. Pihenj meg.

 ©The Teachings of Yogi Bhajan (forrás)

Send this to a friend