A Japji minden éneke egy különleges gyógyító minőséget ad át. A 25. ének bőséget hoz.

YB tizenegy “Ha a Japji 25. Pauriját (énekét) énekled tizenegyszer egy nap, az bőséget és jólétet hoz neked. Ez egy ígéret. Oly sokan vannak, akik megtették ezt, és sikeressé váltak.”

  „A 25. ének hetet eredményez. Ez a felemelkedés emelvénye. Ez azt jelenti, hogy bárhol vagy, bármi vagy, az az ének felemel téged, fenntart téged a siker pontján, nem számít milyen nehéznek látod most azt.”

 „ A jólét egy állapot, amit az elme állít elő, mégpedig azonnal. Amikor a Nap előbújik a  felhők mögül, mindent megvilágít. Amikor az elme kikerül a dualitás állapotából, a jólét megjelenik. És a 25. paurinak megvan az ereje, hogy kihozzon a dualitásból…- Yogi Bhajan

Küzdesz pénzügyileg? Úgy érzed, homokon sétálsz, amikor a saját jólétedért teszel? Ez a mantra épp erre való.

Az energia kivetítésünk  felelős azért, hogy milyen energiát hozunk létre magunk körül, ami úgy működik, mint egy vonzáspont. Ez a Vonzás Törvénye, de jógikus szempontból. Yogi Bhajan nagyon világos volt a jóléttel kapcsolatban: a Jólét Istentől jön. Természeténél fogva Isten gazdag és virágzó. (Képzeld el az összes élőlény sejtjeinek számát, a hidrogen molekulák mennyiségét az egész Univerzumban, vagy a másodpercek számát a Nagy Robbanás óta…rengeteg, leírhatatlanul sok). Annak érdekében, hogy jólétet teremts az életedben, minden, amit tenned kell az, hogy létrehozol egy kapcsolatot a saját kicsi éned és az isteni bőség között. Más szavakkal meg kell ismerned, és tapasztalnod kell Istent a maga tökéletességében, és megengedni, hogy ez legyen az énkivetülésed.

A jólét érdekében fe kell számolnod a dualitást. A dualitás vices dolog. Ha azt gondolod Istenről, hogy ő rajtad kívül áll, és elválasztott tőled, az a dualitás. Az elméd behúz olyan trükkös gondolatokba, mint “ Jane gazdag, mert ő okosabb nálam.”

Nos, lehet, hogy Jane okosabb nálad, de a dualitás akkor jelenik meg, amikor azt gondolod, hogy Jane intelligenciája Jane-től származik. Minden minőségünk Isten teremtése. Jane intelligenciája az Univerzális Intelligencia része. Amikor tökéletes egységet tapasztalsz Istennel, és az Univerzális Intelligenciával az elmédben és a testedben, akkor meg fogod tapasztalni az Univerzális Intelligenciát önmagadban.  Amikor nincs dualitás, arra  mondjuk, hogy  “Ek ong kar.”  A Teremtő és a teremtett egy. Minden egy Istennel. A dualtitás kiküszöbölése egyesít téged a Forrással, és mikor eggyé válsz a Forrással, minden energia feléd áramlik. A pénz és a jólét is az energia megjelenési formái.

A 25. pauri, amit a sikhek első guruja, Guru Nannak írt, egy rapszódia az Örömről és a Boldogságról, egy teljesen megvilágosodott lélektől. Nanak úgy énekel a jólétről, mint Isten ajándékáról. Yogi Bhajan azt tanította, hogyha 11- szer recitálod a 25. paurit naponta, akkor óriási eredményekhez emeled fel önmagadat. A szürke felhők kitisztítása a tudatosságból megmutatja a tündöklő Napot, és a szivárvány végén találsz egy korsó aranyat is.

Testhelyzet: Ülj könnyű ülésben egyenes gerinccel. A kezek a térdeken pihennek vagy gyan mudarában vannak ( a mutatóujj és hüvelykujj begye összeér.

A szemek: Lehetnek nyitva vagy csukva.gyan mudra

A teljes mantra:

Bahota karam likhiaa na jaa-ay.

Vadaa dataa til na tamaay.

Kaytay mange jodh apaar.

Kaythaa ganat nahee veechaar.

Kaytay khap tuteh vikar.

Kaytay lai lai mukar paa-eh.

Kaytay moorakh khaahee khaa-eh.

Kaytiaa dookh bhookh sad maar.

Ay-eh bhe daat tayree daataar

Band khaalasee bhanai hoe.

Hor aakh na sakai koe.

Jay ko khaa-ik akhaan paae.

Oh jaanai jaytee-aa muh khaa-ay.

Aapay jaanay aapay day-eh.

Aakheh se bhe kay-ee kay-eh.

Jis no bakhsay siphat saalaah.

Naanak paatishaahee paatishaah.

 

Fordítás:

Oly sok a karmikus játszma, lehetetlen leírni mindet.

Mindenek Adományozója nem tart vissza semmit- még a legapróbb szezámmagot sem.

Oly sok harcos könyörög, hogy eggyé válhasson Veled.

Oly sokan vannak, akik számítóak,de soha nem elmélkednek Rajtad vagy látnak Téged.

Oly sokan kimerültek, elszakítva magukat Tőled.

Oly sokan vannak, aki megkaptak mindent, és megtagadták az elfogadást.

 

Oly sok a bolond, aki nem tesz semmit, de étellel tömi magát.

Oly sokan vannak, akik folyamatosan lever a véget nem érő fájdalom és éhség.

Még ezek is a Te ajándékaid számunkra, ó, Uram.

Rabszolgaság. Szabadság. Mindkettőt Tőled való.

Lehetelen bárki más számára, hogy többet mondjon ennél.

Ha valaki, aki a saját hangját szereti hallani, megpróbál erről beszélni, számos módon szégyellni fogja magát ezért.

Te, Magad, tudod. Te, Magad, adod.

Néhányan, csak nagyon kevesen ismerik ezt fel.

Az, aki az Úr imániak éneklésével áldott, ó, Nanak, ő a nemesek legnemesebbike.

Kattints ide, itt különböző verziókban meg is hallgathatod a 25. éneket!

Kapcsolódj hozzánk az éteren keresztül! Énekeld a 25. éneket 40 napon keresztül. Bármikor kezded el, kapcsolódsz az éteren keresztül másokhoz, akik pont ugyanezt teszik.

 

Szeretettel,

Simrta Kaur / Arató Mónika

Send this to a friend