Az Univerzum könyörülete felemel, és kiterjeszt téged.  Egy Isteni Pajzsot biztosít, hogy végigkísérjen a kísérleteiden és gyötrelmeiden. Ez a meditáció pontosan ezt teszi. Ha rendszeresen gyakorlod, pozitívvá, félelemmentessé, és boldoggá válsz. Semmi nem fog megállítani téged, ahogyan követed a céljaidat. Felszámolja a lelkedtől való elszigetelődés, és a magányosság érzését.

Ebben a meditációban a Maaaa hang hívja be a könyörületet és a védelmet. Ez az a hang, amit a kisbabák használnak, amikor az édesanyjukat hívják. Itt a lelked a gyermek, és az Univerzum válik az Anyává. Ha hívod, eljön, hogy támogasson, és védjen.

Nehéz a felsőbbrendű érzelmeidre és érzékenyégedre fókuszálni, ha félsz és védtelennek érzed magad.

Ha az Univerzum barátságtalannak, nemtörődömnek, és válaszra képtelennek tűnik, akkor könnyen megtelünk cinizmussal, kétségbeeséssel, és reménytelenséggel. Ebben a nyomott, problematikus állapotban lehetetlen az élet teljességét és lehetőségeit érzékelni. Nagyon nehéz megoldani azt, ami felzaklat téged.

Ezek az érzelmek akkor lépnek fel, amikor az aura, amely körbeveszi a testet, gyenge és kicsi. Az emberi aura képes kiterjedni egy kb. 2,8 méteres körbe, minden irányba. Ha lecsökken kb. 1,3 méter alá, akkor depresszióssá válunk. Képtelenek vagyunk a negatív gondolatainkatvisszaszorítani, amelyek önmagunk felől, vagy a környezet felől érkeznek.

Ha ki tudjuk terjeszteni az aurát, az aura külső íve úgy működik, mint egy szűrő, és mint egy csatlakozó az univerzális mágneses mezőhöz. Ez olyan, mint egy külső bekerítő mező, amely megőrzi az aura integritását, az érzelmek és gondolatok dühösen aktív keverékét, amelyek a testünkből  és a lelkünkből származhatnak.

Az aura ideiglenesen kiterjeszthető. Az egyik út az, hogy összekötöd az aurád az univerzális mezővel egy belső mag hangot használva, amely akitiválja a Szívközpont erejét.

Amikor ez a mező erős, akkor könnyű érzékelni az Univerzum áramlását, a Taot. Spontánná és élettelivé válsz, ahogyan a nagyobb valóság ritmusával mozdulsz, aminek a része vagy.

divine_shield_-cropped_smallAmikor a mező erős, védve vagy a saját múltbeli cselekedeteid hatásától. Olyan vagy, mint egy nagy hajó, amely Isten és a valóság felé fordul, majd keresztül kell haladnod a hullámokon, amelyek a saját múltbeli cselekedeid nyomán jöttek létre. A mező éberen tart, és ráébredsz életed valódi feladataira.

Szemek: csukva vannak, és a szemöldökök között pontra fókuszálnak.

Testhelyzet és mudra: Emeld fel a jobb térdetet, a jobb talp teljesen a földön van, az ujjak előre néznek. Helyezd el a bal talpat a jobb bokával és a jobb láb boltozatával szemben. A ball láb hüvelykujj párnája a jobb láb bokacsontjával szemben nyugodjon.

Tedd ökölbe a bal kezed, és helyezd el a csípőd mellett a földön. Hasznád arra, hogy kiegyensúlyozd a testedet. Hajlítsd be a jobb könyököt, és helyezd el a jobb térd tetején. Hozd a jobb kezedet hátra a fejed mellé, a tenyér a fül felé nézzen. Formálj egy lapos kelyhet a jobb tenyeredből. Majd hozd a koponyával szembe úgy, hogy a fülek alatt kapcsolódjon a koponyához, de maradjon nyitva a fül felé. Ez olyan, mint amikor egy kagylót formálsz a kezedből, hogy jobban hald a halk hangokat.

Mantra: Lélegezz be mélyen, és énekeld a Maaa hangot hosszan, teljes és lágy hangon. Úgy küldd ki a hangot, mintha valaki hallgatna téged. Ahogy zengeted, hallgasd a hangot, és engedd, hogy végigrezegjen az egész testeden. Ha csoportban zengeted, halld a felhangokat, amelyek létrejönnek, és engedd, hogy a hangszínek vibráljanak körülötted, és minden sejtedben.

A Mantra a Maaa hang. Zengesd kényelmes hangmagasságon. Amikor teljesen kilélegzel, akkor végy egy újabb mély lélegzetet, és folytasd. Csoportban mindenki különböző időkben lélegezhet be. Így a csoporthang folyamatosnak fog tűnni.

Idő: Folytasd 11- 31 percig. Majd cseréld meg a lábakat a másik oldalra. Folytasd ugyanannyi ideig, mint a másik oldalon. Kezd lassan! Tanuld meg a koncentrációdat a hangon tartani. Építsd fel a meditációt mindkét oldalon a teljes 62 percig.

Itt találsz hozzá videófelvételt, amin  az angol nyelvű tanár bemutatja a gyakorlatot:

 

 

 

© The Teachings of Yogi Bhajan 

Send this to a friend