Ezt a meditációt sokan tanítják rosszul, és csak kevesen jól. Itt azt a verziót olvashatod, ahogyan Yogi Bhajan tanította.

Gyakorlás előtt hangolj be az „Ong Namo Guru Dev Namo” mantra háromszori elzengetésével. Itt nézd meg, hogyan kell!

Póz: Ülj könnyű törökülésben, enyhe torokzárat alkalmazva (az álladat behúzod kissé a mellkas felé)

Mudra: Hajlítsd be a könyökeidet, az alkarod felfelé nézzed, az ujjak a torok magasságában legyenek, Lefelé néző tenyérrel kezd a gyakorlatot!

har 1Felváltva üsd össze a tenyereid oldalát a mantra ritmusára. Mikor a tenyereket lefelé nézve ütödhar2 össze, a mutató (Jupiter) ujjak érintik egymást, és a hüvelykujjak keresztezik egymást a kezek alatt, úgy hogy a jobb hüvelykujj van a bal alatt. Yogi Bhajan azt mondta, hogy a hüvelykujjak ilyen módon való keresztezése a kulcsa ennek a meditációnak. Mikor felfelé néző tenyérrel ütöd össze a kezeket, akkor a kisujjakat (Merkúr), és a Hold dombokat (a tenyerek alján helyezkednek el) ütjük össze.

Szem fókusz: A szemek 1/10-re vannak nyitva. Nézz az orrhegyre.

Mantra: Zengesd a Har mantrát, a nyelved hegyével, ahogyan felváltva összeütöd a Jupiter területet( a tenyerek lefelé néznek), és a Hold területet (a tenyerek felfelé néznek). Húzd be a köldökpontot minden Har-ra. (Ezt a meditációt Simran Kaur: Tantric Har meditációjának ritmusára tanította Yogi Bhajan)

har 3

A zenét itt találod hozzá!

Idő: Folytasd 3-11 percig

Hozzáfűzések: „Ne végezd tovább a meditációt 3 percnél, ha dolgozol a nap folyamán, vagy túl hamar válsz gazdaggá. Nem viccelek.

11 percig végezni egy nap, több mint elég. Ha túl sokáig csinálod, akkor mohóvá tesz. Stimulálja az elmét, a Hold Központot, és a Jupitert. Amikor a Jupiter és a Hold találkozik, nincs mód arra a világon, hogy ne hozz létre jólétet.”

A gyakorlást zárd le három Sat Nam (ejtsd: Szát Náám) zengetésével!

Forrás: Success and spirit: An Aquarian Path to Abundance

Képek forrása: http://www.successful-minds.net/prosperity-in-3-minutes/

Send this to a friend