Vigyázz mit mondasz!

„Vigyázz, miért imádkozol, mert könnyen valóra válhat!” Ez lehet április hó mottója. A szavaknak még erősebb hatása van ezen időben, és ezt az erőt jól és rosszul egyaránt használhatjuk.

Az egyenlet megoldásában a fordulópont a Semleges elme. A semleges elme a negatív és a pozitív elme után a gondolkodási folyamat harmadik állapota, ahol azt kérdezzük: „Mi a semleges, egyensúlyt és védelmet egyaránt nyújtó cselekvés?” 

Ha a szavaid és a tetteid nem követik e három feltételt, könnyen drámai helyzetben találhatod magad, ami hatalmas energiát von majd el tőled.

Sok vadász használ csapdát. A figyelmes vadász csalit, csalétket is rögzít a csapdához, hogy közelebb csalja a vadat. A mostani időben, hacsak nem fejlesztesz ki és tartasz fent egy nagyfokú tudatosságot, könnyen fejjel lefele lógva találhatod magad a figyelmetlenséged miatt.

Április nem a hetyke hozzáállás időszaka, hanem a pontos intézkedéseké.  Ne hagyj ki lépéseket, ne gondold, hogy a másik érti a finom jeleket. Légy körültekintő, fogalmazd meg a fontos üzeneteket írásban (pl. emailben).

Most lehet, hogy azt gondolod: „Április, elég szívás. Ugorjunk át inkább májusra!” Hát gyerekek, azért mondom el most mindezt, mert így nem fogsz szenvedni a félreértelmezett szavak vagy tettek következményétől az elkövetkezendő hónapokban, ugyanis ez az energia a következő három hónapra is kihat. Ugye nem akarsz később a Plútó sötét oldalán kikötni azért, mert félreértelmeztél egy szituációt, amit már most el lehetett volna rendezni?

Van egy módja annak, hogyan befolyásoljuk kedvezően „a szavak megnövekedett erejét”, és ez a mantra. Mindegyik mantra jó, de ami most különösen jól jön az aGuru Guru Wahe Guru, Guru Ram Das Guru”, 5-ször recitálva el egy kilégzésre. Ez egy speciális verzió amit Yogi Bhajan a sürgősségi üdvözítő kegyelemre adott. E mellett még az a nagyszerű ebben a meditációban, hogy kiegyensúlyozza mind az öt tattvát (föld, víz, tűz, levegő, éter).

Az emberek túlzottan vagy olykor nem jól reagálnak. Ennek gyakran az az oka, hogy egy vagy több elem (tattva) nem működik kiegyensúlyozottan bennük. Amikor egyensúlyban vagy, akkor a jelenléted automatikusan semlegesíti a szituációt.

„Ha a jelenléted nem működik, semmi sem működik.” (Yogi Bhajan)

E hónap napos oldala az, hogy a 11-es szám áll a szív kalkulációban. Mindenki a magasabb rendű szeretetet fogja keresni, valami romlatlant, tisztát, és valóságosat. Sok kozmikus esemény és összejövetel történik ebben a hónapban, így mindenképp juss el egy koncertre, spirituális elvonulásra, izzasztókunyhóba, stb. Ha nem nyújtod meg a spirituális izmaidat e hónapban, “érzelmi klausztrófóbia” érzésével fogod végezni. Ez az az állapot, amikor semmi nem stimmel, és a könyörtelen bosszúvágy hatja át majd az elmédet.

Szabadulj ki, csinálj új dolgokat, találkozz új emberekkel, különben kikészíted a körülötted levőket, vagy pont fordítva.

Emlékezz, a 9-es szám a legerősebb szám, és mi 9-es évben vagyunk (2+0+1+6=9). Ez polarizációt hozhat létre, és annak a felerősödését, amit úgy mondunk “ van is, meg nincs is.”

Az emberek gyakran gondolnak ilyenkor a pénzre, azonban ez a kifejezés találóbb az energia birodalmára vonatkoztatva. Kérdezd meg magadtól: “ Van energiám törődni magammal kedves és szerető módon?” vagy “ Van extra energiám, hogy megálljam a helyem ebben az ígéretben?” És a legfontosabb? “Valóban rendelkezem azzal, ami ahhoz kell, hogy megtartsam ezt az új személyt az életemben, akinek annyi figyelmet szentelek?

Mert, Kedveseim, ha most túl közel engeditek az erre méltatlan személyt, akkor rugdosni és sikítozni fogtok emiatt májusban. Ez az utolsó tanács mindent megér, csak hogy tudd!

Oké, nézzük a többi kozmikus bölcsességet és csodát. Használd ezt az időszakot arra, hogy megalapozd az év hátralevő részét. Mondd magadnak: „Létrehozom az alapom, erőset és szilárdat, hogy támogassam önmagam, és sugárzó jelenlétemet a világban.” Használd ezt az állítást, mint a személyes mérföldkövedet mindahhoz, amit teszel, és ahogyan irányítod önmagad a mindennapjaid áramlásában.

A nap egy bizonyos részében biztosítsd magad a 11 perces Guru Ram Das mantrával. Néha szükségünk van arra, hogy egy nagyobb erőhöz csatlakozzunk, mint a saját személyünk.

Az angyalok és spirituális mesterek különösen elérhetőek számunkra ez évben, és a 9-es szám a “ rejtélyek feletti uralkodás” száma. Hívd be a spirituális “társ-pilótádat”, hogy segítsen navigálni az előtted álló napokon. Tapasztald a jelenlétüket teret hagyva szívedben az isteni vezettetéshez.

Tudd, hogy szeretve vagy! Sat Nam

 

Írta: Nam Hari Kaur, forrás, Fordította: Mészáros Mia(www.satnamjoga.hu) és Arató Mónika

Send this to a friend