A karma beteljesítő: Japji 32. pauri

Írta: Suroop Kaur Khalsa (Forrás)

Fordította: Arató Mónika (Simrat Kaur)

Minden spirituális kifejezés közül, amit manapság használunk, a karma az a szó, amit valószínűleg a leggyakrabban hallunk. A karmát Newton magyarázta meg tudományosan a newtoni Harmadik Mozgás Törvénnyel: “minden akcióhoz tartozik egy reakció, egyenlő, és ellentétes.”

karma

Egyszerűen meghatározva, mikor egy okot hozunk létre a tetteinken, gondolatainkon keresztül, és nem fejezzük be, vagy nem oldjuk meg, amit létrehoztunk, újra kell inkarnádódnunk, hogy befejezzük. Mindaz, amik ma vagyunk- mind negatív, mind pozitív értelemben- annak a következménye, amit a múltban teremtettünk.

A félelmeink, korlátozottságaink, régi mintáink, a környezetünkre adott reakcióink, a szokásaink, és az érzéseink akadályozzák a képességünket, hogy a pillanat Végtelenségét érzékeljük, és betetőzzük azt, ami már létrejött. Az eredményezett karmák hozzák létre a kellemetlen, és néha egyenesen romboló visekedéseket, mintákat, és  körülményeket az életünkben. Gyakran nem értjük ezeket a viselkedésmódokat. Néha tudatában vagyunk, de nem tudjuk kontrollálni őket.

Amikor Darma van, akkor nincsen karma. A darma egy életmód, amikor meghaladjuk a karmánkat, és életünk valódi céljával összhangban élünk. Ez nem azt jelenti, hogy elveszítjük az emberiességünket, és a képessünket arra, hogy érezzünk, és tapasztaljunk. Inkább azt, hogy elég fényt és lehetőséget nyerünk ahhoz, hogy a kihívással szembesülve azt válasszuk, hogy cselekedeteinkkel felemeljük és a Végtelen felé közelítsük önmagunkat.

Az élet nyugtalan és reaktív megközelítése helyett, amelyek negatív következtetéseket okoznak, valóban az odaadó érzelmeink csatornái lehetünk, és nyugalommal haladhatunk át az életen.

A hangáramot, mantrát énekelve, recitálva, és vibrálva, eltávolodhatunk azoktól a megterhelő mintáktól, amelyek markukban tartanak. Végül az időn keresztül, és a kegyelem által a régi karmák eléggé fellazulnak ahhoz, hogy egy egyszerű hozzászólás, ránézés, szó vagy tett szétmorzsolhassa és feloszlathassa az illúziókat, létrehozva egy dominó- effektust, ahol a téves meggyőződések és forgatókönyvek elmaradnak, egy emelkedettebb ‘Te’ érdekében. Micsoda megkönnyebbülés!

Olyan, mint egy magas kamatozású hitelkártya megtérülése. Szörnyen érzed magad, hogy adósságod van, de nehezen rázod le magadról. Végül, miután találkoztál a zenével, fegyelmezed magad, rangsorba állítod az adósságokat, és kifizeted őket. Jobban érzed magad. Felemelkedve, és felszabadulva az adós kötelezettsége alól.

A Japji Sahib 32. pauriját recitálva kifizeted az adósságaidat, és befejezed a karmádat. Ahogy láthatod a fordításból, Nanak azt állítja, hogy mély odaadás aktív ösvényét  választva kegyelmet teremtesz- könnyedséget, erényt, és isteni segítséget- a Teremtés ajándékaként.

Ik doo jeebhao lakh ho-eh lakh hoveh lakh vees

Lakh lakh gayraa aakhee-a-eh ayk naam jagdees

Ayt raa-eh pat pavaree-aa charee-ai ho-i ikees

Sun galaa aakaash kee keeta aa-ee rees

Nanak nadaree paa-ee-ai kooree koorai thees.

Fordítás:

Ha az egy nyelvem kettő lenne,

És a kettő egymillióvá válna

És a millió 20 millióvá,

Akkor milliószor és milliószor szavalnám az Egyetlen Uralkodó Szellemet, mely az Univerzumot irányítja.

Ezen az ösvényen az odadadó hitves lépésről lépésre emelkedik, hogy Egységbe kerüljön Veled.

Hallva az Akasha feljegyzéseket, még a legalacsonyabb létezőknek is vágya ébred a hazatérésre.

Nanak, A Kegyelem a Teremtő ajándékaként érkezik.

Azok, akik magukat dícsérik hamisak, és egyre hamisabbak lesznek.

Ajánlások a gyakorláshoz: A shabadot (mantrát) 11- szer kell zengetni naponta, minimum 40 napig, hogy kifejtse a hatását. Recitálhatod magyarul, vagy gurmukhi nyelven, minkettő hatásos. Azonban a Gurmukhi recitálás jobb hozzáférést enged a mantra erejéhez, mivel ahogy a szavakat a megfelelő Naad vagy hang áramban zengetjük, a nyelv a felső szájpadláson lévő meridián pontokat érinti,  létrehozva a tudatosság változását. Ügyelj rá, hogy a szavakat helyesen ejtsd ki!

Rövid gurmukhi kiejtési útmutató:

Rövi magánhangzók:

A        ‘a’

I         ‘i’

U        ‘u’

Hosszú magánhangzók:

AA     á

AY      éi

AI       a

EE      í

OO    ó

O       o

AAU  mint az o a God szóban

Itt hallgathatod meg 11X egymás után a mantrát!

 

Send this to a friend