aranytejA kurkuma az egyik leggyógyítóbb erejű növénye a testnek. Egy növényi gyökérről van szó, ami főleg Indiában honos, de az évezredek során számos országban használták, mint gyógyító élelmiszert. Ismert jótékony hatása a belső szervek, a gerinc, és az ízületek szempontjából. Tisztítja a vért, és jó egészséget biztosít. Külső gyógyító hatásai miatt használható maszkokban vagy fürdőkben, jótékony hatással van a bőrre.

Szépségben tart. Amikor belsőleg használod inkább megfőzve jó, mint nyersen, így a test könnyebben el tudja oszlatni gyógyító hatásait. Alapvető élelmiszer hölgyeknek 28 év felett.

Hozzávalók:

1/8 teáskanál kurkuma 

1/2 csésze víz

250 ml tej (vegánoknak rizstej)

2 evőkanál nyers mandulaolaj

Méz ízesítésnek

Kardamom ízlés szerint

 

Főzés:

Főzd a kurkumát vízzel, amíg pasztaszerűvé nem válik. Javasolt főzési idő 8 perc, adhatsz hozzá több vizet, ha szükséges. Eközben forrald fel a tejet a mandulaolajjal. Amint felforr, vedd le a tűzről. Elegyítsd a két keveréket, használj turmixgépet, ha szükséges. Add hozzá a mézet. A kardamomot megfőzheted a kurkumás vízzel, ha szeretnél bele tenni ízesítésnek.

A pasztából nagyobb adag készítése esetén 40 napig tárolható hűtőszekrényben.

Az Arany tej különösen hasznos a merev ízületeknek, és az egész test olajozó forrása. Tartalmaz mind esszenciális olajokat és kurkumát, mind éltető összetevőket, amelyek segítenek a hölgyeknek rugalmasnak és életerősnek maradni.

Az Arany tejet éhgyomorra igyuk meg, lehetőleg reggel és este lefekvés előtt. A kúrát évente két alkalommal, negyven napig kell alkalmazni.

Mi a kurkuma titka?

A modern tudomány, valamint a hagyományos orvoslás is ismeri ezt a gyógynövényt, melynek fő hatóanyaga a sárga kurkumin. A kurkuma elpusztítja baktériumokat és parazitákat, serkenti a vérkeringést és a teljes anyagcserét és igen erős gyulladáscsökkentő szer.

Forrás: www.3ho.org

Send this to a friend