arany középKaptam a napokban egy levelet, és mivel az írója hozzájárult, megosztom, és ezen a fórumon adom meg rá válaszomat:

Megérintett a napokban egy munkalehetőség, amire végül nem jelentkeztem, de nem vagyok biztos benne, hogy jól döntöttem. Döntésem oka: rengeteg (szinte állandó) utazással járt volna legalább egy évig. És hát éppen ez volt a fő vonzereje is. Szép feladat, amiről úgy gondolom, hogy kihívás lenne ugyan, de jól meg tudnám csinálni, és bejárnám a világot, jól is keresnék vele. Szerintem esélyem is lett volna, mert ismernek a cégnél, korábban is dolgoztam nekik, tudják, mire vagyok képes. Az érem másik oldala: arra az időre szinte teljesen magukra hagynám 9 és 11 éves lányaimat. Pontosabban a férjemre és anyukámra. Még amikor meg is jelennék a színen, a gondolataim a munkán járnának. Sok gondolkodás után végül arra jutottam, hogy ezt nem venné be a gyomrom, nem bírná el a lelkiismeretem. Nagyon nehéz döntés volt, még sírtam is miatta, és most sem vagyok biztos benne, hogy jól döntöttem. Szeretnék mindent megadni a gyerekeimnek, jelen lenni az életükben – ugyanakkor nem szeretnék áldozattá válni, mert az nem jó senkinek. Vajon hol az arany középút? Te mit gondolsz? Szeretettel, Kata”

anyaAnyának lenni különleges és egyben kihívásokkal teli feladat. Egyben jó önismereti út, hiszen érdemes tisztázni, hogy mit gondolunk önmagunkról és a világról. Melyek a fő értékeink, és mi az, amit közvetíteni szeretnénk a gyermekeink felé? Nincs tehát a fenti kérdésre egyértelműen jó válasz. Azt gondolom, Kata az ő esetükben jól döntött, mert átgondolta az értékeit, és ezek közül nagyobb prioritást kapott a család. Anya csak egy van, és egy év hosszú idő, így hasonló helyzetben én sem döntöttem volna másképp. Azt azonban tudom, hogy miért okozott fájdalmat Katának a döntés, és miért nem biztos benne, hogy jól döntött-e.

Ismerd meg önmagad! Ennél a jelmondatnál nagyobb igazságot nehéz találni. Ha igazán ismered önmagadat, tudod, hogy számodra melyek az igazán fontos dolgok, akkor a döntéseid után nem fogod újra ás újra megkérdőjelezni önmagadat. Nem fog szenvedést okozni a döntésed. Tudod, hogy miért döntöttél úgy, ahogy éppen döntöttél, és tiszteletben tartod a saját utadat, és egyben önMAGadat. A szenvedés tehát elmúlik, és ismerni fogod a miértjeidet és a céljaidat.

Ismered ezt a jelenet a Mátrixból? Ha már láttad, és újra megnézed, akkor is jó kis emlékeztető, rímelve a fentiekre. A hirdetést az elején átugorhatod:

Szóval, hogyan is hozhatsz jó döntéseket? Adok hozzá segítséget:

1. Mikor egyedül és zavartanul vagy, csukd be a szemed és képzeld el az ideális életedet! Légy őszinte magadhoz, hagyd a lelki szemeid előtt felmerülő képeket áramolni, anélkül, hogy megítélnéd őket. Az álmodozásban nem (és egyébként sem) kell senkinek megfelelned. Figyeld meg a képeket, amiket látsz, és ez alapján határozd meg, hogy mi az, ami beteljesülése nélkül nem szeretnél meghalni. Így a számodra legfontosabb dolgok az életben egyértelműbbé fognak válni

2. Tudd, hogy a helyes fontossági sorrend ez: Isten, te magad, a párod, a gyermekeid, a szüleid, a barátaid, és a többi ember.

De hisz ez ellentétben áll azzal, amit Kata döntött- mondhatod, de csak látszólag. Katának a saját lelkiismerete (oh, gyönyörű magyar nyelv: saját lelkének, vagyis legfőbb tanácsadójának ismerete) tanácsolta azt, hogy egy évig ne legyen távol a gyermekeitől. Ha azonban Katának vagy bárki másnak egy döntés kapcsán le kellene mondania lelke szándékáról, ott érdemes elővenni a fenti útmutatót, és útkereszteződésekben ez alapján dönteni.

Egyébként csak addig találnak meg hasonló kihívások, amelyeknél a döntésed egyben szenvedést is okoz, amíg nem tudod pontosan, mit akarsz. A Jóisten csak azért küld téged különböző tapasztalásokba, hogy egyre tisztábban lásd, hogy ki is vagy te, és hogy egyre jobban megismerd önmagad. Ha már jól ismered önmagadat, kijelented, hogy mit szeretnél, kéred azt, és mindig teszel felé egy lépést, akkor sokkal több olyan tapasztalásod lesz, amely örömet okoz, és kevesebb vagy teljesen eltűnnek azok a tapasztalások, amelyek keresztre feszítenek.

3. Határozd meg tehát pontosan, hogy milyen életnek örülnél. Milyen párkapcsolatnak örülnél? Milyen hivatásnak örülnél? A kettő milyen viszonyban legyen egymással?

Természetesen ez mélyebb rétegekbe is elvezet. Kata felém küldött levelei azért érdekesek, mert olyan, mintha pontosan tudná, mi foglalkoztat mostanában. A mostani levele éppen egy alkotási folyamatban talált egy webkurzus kapcsán, és elősegítette, hogy a program hamarabb összeálljon a szívemben. Ennek a gondolatnak a kapcsán indultam el ugyanis, és a kurzus meg is született.

„ A célom megélésének sikere attól függ, hogy milyen mértékben vagyok képes megbocsájtani a szüleimnek és integrálni őket. A célunk megélése nem feltétlenül azt jelenti, hogy mit teszünk, hanem inkább azt, hogy kik vagyunk. Amilyen mértékben megbocsátunk a szüleinknek, és adunk nekik, annyira szabadulunk fel az ajándékozás által, és annyira érjük meg, hogy mi is a célunk. Ha egyensúlyba hozzuk a szüleinket, hogy mindkettőjükkel egyenlő szeretetben, és harmóniában legyünk, akkor lehetővé tesszük önmagunk számára, hogy integráljuk azokat a pszichológiai pólusokat, amelyeket a mi életünkben képviselnek. Ha megbocsátunk nekik és egyensúlyba hozzuk az irántuk érzett szeretetünket, az lehetővé teszi, hogy egyensúlyban legyenek a kapcsolataink (anya), a munkánkkal (apa). Miközben integráljuk a szüleinket, megtaláljuk azt a kincset, amelyet ők jelentnek számunkra, és egyre kreatívabbak leszünk. Amilyen mértékben integráljuk a szüleinket, annyira terjesztjük ki magunkat feléjük. Amit nem kaptunk meg tőlük, az nekünk kell megadni nekik.” – Chuck Spezzano

család-teljesHa a kapcsolatod az Édesanyáddal gyógyulásra vár, ha nem bocsátottál meg neki, akkor gondjaid lehetnek a kapcsolatok, különösen a párkapcsolat területén. Ha Édesapáddal vannak még megoldatlan sérelmek az életedben, ha nem bocsátottál még meg neki, akkor a nehézségek a hivatásod területén jelentkeznek. Amennyiben kiigazítod az energiát az Édesanyáddal és Édesapáddal való viszonyodban, úgy az életed is kiteljesedik, és megtapasztalhatod a boldogságot.

A jó hír az, hogy ezeket a dolgokat rendezni lehet, még akkor is, ha most haragban vagytok, vagy nem tartjátok a kapcsolatot, és akkor is, ha ők már nincsenek ebben a dimenzióban. Ha úgy gondolod, hogy ez nehéz és terhes a számodra, akkor van egy jó hírem. Az Új tudatosság vagy Új energia azt jelenti, hogy megváltozott bennünk, emberekben valami. Közelebb kerültünk a Teremtő észleléséhez önmagunkban, így lehetőségünk van kevesebb erőfeszítéssel, könnyedebben helyreigazítani olyan energiákat, amelyek gátolnak, és azt az életet teremteni, amit valóban szeretnénk. Ezért, ha úgy érzed, hogy ezzel a témával már rengeteget foglalkoztál, és alig változott valami, akkor is arra biztatlak, ne add fel, változtass szabad akaratodon keresztül a jelenlegi helyzeten.

Megbocsátani? Jó, de hogyan? Hiszen ez a legnehezebb. Most egy olyan programra hívlak, ami segít kiigazítani a szüleiddel való kapcsolatodat, így kiteljesíteni az életedet. Először az Édesanyánkkal fogjuk kezdeni a folyamatot, és később, az ősz folyamán indul majd az Édesapával foglalkozó rész, ez lesz majd az 1.0 verzió.

Kiteljesedés 2.0

webkurzus

Magamhoz ölelem az Édesanyámat

avagy

40 nap alatt közelebb a Teljességhez

A kurzus egy 40 napos utazás, amely során minden nap küldök számodra egy feladatot, amelyjó kapcsolat az anyával automatikusan eljuttat az Édesanyáddal kapcsolatos megbocsátásig. A megbocsátás rajtad keresztül, mint a Forrás megtestesülésén, eszközén keresztül történik, a szívedet kinyitva, és megtisztítva. A feladatok nem igénylik azt, hogy szenvedj, nem igénylik azt, hogy a fájdalmas múlton merengj. A mában, az elmédet lecsendesítve, a szívedet megnyitva, a szereteten keresztül juttatnak el a vágyott állapotba. Minden reggel érkezik hozzád egy rövid feladat, amelyet bármikor a nap folyamán elvégezhetsz. Lesznek napok, mikor a feladatok csak néhány percedet igénylik, és néha lesz olyan is, amikor fél órát is érdemes a feladatra fordítanod. Azért, hogy letisztítsd az életedet, nem is olyan nagy időráfordítás, igaz?

A kurzus számodra is egy kaland lesz, Édesanyád pedig annyit fog észrevenni, hogy valami változik, könnyebbedik, és boldogabb lesz az élete, mint korábban. Kettőtök kapcsolata pedig új formát vesz. Természetesen el is árulhatod neki, hogy éppen miben vagy benne, de szerintem ezt csak akkor tedd meg, ha észlelni kezdi, hogy valami változik, és rákérdez.

A kurzus 2013. szeptember 11-én, szerdán indul, és október 20-án vasárnap ér véget.

Mi szükséges hozzá?

 • Számítógép
 • Internet kapcsolat
 • e-mail fiók
 • Te 🙂

Mit ad számodra, ha részt veszel rajta?

 • Édesanyád és Te is könnyebben és boldogabban tapasztalhatjátok meg az életet.
 • Könnyebb lesz a kommunikációtok.
 • Jobban el tudod majd fogadni, és szeretni önmagadat.
 • Az emberi kapcsolataid harmonikusabbá válnak.
 • Békét és harmóniát teremthetsz a párkapcsolatodban, vagy könnyebben megteremtheted azt, ha jelenleg nincs.
 • Gyógyul a nőiességed, vagy ha férfi testben élsz, a női oldalad.
 • Könnyebben észreveszed, és elfogadod az örömteli pillanatok ajándékait az életedben.
 • Könnyebben meg tudsz nyílni az örömnek, és felszabadultabb leszel.
 • A befektetett szeretetenergia a gyermekeid életét is terhektől mentesebbé és boldogabbá teszi. Amit teszel, a jövő generációinak is segít.

A webkurzus részvételi díja:

Alapcsomag: 8 000 Ft, vagyis 200 Ft/feladat, amely tartalmazza a 40 feladatot mindennap e-mailben küldve.

Személyes csomag: Ha úgy érzed, hogy jó lenne, ha személyesen támogatnálak, erre is van lehetőség. A 40 nap alatt 4- szer fordulhatsz hozzám kérdéssel e-mailben. A személyes csomag díja 8 000 Ft+ 4 000 Ft, azaz 12 000 Ft, amely tartalmazza a 40 nap feladatait + 4 válasz e-mailt tőlem a kérdéseidre.

Előjelentkezési kedvezmény!

Ha a jelentkezésedet augusztus 8-ig jelzed, és befizeted a részvételi díjat, akkor számodra a kurzus 8 000 Ft helyett csak 5 600 Ft, vagyis 140 Ft/feladat.

A személyes csomag díja ez esetben: 5 600 Ft + 3 000 Ft, azaz  12 000 Ft helyett 8 600 Ft, ha augusztus 8-ig jelentkezel!

Jelentkezni itt tudsza tárgymezőbe kérlek írd be, Kiteljesedés 2.0- alap vagy személyes csomag, attól függően melyiket kéred!

Send this to a friend