Kezd a gyakorlást a behangolással!

 

Ez a pranayama gyakorlat egy magával ragadó energia terápia. Az energia kapcsolatot a kezek között nem szabad megtörni. Egy betegségmentes testet és egy tiszta, meditatív elmét képes adni  számodra, és kifejleszti az intuíciót, de gyakorlást igényel.

Testhelyzet: Ülj könnyű törökülésben egyenes gerinccel

Mudra: A könyökeid legyenek behajlítva, az alkarok és a kezek lazák tapsoló helyzetben a napfonat csakra magasságában. A kezek kifelé és befelé mozdulnak, mintha tapsolnál, de nem érintik egymást. Állítsd meg a befelé tartó mozdulatot, mikor a kezek 15- 20 cm-re vannak egymástól. Mozdulj lassan és ritmikusan.

Fókusz: Koncentrálj a tenyereid között érzékelhető energiára.

Légzés: A légzés a kezek mozgásával együtt van időzítve. A légzés minden üteme egy teljes tapsoló mozdulat (kezek befelé mozdulnak, kezek kifelé mozdulnak).  Lélegezz be 5 ütemen keresztül az orrodon át, ahogy öt tapsoló mozdulatot végzel. Majd lélegezz ki öt ütemen keresztül a szádon át, ahogyan elvégezd a következő öt tapsoló mozdulatot. Folytasd és ne törd meg a mozgás és a légzés ritmusát.

 

 

 

 

 

 

 

Idő: Hogy minden csakrát ritmusba helyez, végezd ezt a mozdulatot minden nap 11 percig. Fokozatosan növelheted az időt 16 és fél percig.

Befejezés: Lélegezz be és tartsd a levegőt bent 20 másodpercig, ahogy a kezeidet az arcodra nyomod, olyan erősen, ahogy csak tudod. Lélegezz ki. Lélegezz be újra, és tartsd 20 mp-ig, és nyomd a kezeket a szívközpontodra, olyan erősen, ahogy csak tudod. Lélegezz ki. Lélegezz be utoljára, és tarts bent 20 mp-ig, miközben a kezeket a napfonatra nyomod. Lélegezz ki és pihenj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zárd le a gyakorlást 3 Sat Nam zengetésével.

 

© The Teachings of Yogi Bhajan

 

Send this to a friend