SONY DSCA múlt hétvégén tartottuk az első kundalini jóga Jólét meditációs workshopot, amelynek még mindig a hatása alatt vagyok. Rámutatott egy pontra, ami a mostani sorsfordító időkben igencsak fontos, és az múlik rajta, hogy a céljaink felé tudunk-e haladni, vagy épp távolodunk tőlük. A téma, amivel többek közt dolgoztunk az volt, hogy hányszor gyengítjük a saját teremtésünket azzal, hogy azt gondoljuk, hogy valamire nem vagyunk képesek. A csoportban ez a téma mindenkit megérintett, és dolgoztunk is vele egy gyógyító meditációval.

Emlékszel, hogy el akartál menni egy tanfolyamra, és azt mondtad: nem tudok? Emlékszel, amikor fel akartál kelni reggel, és Istennel lenni, és ehelyett azt mondtad: képtelen vagyok rá. Emlékszel, amikor szeretni akartál valakit, és vele lenni, de azt gondoltad, hogy te ezt most nem tudod megtenni?

Minden probléma ezen a bolygón a „nem tehetem, képtelen vagyok rá” gondolatból jön. Ez egy elcsúszást ad nekünk a dharmánktól, a választott sorsunktól. Szükségünk van az akaratunkra, annyira tisztán, és pozitívan, hogy  a „nem vagyok képes” gondolat ne érinthessen meg minket.

Minden tettnek van egy következménye. Mikor elkezdünk valamit, a következmény ott lesz. Ha nem akarsz következményeket, ne kezdj el semmit. De ha már teszel valamit, akkor legyen veled ez az irányítás! Ellenőrizd a „képtelen vagyokodat”, és ne engedd meg, hogy befolyásolja a jelenedet és a jövődet.”- Yogi Bhajan

Stresszhelyzet alatt különösen hajlamosak vagyunk arra, hogy olyan gondolatokat higgyünk valósnak, amelyek nem a vágyaik beteljesülését szolgálják. Ilyenkor a saját belső szabotőrünk csak úgy ontja a káros meggyőződéseket.

Ebből kialakul egy rezgésszint, aminek a hatása azonnal a külvilágban is megjelenik. Stresszhelyzetben, amikor kellőképpen lehangoltuk magunkat, akkor hajlamosak vagyunk a belső világunkat kontroll nélkül kivetíteni, és másokban keresni a baj forrását, vagy ítélkezni.

Ha elég tudatos vagy, és megfigyeled magad, ahelyett, hogy azonosulnál belső történeteiddel, akkor akár játékosra is veheted a figurát, és teremthetsz is velük. Például, ha azon kapnád magad, hogy éppen ítélkezel, akkor váltsd ki az ítélet energiáját. Tereld el az ítélkezésről az elmédet azzal, hogy ahelyett, hogy másról ítélkeznél, gondolj, vagy mondj magadról valami jót. Ne feledd, az elméd csak egy eszköz, amit arra használhatsz, hogy megvalósítsd vele önmagad, és az életcélodat. Ha irányítás nélkül hagyod, akkor viszont nagy valószínűséggel a boldogságod ellen fog működni.

Hamarosan májust írunk, ami az ötödik hónap. Az ötös a kundalini jógában a tíz test közül, amivel a kundalini jóga hagyománya szerint rendelkezünk, az egyetlen látható testnek a száma. Ez a fizikai testünk, ami ugyanúgy eszköz, mint az elme. Ha az irányításod alatt tartod, gondozod, akkor nemcsak egészséggel fog megáldani, de amennyiben megtanulod értelmezni az üzeneteit, odafigyelsz a visszajelzéseire, akkor a tudatosságod fejlesztésének a legjobb eszköze, illetve annak, hogy tapasztalni és élvezni tudd az élet gyönyörűségét.

Fejleszteni a Testet+ kicselezni az Elmét= Tudatosság

Test és Elme, vagyis TE kellessz ahhoz, hogy odaadd magad, és a Lélekkel összhangban irányítani tudd az életedet.

„Minden tudás ősi és elfeledett. Nekünk, akik a kundalini jógát gyakoroljuk, nincs jogunk beavatni senkit. Mert ha valaki nem képes beavatni önmagát, mi nem lehetünk olyan bolondok, hogy beavassuk őt. Alapvetően, a törvény az, hogy neked kell lenned, aki elindul ezzel. Aztán növekedni kezdesz…” – Yogi Bhajan

A május tehát a fizikai test általi tapasztalatszerzés és tudatosságemelés legfontosabb hónapja. Arra használhatod, hogy jobban megismerd általa önmagad, hogy megnyílj a lét örömének, hogy befogadd az életenergiát, és hogy irányítani tudd a tested, az elméd, és ezzel az életed folyását.

Ezért szerveztük éppen most a

A Lét illata

életörömre hangoló elvonulásunkat Kerekerdőn május 7-8-9-10-én.

a Lét illata

A május egy különösen misztikus hónapja a tavasznak. Mintha minden érzékünket arra hívná a Természet, hogy vegyük észre a Lét csodáját. Gyönyörű virágok nyílnak, illatuk betölti a friss levegőt. Még a régiek is mondják: a májusi eső aranyat ér. A föld már magába foglalta a magokat, és táplálja a növényeket a virágzásban. A Nap ilyenkor melegen süt a Nyár és a szabadság érzését megidézve. A májusfa állítás hagyománya pedig a szerelem üzenetét hordozza számunkra. Minden azt üzeni: örülj a Létnek, és töltekezz fel az illatával, és határtalan energiájával.

Ahhoz, hogy valóban meg tudj érkezni a májusi energiákba, a Lét örömébe, és felszabadítsd a szíved, egy különleges programot állítottunk össze kundalini jógával, LEMangURIA tánccal, hangtálakkal, gongokkal, meditációkkal, és a Természet közelségével.

Ha szeretnél csatlakozni a csapathoz, akkor olvass tovább az elvonulásról, és jelentkezz itt. Jelentkezéseket április 30- ig tudunk fogadni!

LélektársA május a szerelem hónapja is. Emlékszem, négy évvel ezelőtt éppen április végén kaptam az első ismerkedő levelet a Kedvesemtől. Ilyenkor ösztönösen keressük a Párunkat, a Szerelmünket, a Lélektársunkat. Bár én nem vettem észre először, hogy ki is szólított meg, és akár el is mehettem volna az élet kínálta lehetőség mellett, de szerencsére Ő nem adta fel, és addig jelzett a maga finom módján, míg az intuícióm segítségével észre nem vettem Őt.

Azóta együtt vagyunk, született egy kislányunk, és számos közös, szép alkotás létrejött. Nagyon örültem neki például, hogy a Lélektárs behívó online kurzus után, amit éppen a témával kapcsolatos tudásom, és tapasztalatom összefoglalása volt, Vele együtt alkottunk meg az Unio Mystica online kurzust már azok számára, akik célja, hogy párkapcsolatukat a legmagasabb szinten élhessék meg.

A két kurzus évente csak egyszer érhető el!

A Lélektárs behívó online kurzus május 8- án indul, hat hét alatt kaphatod meg a kurzus tizenkét leckéjét, most extra kedvezményes áron.

A Lélektárs behívó online kurzusról itt olvashatsz többet, és jelentkezhetsz is rá.

Az Unio Mystica online kurzus június 12-én indul, és most május 12-ig tudsz rá kedvezményesen jelentkezni!

Az igazi szer-elem mély szereteten, elfogadáson és elismerésen alapszik. Több dimenzióban valósul meg, éppen ezért ebben a szerelemben mindkét fél fejlődik, és önmaga legfényesebb minőségét élheti meg, Unio Mystica- avagy misztikus egységben.

Mitől misztikus? Mit tehetsz azért, hogy megtaláld, feloldódj benne, és megtartsd?

A kurzusról, és a május 12-ig elérhető kedvezményről olvass tovább itt, és jelentkezz most.

Egyedi ajánlat azok számára, akik mindkét kurzus szeretnék!

unio mystica

Ha jelentkezésedet a Lélektárs behívó online kurzursa és az Unio Mytica online kurzusra legkésőbb április 28-ig jelzed, akkor a két kurzus együtt számodar most 11 060 Ft helyett csak 8880 Ft.

Jelentkezni itt tudsz, az e-mail tárgysorába, kérjük írd be: két kurzus együtt

Május 26-tól új jógaprogram indul, heti rendszerességgel hat héten keresztül.

A legmagasabb szintű elérhető elmeállapotot anahatnak hívjuk, mely a Végtelen meg nem szólaltatott hangja vagy rezgése. Intuíciót, belső erőt és a teljes nyitottság képességét hozza el, hogy azt tegyük, amit kell, a Létezés teljességének egyedi részeként.

Az intuíció fejleszthető. Akkor erős, ha a kundalini jógában megnevezett tíz test közül, amivel rendelkezünk, a hatodik test, a Fényív állandó, tiszta és kiegyensúlyozott állapotban van.

A Fényív vagy glória a kivetített sugárzásod. Képessé tesz az összpontosításra, a meditációra. A Fényív, mely az agyalapi mirigyhez kapcsolódik, szabályozza az idegrendszert és a mirigyek egyensúlyát, ezzel védi a szívközpontot.

A fényívet a hatodik csakrán keresztül fejleszthetjük. A csakra intuícióját használhatod önvalód védelmére, hogy képes legyél az élet stresszhelyzeteivel foglalkozni anélkül, hogy lezárnád a szíved.

A május 26-tól induló

„Az intuíció fejlesztése” kundalini jóga nyitott csoportban

Glória, Fényív

Glória, Fényív

a kundalini energia emeléséért és fenntartásáért teszünk, megerősítjük a harmadik szem csakra, az agyalapi mirigy, és a tobozmirigy működését, és ezzel az intuíciónkat. A hatost test energiáját hat alkalommal, jórészt a hatodik hónapban erősítjük. A 2105-ös (1+5=6) év szempontjából is fontos most ez a szám, az egyhegyű fókusz, és a céljaink szem előtt tartása.

A programról itt olvashatsz többet, és jelentkezhetsz is.

Szeretettel várlak! Sat Nam!

Simrat Kaur/ Arató Mónika

 

Send this to a friend