Heléna barátnőmmel tartjuk az októberi Szakrális Szexualitás elvonulást, immár másodszorra. Vannak olyan emberek, akikkel közösen megyünk az úton, rengeteget tanulunk egymástól, és inspirálódunk egymás társaságában. Heléna számomra egy ilyen útitárs. Nemrég, a nyáron volt Heléna és Kristóf esküvője, és én ott egy életre szóló élményt kaptam, amely megváltoztatta az életemet. Ezt még nekik sem meséltem, de az októberi elvonuláson minden ott lévő kedves léleknek elmesélem, mi is történt…

Mindez nem lehetett volna így, ha Heléna nem ennyire érzékeny és érző lélek, Nő, aki tudatosan építi az életét, és így állt össze szakrális esküvőjük is. Készülünk az elvonulásra, és Heléna írt a témánkkal kapcsolatban egy csodálatos cikket. Fogadjátok szeretettel!

 

Az utóbbi időben elkezdtem még mélyebben, átfogóbb, teljesebben érzékelni jónimat és azóta úgy érzem, mintha az egy kis test lenne a testemen belül.

Egy önmagában is teljes egésznek tapasztalom, ugyanakkor egy kiemelten fontos része szervezetemnek.

Ha megcsodálunk egy jónit (a Női nemi szerv szanszkrit elnevezése), egy kis külön világ tárul ki, melynek teljesen egyedi formái, redői, színei és illatai is a test a testben érzést hozzák számomra. 

Nemi szervünk a testünk alsóbb régiójában, törzsünk, medencék alapjában helyezkedik el. Ide kapcsolódik mindaz, ami földközeli, primér, nem tudatos, ösztönös, elemi, zsigeri, lényünk alapja. Ha tehát tudatosságot viszünk ebbe a régiónkba, nemi szervünkbe és azon keresztül szexualitásunkba, lényünk legmélyebb bugyraiban gyújtjuk meg a tudatosság fényét és világítjuk ezzel be lelkünk addig rejtett zeg-zugait.

Ha képessé válunk arra, hogy beleengedjük magunkat mindabba, amit ez a kis test elénk tár, az – tapasztalatom szerint- nem csupán  szexuális életünk változtatja meg, egész testünkre, egész életünkre kihatással lesz.

Úgy hiszem ehhez sok bátorság, ősbizalom, szeretet, türelem, alázat, tisztelet társul. Ha ezt az utat választjuk, szexualitásunk szakrális szintre emelésére vállalkozunk, akkor vagy megvannak bennünk ezek a minőségek, vagy maga a folyamat gondoskodni fog arról, kiműveljük magunkban ezeket a kincseket.

Én úgy gondolom, hogy mélyen belül minden ember erre vágyik. Lehet, hogy nem tudatosul, lehet, hogy fontos vagy szükséges megtapasztalnunk azt, ami nem ez, nem a szakralitással párosuló szexualitás, hogy aztán tudatosan ezt válasszuk. Mégis úgy érzem, hogy a tisztelettel, figyelemmel, odaadással, őszinteséggel és szeretettel teli kapcsolódás és egyesülés az, ami emberi életünk egyik legszebb tapasztalása lehet. Ha te érzed a megszólít a Szakrális Szexuális elvonulásunk, talán  érzed már lényed ezen hívását, és tudatosan vágysz arra, hogy tapasztald, éld az életnek ezt az ajándékát. Az is lehet, hogy nem érzed, egyszerűen csak olvasod ezt az írást és hiszem, hogy olyanokhoz jutnak el ezek a sorok, akik kapcsolódnak ahhoz a belső késztetéshez, hogy a önmagukkal, kis testükkel való kapcsolatunkban, lényük mélyebb rétegeibe több fényt vigyenek.

Azzal együtt, hogy számos varázslatos élmény, öröm és extázis vár ránk, az út ugyanakkor lehet igen rögös is. Hiszen mindannyian hozunk magunkkal egy szexuális örökséget, apáink és anyáink akarva akaratlanul, zsigeri reakciókon keresztül, átadják nekünk kisgyermek korunkban az ő mintáikat, amiket ők is kaptak az ő szüleiktől és ők is az ő őseiktől és így tovább. Ha végigtekintek az elmúlt évszázadok, évezredek történelmi korain és eseményein, a férfiak és a nők kapcsolatának alakulásán, sok nehéz időszak, elfojtás, erőszak, félelem és fájdalom idéződik föl bennem. Az elmúlt évezredekben valamiért ez a bizonyos „kis test a testben” sokat szenvedett attól, hogy nem volt elismerve annak, ami: az élet varázslatos misztériumának, mely a legnagyobb tiszteletet érdemli általunk, emberek által, az élet szentségei közül a legszentebb.

E helyett sokszor – a zsidó-keresztény kultúrkörben mindenképp- szégyenletes, bűnös, hisz ugye Mária is szeplőtlenül fogant, nehogy azt gondoljuk, hogy József valaha is… És Máris Magdolna ugye a prostituált volt, nem Jézus szerelme…

 

Talán van, akiben megbotránkozást kelt, amit írok, de mivel már nem az inkvizíció idejét éljük, itt az ideje tisztára mosni varázslatos méhünket és istenadta hímtagunkat és a helyükön kezelni ezen szentséges, élet adta ajándékainkat.

 

Ezek a szerveink annyira csodálatosak, hogy sokszor nehéz fölfognom. Fölfognom ép ésszel azt, hogy jónim kapcsolódik az univerzummal(!!!), a lingam magában hordozza az Élet magját (!!!), kettejük egyesülésével egy addig anyagban nem létező élet megtestesülhet a Földön. Hogy jutott egyáltalán eszünkbe nem szentként tisztelni, azt ami a legszentebb? Hogy tudtunk ennyire eltávolodni attól, ami a napnál is világosabb?

És ez még csak az egyik aspektus. Hiszen nemi szerveink másik aspektusa az Élvezet maga. Emberi testünk legérzékenyebb területei, itt található legtöbb idegvégződés, a csiklóban, a péniszben. Ez önmagában csodálatra méltó. Gyönyörünk, élvezetünk, örömünk forrásai is ezek a kis testek testünkben.

És annyira csodálatos, hogy emlékezetük is van. Nőként főként a női nemi szervvel foglalkoztam, azt kutattam elsősorban, de úgy érzem, hogy nem csak ránk, nőkre igaz, hogy a szeretkezések lenyomatot hagynak nemi szerveinkben. Tehát ha például negatív élményt tapasztalunk egy együttlét során, arra jónink emlékszik. Úgy érzem, hogy ez férfi oldalon is ugyan így van: ha egy férfi egy olyan együttlétet él át, amiben nincs jelen például a kölcsönös tisztelet a partnerrel, a férfi nemi szervében, testének memóriájában ugyan úgy elraktározódik, és ez jövőbeli együttléteit ugyan úgy mérgezheti.

Nőként az a tapasztalom, hogy ahogy egyre jobban nyitom meg magam, egyre átfogóbban tapasztalom kis testem és annak grál kapuit, fedezem fel részleteiben jónim teljességét (külső nemi szerveim, g-foltom, hüvelyem, méhem egyes részeit alsó felső falait, jobb és bal petefészkeim és azok zeg-zugait) úgy egyre intenzívebbek a megéléseim minden tekintetben: nagyobb élvezet, új, korábban nem tapasztalt orgazmikus élmények és emellett van, hogy váratlanul felbukkannak a “semmiből” nehéz érzések, sokszor úgy érzem, hogy akár nem is ez életből való érzések, de van hogy konkrétan előző fájdalmas vagy kellemetlen együttlétek emlékei, van hogy váratlanul rám tör a sírhatnék, szomorúság, bezárkózás… ilyen is előfordult már. Ilyenkor azonnal tudatosítom, hogy valami feljött és ezt szoktam is jelezni a férjemnek, időt kérek, kicsit álljunk meg, lélegezzük át együtt az adott területet, az adott érzéseket. Ilyen módon ezek nagyon könnyedén ki szoktak oldódni, át szoktak íródni. Ehhez az kell, hogy fel tudjuk ismerni időben, hogy feljött valami, ki tudjunk szólni belőle, ha épp partnerrel vagyunk és természetesen fontos nagyon, hogy a másik ilyenkor hogyan reagál. Tud-e megtartó, megértő, segítőkész… férfi lenni. Szerencsés vagyok, hogy megadatott nekem, hogy egy ilyen férfi van mellettem. Sajnos sok nőnek nem adatik meg, de ennek nem kell így lennie! Lehet, hogy ha szólunk, elsőre megijed a partner, azt hiszi, hogy vele van a baj, aztán, ha meg tudjuk beszélni, akkor legközelebb már tartja majd a teret.

És természetesen nem feltétlenül szükséges egy partner, mindezek a folyamatok, jónink memóriájának tisztítása ön-gyönyörszerzés közben is megtörténhetnek; ekkor magunknak is tarthatjuk a teret, megállva, lélegezve, kisírva magunkat és feloldódva a saját magunk iránt érzet megértés, szeretet és tisztelet érzéseiben. Partnerrel vagy egyedül, egyik sem jobb, mint a másik, mindenkinek más az útja, története, és végső soron mindenképpen saját magunkkal való kapcsolatunk fog tükröződni a folyamatunkban.

Kérhetünk segítséget is ebben. Csodálatos jóni masszőrök vannak, ezeknek a terapeutáknak az ilyen és ehhez hasonló folyamatokban való tértartás az elsődleges szerepük. Férfi szemszögből történő beszámolót várom nagyon nagy szeretettel, ha bárkinek van megosztani valója, kérem tegye meg!

Ahogy ezek a mélyben, lényünk és testünk alapjában rejtőző érzések kioldódnak, teret nyitunk magunkban a szexuális élvezetnek, ami magával hozza az Élet élvezetét. Szexuális életünk egy kis élet Életünkben, mely olyan mint egy kis leképeződése annak a részünknek, ami lényünk mélyén mozgat minket. Ha a szexualitásunkban, ön-gyönyörszerzésünkben vagy szeretkezésünkben fel tudunk oldódni, el tudunk merülni, önátadásban, szeretetben, bizalomban, tiszteletben, akkor hétköznapjaink is megtelnek élvezettel, apró örömekkel, mosollyal, kreativitással. 

Micsoda ajándék ez a kis test, ez a kis élet, mely Testünknek, Életünknek szentséges kincse, kozmikus forrása.

 

Szeretettel,

 

Heléna

 

Hrotkó Heléna * táncművész, holisztikus tánctanár, test-tudat tréner

 

A mozgás és a testen keresztüli tapasztalás mindig is rendkívül fontos része volt életemnek. Így vált hivatásommá a tánc és testtudati munka. Az évek során a testtudat témájának kutatása organikusan vezetett el a nőiséget és a párkapcsolatot érintő témák felé. Második éve tartok Női Kört, mely 1 éves zárt csoportban ad teret Nőknek kivirágozni saját nőiségükben és kibontani a bennük rejlő istennői minőséget. A Női Körben is fontos szerepe van a testünk megismerésének és ezen belül a szexualitásnak. Ebben a térben és más kurzusaimon egyaránt az a célom, hogy a testünkön keresztül tapasztaljuk a magunkhoz való kapcsolódás fontosságát és örömét, gyógyító hatását. A testi szint felszabadítása egy kapu lelkünkkel való találkozásunk felé. Az általam használ technikák a Body-Mind Centering, az Autentikus Mozgás, az Ideokinézis, a kranioszakrális terápia, taiji és chikung elemek, meridián torna, valamint 10 év tapasztalatából összegyűlt testtudati ismereteim.

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend