A gyakorlás előtt hangolj be a két kezdő mantrával!

Fejleszteni tudjuk szándékaink beteljesítését és eredményes cselekvésünket azáltal, hogy olyan akaratot fejlesztünk, amely túlvezet minket megbolygató szokásunkon, amelyek zavaró hatással vannak tudatos erőfeszítéseinkre.

Amikor irányítjuk magunkat, és már nem vagyunk a tudatalatti szokások irányítása alatt, akkor az Önvaló mesterévé válunk.

De a régi szokások leküzdése és az újak megteremtése erős idegeket és akaratot igényel.

Erős idegek és akaraterő nélkül elveszíted a figyelmed fókuszát, és elbuksz a projektjeid bejezésében, vagy pedig arra készülsz, hogy befejezd, de nem tudod, mit tegyél.

Ha kiegyensúlyozott vagy, ösztönösen szervezed a rendezési részletek sorozatát, és mesterien segíted a projektek megvalósítását.

Ez a krija fejleszti az akaraterőt, és képességet ad a személyiség elemeinek megértésére. Megtudhatod, hogy min gondolkozol, és szabályozhatod ezen gondolatok áramlását. Tökéletes, hogy legyőzd a nehézségeket a projektek befejezése és a kívánt dolgok elvégzése során.

Testhelyzet: Ülj könnyű törökülésben, vagy ha úgy nem tudsz, széken is ülhetsz

Mudra: Tedd össze a tenyereidet, és nyújtsd ki előre a karjaidat, párhuzamosan a talajjal. A tenyerek egymással szemben vannak. Tedd össze a csuklókat. Majd terpeszd szét a tenyereket, amennyire csak tudod, mintha egy falnak nyomnád

Szemek: Kissé nyitva vannak, nézz lefelé az orrhegy felé.

Mantra: Kezd ritmikusan zengetni: Sat Nam, Sat Nam, Sat Nam, Sat Nam, Sat Nam, Sat Nam, Wahe Guru.

Idő: Folytasd 11 percig

 

Itt találsz videót a gyakorláshoz:

 

 

©The Teachings of Yogi Bhajan

This meditation can be found in both The Mind and Sadhana Guidelines, available through KRI.

Send this to a friend