választásVálasztás. Sokszor használjuk ezt a fogalmat a teremtéssel kapcsolatban. Most, mikor a Tudatos Sorsformálás nyári kundalini jóga életmód táborra készülök, szeretném neked megvilágítani, mi a választás Eckhart Tolle szavaival, a Most hatalma című könyvéből. 

Mi a helyzet azokkal, akik a jelek szerint akarnak szenvedni? Van egy barátnőm, akit a partnere fizikailag bántalmaz. A lány előző kapcsolatában is ugyanez volt a helyzet. Vajon miért pécéz ki a barátnőm mindig ilyen férfiakat magának, és most miért nem lép ki ebből a kapcsolatból? Mi a magyarázata, hogy oly sok ember ténylegesen választja magának a fájdalmat? 

Tudom, hogy a „választás” szó a New Age egyik kedvenc szava, de ebben az összefüggésben nem teljesen pontos kifejezés. Félrevezető azt mondani, hogy valaki negatív helyzetet választ magának. A választáshoz a döntéshez tudatosság szükséges, mégpedig magas szintű tudatosság szükséges. Anélkül nincs választás. Attól a pillanattól kezdve választhatsz csak, amikor elhatárolod magad az elmédtől és annak kondicionált működési mintázataitól; amikor jelenlevővé válsz. Amíg nem éred el ezt a pontot, addig spirituális értelemben tudattalan vagy. Ez azt jelenti, hogy kénytelen vagy elméd feltételes reflexeinek megfelelően gondolkozni, érezni és cselekedni. Ezért mondta Jézus: „Atyám, bocsáss meg nekik, hisz nem tudják, mit tesznek!” Mindennek nincs köze a megszokott értelemben vett intelligenciához. Sok rendkívül intelligens és tanult embert ismerek, akik szintén teljesen tudattalanok, más szóval: tökéletesen azonosulnak az elméjükkel. Valójában ha a mentális fejlődést és a megnövekedett tudásmennyiséget nem ellensúlyozza egy annak megfelelő mértékű tudatosságnövekedés, akkor igen nagy az illető esélye a boldogtalanságra és a szerencsétlenségre.

A barátnőd beleragadt egy olyan kapcsolatba, amiben a társa veri őt, és ez már nem az első ilyen párválasztása. Miért? MKey & keyhole with lightert nincs választása. Az elme, amit jelenlegi állapotába a múlt kondicionáló hatása hozott, mindig azt keresi, hogy miként tudná újra megteremteni azt, amit ő már ismer és megszokott. Még ha fájdalmas is, de legalább ismerős. Az elme mindig a már ismerthez tapad! Ami ismeretlen, az számára veszélyes, mert azt nem tudja uralni. Ezért viszolyog az elme a jelen pillanattól, és ezért kerüli azt. A jelen-pillanati tudatosság nemcsak az elme gondolatáramában, hanem a múlt-jövő kontinuumban – folytonosságban – is rést üt. Egyetlen igazán új és kreatív dolog sem léphet be ebbe a világba másutt, csak ezen a hézagon, a végtelen lehetőségek eme tiszta terén keresztül!

Az elméjével azonosult barátnőd a jelek szerint tehát újra és újra megteremti a múltban megtanult mintáját, amelyben az intimitás és a fizikai bántalmazás elválaszthatatlanul összekapcsolódik. A másik lehetőség, hogy olyan, kora gyermekkorában befogadott elmemintát realizál, mely szerint ő értéktelen, rossz, aki büntetést érdemel. Az is lehetséges, hogy életének nagy részét a fájdalomtestén keresztül éli, amely táplálék-ként mindig újabb és újabb fájdalmat keres. A partnerének is megvannak a tudattalan mintái, amelyek passzolnak az övéihez. A helyzetét természetesen a hölgy maga teremti meg, de vajon ki vagy mi az az „ő maga”, aki vagy ami ezt a teremtést végzi? Nem más, mint egy mentális-emocionális minta a múltból! De vajon miért csinál ő abból „ő magát”? Ha azt mondod a hölgynek, hogy ő maga választotta ezt a körülményét vagy helyzetét, akkor azzal csak megerősíted az ő elmével azonosult állapotát. De ő valóban ez az elmeminta lenne? Az az ő igazi énje? Vajon a múltból származik az ő valódi identitása? Mutasd meg a barátnődnek, hogyan válhat a gondolatok és érzelmek mögötti megfigyelő jelenlétté! Beszélj neki a fájdalomtestről, s hogy miként szabadulhat meg tőle! Tanítsd meg neki a belsőtest-tudatosság művészetét! Mutasd be neki, mit jelent a jelenlét! Amint képes lesz hozzájutni a most erejéhez, és azzal áttör a feltételes reflexekben rögzült múltján, már lesz választási lehetősége!

Senki nem választ magának működési zavart, konfliktust, fájdalmat! Senki nem választja az elmebajt! Ezek azért adódnak elő mégis, mert nincs benned elég jelenlét ahhoz, hogy föl tudd oldani a múltat, nincs benned elég fény, ami elűzhetné a sötétséget. Nem vagy teljesen itt. Még nem eléggé ébredtél fel. Addig pedig az elme beidegződött mintái irányítják az életedet.

Hasonlóképpen, ha azok közé tartozol, akiknek problémájuk van a szüleikkel, ha valamilyen tettük, illetve elmulasztott tettük miatt még mindig neheztelsz rájuk, akkor jelenleg is azt hiszed, hogy volt választásuk, hogy másképp is viselkedhettek volna. Mindig úgy néz ki, mintha az embereknek lenne választásuk, de ez tévhit! Amíg a kondicionált sémákkal megtömött elméd irányítja az életedet, amíg azonos vagy az elméddel, ugyan mondd, milyen választási lehetőséged van? Semmilyen! Ott se vagy! Az elmével azonosult állapot súlyosan zavart állapot. Ez az elmebetegség egyik válfaja! Ilyen-olyan mértékben, de szinte mindenki szenved ettől a kórtól. Abban a pillanatban, ahogy erre ráébredsz, nem tudsz már többé neheztelni. Hisz hogyan lehetnél mérges valakinek a betegségére? Az egyetlen megfelelő válasz ilyenkor az együttérzés.

Tudatos sorsformálás kundalini jóga táborA Tudatos Sorsformálás nyári kundalini jóga életmódtábor augusztus 7. és 10. között, egy köszönetadás és tisztelgés életünk és tudatosságunk egy korábbi, lezárásra váró szakasza előtt, és elindítása egy új, tudatos, immár ténylegesen választott életszakasznak. Ebben a táborban a választott kundalini jóga gyakorlatok, és meditációk segítségével megszabadulunk az életünket nyomasztó problémák okozta stressztől, megteremtjük a semleges avagy meditatív elménket, ami lehetővé teszi, hogy a jelenlétből fakadóan magtapasztaljuk a rést a múlt-jelen- jövő kontinuumban. Stimuláljuk a harmadik szem csakránkat, az agyalapi mirigyet és a tobozmirigyet, hogy megtapasztaljuk önmagunkat egy mélyebb, intuitív állapotban, ahonnan a jövőnk majd kibontja önmagát. A gyakorlatok az egész testre minden csakrára hatnak, megtiszítják teszünket elménket a méreganyagoktól, és egy új tudatossághoz segítenek hozzá.

Tartozol magadnak annyival, hogy önmagad légy! „- Yogi Bhajan

Mindezt gazdag programmal, jó társaságban, kellemes környezetben, egészséges ételekkel, négy napi csak önmagunkra figyelve. Még négy fő tudatos sorsformáló tud csatlakozni!

Olvass tovább a táborról és jelentkezz itt, amíg van lehetőséged!

Kiteljesedés 2.0Megbocsátás a szülőknek. Felszabadító téma. Ha meg szeretnéd tapasztalni, hogy milyen szabadon, a múlt sérelmeinek, és fájdalmainak kötöttsége nélkül élni, érezd meg a megbocsátás erejét. Augusztus 8-án indul a Kiteljesedés 2.0- Magamhoz ölelem Édesanyámat webkurzus, ami kifejezetten az Édesanyának való megbocsátással foglalkozik.

Ha a kapcsolatod az Édesanyáddal gyógyulásra vár, ha nem bocsátottál meg neki, akkor gondjaid lehetnek a kapcsolatok, különösen a párkapcsolat területén. Ha Édesapáddal vannak még megoldatlan sérelmek az életedben, ha nem bocsátottál még meg neki, akkor a nehézségek a hivatásod területén jelentkeznek. Amennyiben kiigazítod az energiát az Édesanyáddal és Édesapáddal való viszonyodban, úgy az életed is kiteljesedik, és megtapasztalhatod a boldogságot.

A jó hír az, hogy ezeket a dolgokat rendezni lehet, még akkor is, ha most haragban vagytok, vagy nem tartjátok a kapcsolatot, és akkor is, ha ők már nincsenek ebben a dimenzióban.

A kurzus egy 40 napos utazás, amely során minden nap küldök számodra egy feladatot, amely automatikusan eljuttat az Édesanyáddal kapcsolatos megbocsátásig. A megbocsátás rajtad keresztül, mint a Forrás megtestesülésén, eszközén keresztül történik, a szívedet kinyitva, és megtisztítva. A feladatok nem igénylik azt, hogy szenvedj, nem igénylik azt, hogy a fájdalmas múlton merengj. A mában, az elmédet lecsendesítve, a szívedet megnyitva, a szereteten keresztül juttatnak el a vágyott állapotba.

Az induló Kiteljesedés 2.0 webkurzusról olvass tovább itt, és jelentkezz most!

Szeretettel,

Arató Mónika/ Simrat Kaur

 

Send this to a friend