tantrikus numerológiaA szeptember próbára tette a kitartásunkat, és a türelmünket. Az életünk egyes területei kaotikus állapotot mutattak, ami alaposan megterhelte az idegrendszert, és a kapcsolatainkat. Elengedés- ez volt a kulcsszó. Ugyanakkor szeptember vége felé már érzékelhetővé váltak a jóakaratú, támogató, emelő energiák, és elkezdődött a rendrakás. Mit hoz az október? Erről olvashatsz az októberi numerológiai előrejelzésben.

Írta: Hari Nam Kaur, Fordította: Deep Prakash Kaur

forrás: https://www.3ho.org/numerology-forecast-october-2014-misfortune-good-fortune

Az idő a nyakunkon van, s most jött el az idő. Hasonlóan a Vörös tenger szétválasztásához, hogy Mózesnek és az embereinek biztonságos utat adjanak a túlsó partra, nekünk is a spirituális megérzéseinkre kell hagyatkoznunk és gyorsan kell válaszolnunk a felkínálkozó lehetőségekre.

Új hangulat és pillanat jön el, amely üzemanyagul szolgál nagyobb álmainknak és ambícióinknak ebben a hónapban, és már régen elindult. Minden, ami 2014 októbere előtt történt, az ennek a börtönlázadásául szolgált.”Ki kell ebből szabadulnom, változtatnom kell”, nagyjából ezek voltak mindenkinek az érzelmi térképén. A múlt mentális, emocionális és körülménybeli láncszemei olyan hangosan csörögtek, hogy nem tudjuk többé figyelmen kívül hagyni lelkünk szabadságért való hívását.

Az október 10-es száma a fennhatósághoz, nagyobb hatalomhoz, az ön-szuverenitáshoz, valamint a magasabb énünkhöz való érzékenységhez, fogékonyságunkhoz kötődik. A szó „szuverenitás” gyakran kapcsolódik a nemesség, a királyok, lordok, nemesek archetípusához, de van egy másik definíció a szuverén szóra, mely az ‘effektív vagy potens’. Most a leghatásosabb és potensebb cselekedetünkre kell fókuszálnunk, tudva, hogy a változás szelei minket szolgálnak.

Mert sokunkat arra tanították, hogy várja a beleegyezést a fensőbb hatalmaktól, vezetőktől, és így néha nehéz megemelkedni egy mélyebb szintről az ön-szuverenitásba. „Egyetértek azzal, hogy engem fogságban tartasz annak biztosítására, hogy szeress.” és ennek a magasabb szintje: „Eléggé szeretem magam ahhoz, hogy teljes fényemmel ragyogjak és tudom, hogy a te magasabb éned is szeretne ebben a fényben állni.”

A kiválóság ezen új pozitúrája energiát és erős idegrendszert kíván, és mindezen célok a pranayam gyakorlásával érhetőek el.

Tíz lélegzés- meditáció az egészségért

„ A Tíz légzés egy teljes értékű légzés a Tűzlégzés vonalán. Képes számodra egy betegségtől mentes testet és egy tiszta, meditatív elmét biztosítani, ugyanakkor fejleszti az intuíciódat is, de gyakorlást igényel.”  Yogi Bhajan (1995. május 8.)

breath_of_ten1breath_of_ten2Testhelyzet: Ülj könnyített ülésben egyenes gerinccel.

Mudra: A könyökök behajlítva, a kezek lazán tapsoló pozícióban. A kezek ki és be- mozognak, mintha tapsolnál, de nem érintik egymást. Állítsd meg a befele irányuló mozgást, amikor a kezek kb. 15 centire (6 hüvelyk) vannak egymástól. Mozogj lassan és ritmusosan. Összpontosíts a kezeid között érezhető energiára.

Légzés: Az időt a kéz mozgásával mérjük. Lélegezz be 5 szakaszban orron át és lélegezz ki 5 szakaszban szájon át. Minden egyes légzés szakasz egy tapsoló mozgásnak felel meg. Ne törd meg a mozgás és a légzés ritmusát.

Idő: Hogy ritmusba hozd a csakráidat végezd azt a a meditációt 11 percig naponta. Fokozatosan felnövelheted az időt 16 és fél percig.

A végén: Mély belégzés, tartsd bent a lélegzetet 20 másodpercig és nyomd a tenyereket az arcodra olyan erősen, ahogy csak bírod. Kilégbreath_of_ten3zés. Mély breath_of_ten4breath_of_ten5belégzés, tartsd bent a lélegzetet 20 másodpercig és nyomd a kezeidet a szívközpontra. Kilégzés. Mély belégzés, tartsd bent a lélegzetet 20 másodpercig és nyomd a kezeidet a köldökpontra.

Kilégzés és lazítás.

Ez egy mágneses energia terápia. A kezek közötti energia kapcsolatot nem szabad megtörni. Ez a gyakorlat az irányító központot célozza meg, hogy felébressze az immunrendszert.

Forrás: http://www.3ho.org/kundalini-yoga/pranayam/breath-ten-meditation-become-dis-ease-free Fordítás: Navraj Singh

Az október alap száma a 8 (10-es hónap + 7-es év = 8) és ez a nyolc amúgy 17, ami egy szerencseszám! Lefordítva, ahogy felszabadítod és elengeded a múlt félelmeit, a jószerencse lesz az új ösvényed.

Az október tökéletes idő arra, hogy új üzletekbe vágj, megházasodj, utazz, vagy csak egy új irányt vegyél az életedben. Nincs több út szélén ülés, most már játékban vagy.

Akárhol is tapasztaltál traumát vagy balszerencsét, el kell engedned, hogy a nagyobb jót elérhesd azzal, hogy élsz és jelen vagy a pillanatban.

A függetlenség egy másik témája a 10-es számnak, és amellett, hogy fontos másokkal jól kijönnöd, van egy energia ebben a hónapban, mely arra szólít minket, hogy kiálljunk magunkért, még akkor is, ha egymagunkban állunk.

Habár, igazából sosem vagyunk egyedül, és aminek vagy akinek velünk kell állnia ebben az időben, az az eredendő szellemünk – az a részünk, melyet tán elvesztettünk vagy elfelejtettünk még a fiatalságunkból, az a varázslatos hely, ahol a lehetőségek friss érzései szabadon szaladnak.

Van benned egy hely, amely újra fel akar éledni, egy eredendő szellem, amely tudja, hogy nagyobb álmaink, szenvedélyeink igazán elérhetők. Boldog új ösvényt!

A következő alkalmak a közös gyakorlásra, és a tudatosság emelésére:

A határtalanság megalapozása

 Kundalini jóga workshopok élőzenével Debrecenben

Debrecen

Ha elengeded a megfelelési kényszert, a stresszt, és egy kicsit önmagadra figyelsz, könnyedén visszatalálsz eredendő erődhöz. Felfedezed, hogy a tested sokkal több mindenre képes, mint gondoltad, az elméd pedig a vágyaid megvalósítója, ahelyett, hogy akadályozná a kiteljesedésedet. Ha tudatosan bánsz a testeddel betöltheti a szerepét: a lelked temploma lehet, egy csodálatos eszköz a tudatosság emeléséhez, a határatlanság megalapozásához, és eléréséhez.

Tegyél önmagadért!

Október 25- én 26 -án (szombat és vasárnap) egy debreceni kundalini jóga workshop hétvégére hívunk, amely segítségedre lesz, hogy felfedezd, mennyi kincs lakozik benned. A jóga workshopokat Pargat Singh és Simrat Kaur vezetik. Közreműködik Papp Edina és Simrat Singh élő zenei kísérettel.

A workshopokról itt olvashatsz többet, és jelentkezhetsz is!

„Belső erő” meditációs iskola

Belépés a lélek birodalmába, avagy meditáció felsőfokon

Belső erő meditáció sikola

„Létezik egy birodalom, a lélek birodalma,…, ami valójában a természetnek csak egy további, azaz ötödik tartománya. Az ebbe a birodalomba való belépés ugyanolyan természetes folyamat, mint amikor a fejlődő élet az evolúció során a természet egyik birodalmából a másikba átlép.”- Alice A. Bailey

A lélekkel való összekapcsolódás életünk kibontakozását és fejlődését jelentősen felgyorsítja. A lélekhez vezető egyik leggyorsabb út a meditáció. Az öt lépcsős meditációs módszer az egyik leghatékonyabb útja annak, hogy életünket a vágyott irányban, tudatosan alakítsuk.

A meditációs iskolában a metafizikai és a kundalini jóga tanítások és meditációk segítségével lehetőséget teremtünk a lelkünkkel való összekapcsolódásra, és a kapcsolat előhívására, bármikor, mikor csak szeretnénk.

A meditációs iskola november 8-án indul, és három, alkalmanként 4- 4, 5 órás találkozásokból áll. Segítségével megérted önmagad, és a meditáció lényegét, és gyakorlatokon keresztül meg is tapasztalhatod a különböző meditációs technikákat.

A Belső erő meditációs iskoláról olvass tovább és jelentkezz itt!

November 15-én újra találkozunk női körben, hogy élményeket osszunk meg tanuljunk egymástól, megtisztítsuk az érzelmeinket, és gondolatainkat.

Szerelem a Vízöntő kor hajnalán

Párkapcsolati workshop nőknek

Szerelem a Vízöntő kor hajlnalán

 A Vízöntő kor hajnalán a párkapcsolatok új időszakát éljük. A nő, aki a kapu az isteni világhoz, – és aki képes oda elvezetni a párját, és a gyermekeit is- az esetek többségében nincs tisztában saját meghatározó szerepével, vagy hallott már róla, de nem éli.

„A nő tudatalatti szerepét játssza, az állandó szellemet a kapcsolatban. Ő tartja fenn a spiritualitást és a mélységet. Ő viszi át a kapcsolatot az idő és tér viharain. Ha a tudatos és tudat alatti elméje stabil, a pár stabilitása létrejön. A nő testesíti meg azt, hogy „vagyunk”. Ha a nő úgy érzi, hogy „pozitívak vagyunk, boldogok és harmónia van köztünk” – akkor a kapcsolat jó.”- Yogi Bhajan

Ha tisztában van mindazzal, amit ajándékba kapott az Univerzumtól, akkor képes földi Paradicsommá változtatni önmaga és családja életét.

A párkapcsolati workshopról itt tudhatsz meg többet, és jelentkezhetsz is! Október 9-ig kedvezményes jelentkezés!

Szeretettel várlak!

Arató Mónika (Simrat Kaur)

Send this to a friend