elvonulás-blogÉvek óta szervezek elvonulásokat, évente többször is. Elvonulni nagyon jó. Mi történik egy elvonuláson velem, bennem, amitől közben és utána is még hosszú ideig annyira jól érzem magam?

Az első szó, ami eszembe jut, az a tisztulás. Megtisztultam, megtisztultunk minden egyes alkalommal testileg, érzelmileg, gondolatilag spirituálisan. Minek köszönhető ez a tisztulás? Először is főznek ránk, nagyon egészséges, finom, és tápláló vegetáriánus ételeket. Másrészt minden nap jógázunk, táncolunk, és a természetben vagyunk. Az elemekkel is tudatosan kapcsolódunk, nemcsak a jógatanítások és gyakorlatok segítségével, de a természetben, a szaunában, jakuzziban is. A jógagyakorlatok méregtelenítenek, megtisztítják az egész testünket, a szerveinket, a teljes energiarendszerünket.

Az elvonulás aktív pihenés. A napi gondjainkkal ott nem foglalkozunk, csak magunkra figyelünk. A gyakorlatok és a meditációk megnyugtatják az idegrendszerünket, kiegyensúlyozzák az elemek (tűz, föld, levegő, víz, éter) arányát a testünkben, harmonizálják a meridiánpályák, és az agyféltekék működését. A szabadtéri medence mellett, a nyugágyakon megpihenve kapcsolódunk a Nap sugaraival, amely feltölti az auránkat és a sejtjeinket éltető fénnyel.

Minden hajnalban Vízöntő Sadhanát tartunk. A sadhana rendszeres spirituális gyakorlatot jelent, amely a Vízöntő Sadhanában a jógagyakorlatot, relaxációt, meditációt, és mantrák zengetését jelenti, amit úgy válogatunk össze, hogy a legjobban támogassa vízöntőkori változásunkat, és alkalmazkodásunkat az idő és a tér kihívásaihoz. A hajnali sadhana jótékony hatását a felkelő Nap is jelentősen befolyásolja. Együtt a jógagyakorlatok hatásaival azt a tisztaságot adja ajándékul, mintha teljes mértékben kisöpörnénk, kitakarítanánk a házunkat belülről. A ház pedig ebben az esetben önmagunkat, a testünket és a teljes energetikai rendszerünket jelenti.

A mostani, nyári női elvonulásunk különleges lesz. Minden nap tartunk Shakti tánc együttléteket, amelyek segítenek lágyulni, felszabadulni, megérkezni az örömbe. Rituálékat, szertartásokat is alkalmazni fogunk, hogy kapcsolódjunk az öt elemmel. Ez olyan mértékű spirituális tisztulást ad, amely jó alap lehet ahhoz, hogy egy új, emelkedettebb spirálon folytassuk az életünket, újjászületve, megerősödve. Női körben leszünk, ami fontos ahhoz, hogy egy lágy, megtartó térben lehessünk őszinték magunkhoz, mások arcában felfedezzük önmagunkat, és egymásban az Istenség női aspektusát.

Kényeztetve lenni jó. Jó érzés az, hogy egymás között, szeretetben, lazítva, pihenve töltődhetünk. Jó érzés, hogy elkészítik az ételeinket. Jó érzés a gyakorlás alatt macskaként belenyújtózni a testünkbe. Jó érzés mantrázni, a hangunkat kiengedni, a csoport zengetésében elmerülni és töltődni. Jó érzés szép tájon, a medence partján, napágyon feküdve odaadni a testünket a napsugaraknak. Jó érzés az illóolajok illatát magunkba szívni, és a hatásaikat befogadni. Jó érzés szép emelő környezetben, szobákban, jógateremben lazítani. Jó érzés pihenni és csak lenni.

Mindennek mi az eredménye? Feszesebb, karcsúbb, erősebb test. Kisimult, ragyogó arc és sugárzó szemek. Mosolyok. Erő. Hit abban, hogy még tudatosabban élve, az élet még szebb tapasztalásokat kínál fel. Megnyílt szív és torokcsakra, kiegyensúlyozott ideg- és energiarendszer. Tudás önmagunkról, mélyebb önismeret. Szépség, béke, és önbizalom.

Ezt adta eddig a négy napos elvonulások hatása. Most 6 napra megyünk! Még macskábbak lehetünk, még tovább tarthat a jó. Téged is várunk, ha érzed a hívást, és az öt résztvevő között kívánsz lenni, akit még fogadni tudunk június 25. és 30. között Somogyvámoson.

Kattints a képre a hat napos elvonulás részleteiért, és jelentkezz április 13. éjfélig, azaz MA kedvezménnyel!

öt elem elvonulás blog

Szeretettel várlak,

Arató Mónika

Send this to a friend