Prága szegéllyelA múlt héten Prágában töltöttem néhány napot. Először jártam ott jelenlegi életemben:). Nagyon fontos tapasztalás volt, éppen most. A Kedvesem sokat mesélt róla korábban, nagyon érzékletesen, de kicsit túlzásnak gondoltam, amit mondott. Úgy véltem, biztos nagyon elfogult, és ennyire nem lehet jó az a hely.

A város csodálatosan szép, valóban olyan, mint egy ékszerdoboz. A belvárosban az épületek nemcsak nagyon szépek, de tisztaság és rend van mindenütt. Az egész városra jellemző valamiféle igényesség. Mintha lenne mögötte egy határozott szándék: minőségben nem megyünk egy bizonyos rezgésszint alá.

Még nagyobb meglepetés ért azonban az emberi kommunikáció terén. Amióta elvégeztem a kundalini jóga tanárképző kettes szintjének „Tudatos kommunikáció” modulját, azóta a sokkal jobban figyelek önmagamra és másokra a kommunikációval kapcsolatban. Amit Prágában tapasztaltam az pozitív értelemben egészen elképesztő volt számomra. Egyrészt az emberek nyugodtabbak, nem rohannak annyira, mint ahogy itthon tesszük. Másrészt végtelenül kedvesek és udvariasak, és ez nem csak afféle formaság. Szívtől szívig kommunikálnak, amivel teljes összhangban van a testbeszédük, a tekintetük, és a szavaik.

Nagyon jó tanulási lehetőség volt, és amióta hazajöttem, úgy érzem a változásom felgyorsult. Nemcsak kommunikáció tekintetében, hanem a világlátásom is változott. Jobban figyelek magamra, és ez a gondolatoknál indul. A sejtjeimben hordom a szépség és kedvesség rezgését, ami a várost áthatja. Emlékeimben hordozom a barátok, ismerősök, és ismeretlenek arcát, és a mintát, amit a kommunikációjukkal, beszédükkel közvetítenek.

A világlátás változása az új hónap energiáinak eredménye is. Eljött a november, és gyógyító energiákat hozott. Minden gyógyulhat most, és magasabb szintre kerülhet, ami változásra vár. Ha szeretnél ebből tudatosan részesülni és tenni érte, akkor szeretettel ajánlom a holnapi kundalini jóga tanfolyamot. A csütörtöki csoportba még van két hely!

A Tizenegy a hangáramot képviseli, a végtelenség forrását, melyből minden mantra ered. Yogi Bhajan a következőket mondta: „Ha a benned rejlő Isten és a benned rejlő ember párhuzamos összhangban van, akkor 11 vagy. Nincs benned kettősség, szent látással rendelkezel, és az igazság áramlik belőled. Semmit nem kell magadon kívül találnod. A drágakövek mind benned vannak, gazdag vagy belül, nyugodt és megelégedett.”

Megtestesülés és Egyensúly

4 alkalmas kundalini jóga tanfolyam novemberben, a 11. hónapban.

tiezenegy

A Megtestesülésben megvan mind a tíz energetikai testünk fényének tudatossága. Képesek vagyunk megérteni, és irányítani az együttműködésüket. A saját spirituális mesterünk vagyunk. Látjuk az összes választási lehetőséget minden helyzetben, és Istent választjuk önmagunkban. Elértük az önvalónk megtestesülését, és most a megtartást, és a megtestesülés kiterjesztését választjuk minden együttműködésünkben másokkal, mert megértjük, hogy mindannyian Egyek vagyunk.

A csoport találkozási időpontjai:

Csütörtöki csoport: 18.45.-től 20.45-ig Időpontok: November 5; 12. Újhold); 19; 26. (Telihold)

Itt olvashatsz róla bővebben, és jelentkezhetsz is!

Prága pedig végképp megihletett egy januári elvonulásra, ahol mindebből az energiából, és tudatosságból a kundalini jóga tanításokra alapozva szeretnék Nektek minél többet átadni.

„Csendből születő Élet”

 újévi kundalini jóga elvonulás

Kerekerdőn

2016. január 21-22-23-24.

csendből születő Éle2t

Mikor új év indul, a lelkünk olyan ártatlan az új remények és álmok küszöbén állva, mint egy újszülött. Finom bánásmódot, odafigyelést és csendet kíván. Csendet, amelyben kapcsolatba léphetünk az új év energiájával, meghallhatjuk a lelkünk hangját, hogy merre felé szeretne hívni, milyen álmok, vágyak, és célok formálódhatnak szándékká, amelyek megvalósítására elkötelezzük magunkat.

Minden teremtés gondolattal indul, melyek szavakká és tettekké formálódnak. Az elvonulásunk célja, hogy a csendben meghalljuk az intuíciónk, a lelkünk hangját, és képessé váljunk az intuitív gondolkodásra, és kommunikációra. Az új év sikere nagyban azon múlik, hogy hogyan kommunikálunk másokkal.

Egy 4 napos elvonulásra invitállak Benneteket 2016. január 21-22-23-24-én, a Kerekerdő Szabadidőközpontba, ahol mindezt megvalósíthatjuk…

A 4 napos elvonulás alatt a következő lélekcsemegéket vesszük magunkhoz:

  • Kundalini jóga krijákat, meditációkat. A kundalini jóga egy egységes holisztikus rendszer, egyszerre tudomány és művészet. A kundalini jóga a leggyorsabb út a test, az elme és a lélek kiegyensúlyozott viszonyának megteremtésére. A jógák királynőjének is nevezik, mivel egy gyémánthoz hasonlíthat, melynek oldalai egy egységes és hatékony rendszerben integrálják a jóga eszközeit, és módszereit.
  • Mantrákat, és mennyei kommunikációval kísért mantrákat.
  • Megismerjük a Japji Sahib minden bekezdésének jelentését, és hogy milyen életterületeket mozdíthatsz vele elvonulás- szegéllyelelőre. Tanácsot kapsz arra vonatkozóan, hogy aktuálisan melyet érdemes használnod a céljaid elérésére. Megbeszéljük azt is, hogy hogyan használd őket a gyakorlásod során. A Japji Sahib a legerőteljesebb mantra illetve shabd guru, amely minden csakrát egyensúlyba hoz. Guru Nanak üzenete, amelyet azzal a céllal küldött a világba, hogy táplálja az éhező lelkeket, és szomjukat olthassák a magasabb rendű élet igazi tudására vágyók.
  • Vízöntő Sadhana pénteken, szombaton, és vasárnap reggel. Ez egy olyan idő, ami arra szolgál, hogy egyrészt megfigyeljük azokat a mintáinkat, melyek eltérítenek a magasabb tudatosságtól, másrészt segít túllépni ezeken. Hét Vízöntő mantrával zárjuk, amelyeket Yogi Bhajan ajánl, hogy segítsenek megérkezni a Vízöntő kori tudatosságba.
  • Breathwalk sétameditáció a Kerekerdő közepén. A Breathwalk egy tudomány, amely speciális légzésmintákat kombinál és szinkronizál a lépteinkkel séta közben, mindehhez meditatív figyelmet társítva. A Breathwalk egy egyszerű, természetes és hatásos eszköz, ami azonnal a fizikai és mentális jóérzés ösvényére vezet.
  • Vezetett Lélektánc – meditáció, amellyel valóban, a szívünkkel is belépünk az új év energiájába.
  • Finom, vegán, gluténmentes, természetes ételek a testnek a Kerekerdő konyhájából.
  • Kerekerdőn biztos, hogy csendre találunk, hiszen itt valóban a kerek erdő közepén vagyunk, ahol tökéletesen kipihenhetjük magunkat.

A részletes programról, és az elérhető kedvezményekről olvass tovább itt!

 

Szeretettel,

Simrat Kaur/ Arató Mónika

Send this to a friend