A múlt év novemberében írtam egy blogot, ami az Egyben rejlő hatalmas erőről szólt. Indiai tapasztalataink, és egy szikh házaspárral való beszélgetésünk ihlette az írást. A házaspárral való beszélgetés vezetett el ahhoz, hogy utánanézzek a szikh házassági ceremóniának, amely a szent házasság alapját adja. A szikhek az Anand Karaj házassági ceremónián adják össze a házaspárt,  és az ekkor énekelt himnuszok, amit Guru Ram Das alkotott meg, a Siri Guru Grant Sahib- ban (a szikhek szent könyvében) megtalálhatóak.

” Erről a ceremóniáról hamarosan részletesebben írok!”- írtam akkor, novemberben.

Most jött el a folytatás ideje, mikor magam is megértem minderre.

A szikh házasság nem csupán egy fizikai és hivatalos kapcsolat, de egy szent egység is két lélek között, ahol fizikailag két individuális testként jelennek meg, de valójában Egyként egyesülnek. A szikh házassági ceremóniát Anand Karaj- ként ismerik, ami „gyönyörteli egységet” jelent. Az Anand Karaj abból áll, hogy a pár négyszer megkerüli az oltáron lévő Guru Granth Sahib Ji- t (a szikhek Szent Könyvét), miközben a Laavaa- t, a házassági himnuszt recitálják. A megkerülés a Gurunak való elköteleződés jele, aki tanúja az eseménynek.

A szikhek úgy kezelik a Szent Könyvet, mint egy élő személyt, egy valóságos Gurut, hiszen tíz élő guru után az 1700- as évek elején úgy döntöttek, hogy a tizenegyedik guru maga a Siri Guru Granth Sahib legyen, és több élő gurura nem lesz szükség.

A Könyv megkerülése a ceremónián azt is jelenti, hogy a Guru a pár életének középpontja, ő adja a házasság szentségét és stabilitását. A megkerülési szertartás a lélek utazásának megértését is jelenti, amely átkel a világon, hogy Eggyé váljék Istennel. A házassági ceremónia alatt a Guru Granth Sahib Ji jeleníti meg a forrást, míg a jelenlevő közösség (Sadh Sangat) jeleníti meg a támogatást.

Első Laavaa (a Könyv első megkerülése)- hangsúlyozza a család és a közösség kötelességeinek teljesítését 

Az első körben az Úr elmondja utasításait a házasélet napi feladataira vonatkozóan. A Védák Brahmahoz szóló himnuszai helyett a dharma becsületes életmódját választja, és lemond a bűnös tettekről. Meditálj Isten Nevein, öleld át és őrizd kegyelettel a Névre való kontemplatív emlékezést. Imád és rajongd a Gurut, a Tökéletes Igaz Gurut, aki minden bűnödet eloszlatja. A jószerencse által eléred a mennyei gyönyört, és az Úr, Har, Har, Har, édesnek tűnik az elme számára. Az Úr szolgálója, Nanak hirdeti ezt, és így az első körben a házassági ceremónia elindul.

Második Laavaa (a Könyv második megkerülése)- leírja a vágyódás szintjeit, és az egymás iránti szeretetet hangsúlyozza

A második körben az Úr elvezet az Igaz Guruval való találkozáshoz, az Elsődleges Létezéshez. Isten félésével, a Félelemnélküli Úrral az elmében, az önteltség szennye eltörlődik. Az Istenfélelemben, a szeplőtlen Úr dicséretét zenged, és megpillantod az Úr Jelenlétét. Az Úr, a legfőbb Úr, az Univerzum Ura és Mestere átitat és betölt mindent, teljesen eltölt minden teret. Mélyen bent és kívül is, csak az Egyetlen Úr létezik. Isten odaadó szolgái összegyűlve, az öröm dalait éneklik. Az Úr szolgálója, Nanak hirdeti ezt a házassági ceremónia Második Körében, a Shabad zengésének szüntelen áramában.

Harmadik Laavaa (a Könyv harmadik megkerülése) – leírja a lélek szabadságának szintjeit

A Harmadik Körben az elme eltelik az Isteni Szeretettel. Találkozva az Úr alázatos Szentjeivel, már megtaláltam az Urat, a jószerencse által. Már megtaláltam a hibátlan Urat, és éneklem az Őt dicsőítő énekeket. Elmondom az Úr Énekeinek szavait. A jószerencse által megtaláltam az alázatos Szenteket, és kimondom az Úrral való Kimondhatatlan Beszélgetést. Az Úr neve, Har, Har, Har, vibrál és visszhangzik a szívemben; az Úron meditálva már felismerem a sorsomat a homlokomra írva. Az Úr szolgálója, Nanak hirdeti ezt a házassági ceremónia Harmadik Körében, és az megtelik az Úr iránti szeretettel.

Negyedik Laavaa- ( a Könyv negyedik megkerülése)- leírja a harmónia végső szintjét és az Egységet a házaséletben, ahogyan az emberi szeretet összeolvad az isteni szeretettel

A Negyedik Körben az elmém csendes lesz, és megtalálom az Urat. Tanítványként intuitív könnyedségben találkozom Vele, az Úr oly édesnek tűnik az elmémnek és a testemnek. Az Úr oly édesnek tűnik, és én örülök az Istenemnek. Éjjel és Nappal, szeretettel az Úrra fókuszálom a tudatosságomat. Elértem az én Uramat és Mesteremet, az elmém gyümölcseinek vágyát. Isten neve zeng és rezeg. Az Úr Isten, az Uram és Mesterem, egyesül az Ő Mennyasszonyával, és a Mennyasszony szíve kivirágzik a szent Névben. Az Úr szolgálója, Nanak hirdeti ezt a Negyedik Körben, és megtaláltuk az Örökkévaló Urat.

Laavaa, Guru Granth Sahib Ji, 773 – 774. oldal

Ahogyan mélyültem az Egység megtapasztalásában Istennel, és ezzel párhuzamosan a Kedvesemmel, úgy születettek meg az EGY ERŐ tanítások, amelyeket Veres Krisztával együtt kezdtünk el megalkotni éppen egy évvel ezelőtt. Ennek a folyamatnak, és Krisztának is nagyon sokat köszönhetek.

 

A soron következő EGY ERŐ szakrális zarándoklatra február 20-án indulunk Egyiptomba.

 

A zarándoklat egy útban kapcsolja össze Siwa Oázisát, a Fáraó beavató helyét és Abu Simbelt, a Királynő beavató helyét, majd a két erő a phileai Ízisz Templomban egyesül EGY ERŐVÉ, a Király és Királynő Szent Házasság Templomában.

 

Az útra kibővített csoportlétszám mellett még 2 szabad helyünk van!

 

A zarándoklat alatt együtt utazunk:

  • szertartásokkal,
  • az ősi helyek meditációs hangolódással való bejárásával
  • az ősi Egyiptom mitológiájával, gyógyító eszközeivel és archetípusaival,
  • az egyéni és páros tudatosságot emelő, tantrikus kundalini jóga gyakorlatokkal. Gyakorlás szinte minden nap lesz pl. a Szfinxnél, a sivatagban, a Nílusnál, szakrális helyek közelében.

Kiknek ajánljuk ezt az utazást?

Nőknek és férfiaknak, egyéneknek és pároknak, akik érzik a hívást. Az elvonulás semmilyen előképzettséget nem igényel.

 

Ha szeretnél beavatódni A Szent Házasság energiájába, és részt venni az utazáson, akkor jelentkezz most!

 

Az út részletes programjáról olvass itt bővebben!

 

Szerettel,

Simrat Kaur (Arató Mónika)

 

Írásaim EGY ERŐ témakörben:

Egyiptom, szerelem, a jóga, csodák és én…

Az EGYben rejlő hatalmas erő

Send this to a friend