Emlékszel rá, mikor jógaórára akartál jönni, és azt mondtad: „nem tudok” ? Emlékszek rá, mikor fel akartál kelni reggel, és elvégezni a reggeli gyakorlataidat, Istennel lenni, és ehelyett azt mondtad: „nem tudok”? Emlékszel, mikor szeretni akartál és együtt lenni valakivel, és elhatároztad, hogy: „nem tudok” ?

Minden probléma ezen a „nemtudomokból” származik ezen a bolygón. Ez egy elcsúszás a dharmánktól, a sorsunktól.  Olyan tisztává és pozitívvá kell tenni a szándékunkat, hogy „nemtudomok” meg se érinthessenek minket. A kundalini jóga elviszi a „nemtudomokat” , és megadja a nagyszerűségünket.

Minden sorozatnak van egy következménye. Mikor elkezdesz egy sorozatot, ott lesz a következménye. Ha nem akarsz következményt, ne kezd el a sorozatot. Legyen kontrollod! Kontrolláld a „nemtudomokat” !

A krija gyakorlása egy mantrával, mint például ez, ad egy ritmust. Amikor az életed egy ritmus hatálya alá tartozik, akkor a „nemtudomok” eltávoznak.

Testhelyzet: Ülj egyenesen és kihúzva magadat könnyű törökülésben, mintha te lennél Buddha.

Mudra: Keresztezd a középső ujjaidat a mutató ujjak mögött, a másik két ujjat a hüvelykujjal lezárva. Hajlítsd a könyökeidet és hozd a mudrát fülmagasságba.

Szemek: csukva

Mantra: Énekeld a Har mantrát a köldökpontodból a Tantric Har  ütemére Simran Kaur-tól and Guru Prem Singh-től. Légy állandó és következetes

Idő: 11 perc.

Bejezés: Lélegezz be mélyen, tarsd bent. Engedd a a lélegzetet és a mantrát sokszorozódni a létedbe. Lélegezz ki. Ismételd. Majd még egyszer lélegezz be mélyen és erősen, tartsd bent, húzd be a köldökpontodat. Lélegezz ki és pihenj!

© The Teachings of Yogi Bhajan

This kriya can be found in Success and the Spirit, available through KRI.

 

 

Send this to a friend