Valamelyik reggel Ji- King jelet dobtam egy kérdésre. Olyan mély felismeréseket hozott az 59- es Feloldódás jele, amin egész nap meditáltam vezetés, írás és még bevásárlás közben is. Rengeteg felismerést hozott.

Nem tudom mennyi szabad akaratuk van, valamely tanítások szerint egyáltalán nincs, valamelyek szerint egy kicsi azért jut mindenkinek, ha tudatosan él. És vannak olyanok, amelyek azt mondják, hogy Istennel közösen teremtve, bármit elérhetünk.

A jel ebben adott nagy felismeréseket.  Idézem részleteit:

„ Feloldódni felfelé kell! A Szeretet felé! Az Egység felé! Az isteni teljesség felé! Valami magasabb eszmény felé, ami közös! Ha az ego páncélja szétomlik, és a tudat nem fölfelé tágul, de lefelé, olyan, mint a részegség: a határait elveszített ember nem szárnyal, hanem a földre ül, és a kavargó ösztönvilág erői irányítják.

 

Ilyenkor oldódik a szív keménysége, a sokat ismételt negatív gondolatok jellemmé, életté fagyott rendszere (a régi, megunt program). Rádöbbensz arra, hogy Istennek semmi sem lehetetlen!

 

Ne azt keresd, ami másoktól elválaszt, hanem ami összeköt.

 

Ne csak azt ami közel van, hanem azt is, ami távoli: nincs lehetetlen!

 

Minden egyesülést megelőz a feloldódás.

 

Ne félj a szabadságtól.”

 

Annyi szabad akarunk biztosan van, hogy pillanatról- pillanatra a sötétséget vagy a világosságot választjuk-e. Ezt lehetőségünk van eldönteni. Még ha a legádázabbnak tűnő csapdába csalás is történt, akkor is lehetőségünk van az ellenünk vétőt a szeretet fényével beborítani.

Yogi Bhajan három Vízöntő szúrája kapcsolódott bennem a fentiekhez:

  1. Ismerd fel önmagad a másikban.
  2. Részvéttel érts meg mindent, különben félreérted a kort.
  3. Vedd át a kozmikus rezgést, és a világegyetem utat nyit neked. 

Jézus és Mária Magdaléna történetében is ezeket az alapelveket fedezem fel. A keresztre feszítés jeleneteiben e három alapelv egyértelmű üzenetként jön át. „Nem tudják, mit cselekszenek”. Ez nekem is sokat segített a megbocsátásban.

Látok olyan embereket, akik vak fanatizmussal, egy szentnek kikiáltott cél érdekében gázolnak át embereken. A sötétet választják a fény helyett. Szívük, szabad akaratuk jogán. 

Hálás vagyok nekik, ők is csak a nagy isteni színjáték szereplői, tanítók. Arra tanítanak, hogy hogyan nem érdemes. És ezzel lehetőséget adnak annak mélyebb felismerésére, hogy hogyan érdemes. Köszönöm nekik, hogy eljátsszák ezt a szerepet az élet színpadán. Valakinek Júdást szerepét is vállalnia kell.

Szabad akaratomnál fogva a Fényt választom. Szabad akaratomnál fogva Jézus és Magdaléna nyomát követem, és igyekszem úgy cselekedni, ahogy ők tettek, még a legsötétebb pillanatokban is. Hálát adok az ő történetükért, mert kijelölik az irányt. Hiszem, hogy az ő történetük mindenkinek szubjektív módon, de üzen, és előrébb visz. 

Megbocsátás és hála. Engem az értékek vezetnek szeptemberben Dél- Franciaországba a Magdaléna Vérvonal szakrális zarándoklatra. Szabad akaratomnál fogva lépek erre az útra.

Ha hív téged is a téma, az út, a Fény, akkor csatlakozz hozzánk!

 

Szeretettel várlak,

 

Mónika

 

Send this to a friend