43f4258eecdeea115babe00246d7e32e

„ Az… megrendítő erejű szerelemben az a veszélyes, hogy nem csak a mennybe tudja röpíteni az embert, de a pokolba is. „Üdvözít”, de nyomorékká is tehet. Nem véletlenül ábrázolják a szentimentális jelképpel: egy nyíllal átlőtt szívvel, amely vérzik. Ez nem olyan nyájas kép, mint amilyennek hisszük. Megsebződik az ember legbelseje. Ott, ahol igazán ő van. Megsebződik a szíve. Ahogy mondjuk: „a szívem meghasad”.

Mi, mai emberek, racionális magyarázatokból olyan önvédelmi rendszert alakítottunk az egónk köré hogy ez a nyíl ritkán fúródik a szívünkbe. Páncélban járunk, az ész és az önzés páncéljában, amelyben a nyíl megakad.

A mai embert megmenti a józan esze. És főleg a materialista szemlélete, mely a szerelemben csak testet és érzékiséget lát. És megmenti a félelme is: az, hogy senkit nem enged magához túl közel- védi magát mindentől, ami egoizmusát fenyegeti”– részlet Müller Péter: Halhatatlan szerelem című könyvéből, mely Tolnay Kláriról szól.

Mostanában nagyon sokan fordultak hozzám gyógyításért, numerológiai elemzésért, imáért, mely megkeresések oka a sebzett szív. Az emberek szabadulni akarnak a saját béklyóiktól, a páncélokból, maszkok mögül, amit védelmi mechanizmusként építettek maguk köré. Megkockáztatom, hogy ez alól talán senki, vagy nagyon kevesek kivételek. Védelmi mechanizmust építünk magunk köré a szeretet és szerelem sebeinek beszerzése ellen. Ezek a csalódások, melyek páncélt vonnak körénk, és gátolják, hogy felszabadultan, szeretve és boldogan éljünk, gyakran nem is ebben az életben gyökereznek. Gyakran előző életekből hozzuk a sebeinket, és a történteket újra játsszuk ugyanazokkal a szereplőkkel, mint a Felhőatlasz című filmben. Pedig jó lenne ismerni, megmutatni, és szabadon élni az önvalónkat, de a tökéletes védelmi mechanizmus, melyet magunk köré építettünk, gyakran önmagunk elől is elrejti, hogy kik vagyunk valójában. Ezért tart szinte életünk végéig, hogy kikerüljünk a saját labirintusunkból, és szabadok legyünk.

30e60d539b4b9929443b1c59ef5dac1b

Nézzük meg a kundalini jóga és Yogi Bhajan tanításai alapján, hogy mi is ez a védelmi rendszer. Több részből áll, hogy még önmagad ellen is jól védve legyél. Nem könnyű mögé kerülni.

Magasabb rendű Én- Valós Identitás: Milyen szép szavak ugye? Még kiejteni is jó őket. Ezt a minőséget keressük, és kívánjuk élni nagyon sokan. A valós, autentikus önvalót, a lelkünk ragyogó kivetülését és a saját sorsunkat. Ez az énünk végtelenül intuitív és minden pillanatban tapasztalja a pillanat teljességét.

Vagy nem ezt tapasztalod?

Vajon mi ronthatja el azt, ami pedig eredendően benned van és a tiéd?

Személyiség: Egy kivetülés a valós önvalóból, az, amilyennek szeretnénk, hogy mások lássanak minket.

Árnyék személyiség: Ez a személyiségünk dinamikájának normális része. A személyiség polaritásából adódik. Mind az árnyékszemélyiség, mind a személyiség  a valós én (de nem valós identitás) kivetülései.

Rejtett Én: Egy hamis én, akinek a létezése a tudatalatti drámáin és traumáin alapszik, amelyek a gyermekkor feldolgozatlan emlékei. Elválik a valóságtól, szétválasztott a teljes létezéstől, és blokkolja a valós én természetes ragyogását és erejét.

Képzelt személyiség és a maszk: A rejtett én kivetülése, ami azért jön létre, hogy megpróbálja manipulálni a környezetet, hogy kielégítse szükségleteit.

Gyakran félünk kommunikálni, még akkor is, ha jól hallgatunk a másik emberre, és jól ejtjük ki a szavainkat, pontosan fogalmazva és jól artikulálva. Az üzenetünket így is gyakran megzavarjuk a belső konfliktusaink, a rejtett személyiségünk és a még előttünk is rejtett igényeink illetve tudatalatti mintáink miatt. Így, még ha nagyon felkészült vagy is, és például egy életbevágó találkozón vagy, akkor sem tudod uralni személyiséged minden részét, és elronthatod a nagy esélyedet. Hidd el, tudom, miről beszélek, túl vagyok én is pár ilyen „kalandon”, akár a magánéletet, akkor a hivatást nézem.

Amíg vannak emberi konfliktusaid, vagy kudarcaid, amikor önmagad húzod át a saját számításaidat, (még akkor is, ha a nyuszira fogod, vagyis másra hárítod a felelősséget), addig nem te irányítod az életedet, hanem a rejtett részeid, az árnyékszemélyiséged, vagy a tudatalattid feldolgozatlan emlékei. Amíg ez így van, nincs teljes harmónia, mert teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor fogod önmagad cserbenhagyni. Általában minél nagyobb a tét, annál nagyobb a stressz, és a rejtett részek éppen ekkor támadnak a legnagyobb valószínűséggel.

72d1c59682a46a0c1d409d4df6a10b24

Szeretnéd, ha másképp lenne, és te vezethetnéd az életedet gyermekkori traumák, vagy előző életek beli fájdalmas emlékek helyett? Szeretnéd megtapasztalni a valódi ragyogásod, amit lehet, hogy még sosem éltél át, tehát azt sem tudod, milyen gyönyörű a fényed? Ha jövő hét szombaton, március 4-én velünk tartasz az Eleven Gyémánt workshopra, garantáltan találkozol Vele, a saját belső gyémántoddal. Ezen a programon megismerjük és ezáltal jobban megértjük a teljes személyiségünket. Olyan gyakorlatokat végzünk, amelyek előhozzák a belső ragyogást, találkozni fogsz a fénylő Önvalóddal, és mélyen átéled ezt az élményt, úgy, ahogy eddig még sosem.

Azon dolgozunk, hogy ez az állapot fent is maradjon.

Még három főt tudunk fogadni! Jelentkezz most, itt! 

Az Eleven Gyémánt workshop tematikájáról itt tudhatsz meg többet, megtalálod a kezdés és helyszín részleteit is! 

Várlak szeretettel,

Arató Mónika

Send this to a friend