grace4Szeretnél örök szerelemben élni? Arra az érzésre és megtapasztalásra gondolok, mikor lelkes, szép és vonzó vagy, csillog a szemed, erőd teljében kiteljesíted önmagadat, és örömet hozol mások életébe is. A legtöbb ember ez alatt a romantikus kapcsolatokat és a szexualitást érti. A tantrikus szer-elem felfogásában a romantikus kapcsolatok csak részei annak a varázslatnak, amelyet a saját energiáink vezérlésével hozunk létre. Az igazi tantra ennél jóval gazdagabb tapasztalás.

Múlt héten Müller Péter írását olvastam egy mesterről, akit ő személyesen ismert, és aki azt csinált önmagával az energiái ismeretének segítségével, amit csak szeretett volna. Egy igazi tantrikus mester volt. Ezért olyan volt mellette lenni, mint egy hajó erejét érezni, amelynek van kapitánya. Napokig együtt voltam ezzel az üzenettel. Mélyebbre vitt annak felismerésében, hogy a kundalini jóga, a meditáció és a mantrák segítségével sem teszünk mást, mint a saját energiáink mestereivé válunk.

Majd a figyelmem az életem történései kapcsán az emberi kapcsolatokra, a szeretetre és szerelemre terelődött. Május van, ez ilyenkor természetes, de az energiáink ismerete, és használata segítségével megtapasztalhatjuk az „örök májust”. Azt, hogy a szerelem, lelkesültség nem múlik el, és nem csak kívülről várható minőség, hanem az energiák tudatos használatának, és mozgatásának tudománya. Valójában minden ezen múlik: a kedvesség, a vonzerő, a teremtőerő, az életfeladat felismerése és teljesítése, a kapcsolatok kialakítása, amelyek hozzásegítnek a boldogsághoz, mind- mind abban a tudásban gyökeredzik, hogy mennyire ismered, és irányítod a saját finom energiáidat.

Most bőséges bolygószintű szeretetenergia áll rendelkezésre, hogy mindannyiunkat támogasson abban, hogy félelem, megszorítás vagy megtagadás nélkül megtaláljuk a saját tiszta fényünket, harmóniánkat, és békénket, kiegészítve, és megosztva a feltétel nélküli szeretetet más emberi létezőkkel.

Nézzük meg, hogy mi a szeretet és a szerelem anatómiája. Melyek azok a testi szintű képességek, amelyek segítenek abban, hogy az életünket az ötödik elemmel, a szer- elem segítségével kiteljesítsük? Mit tanít erről a kundalini jóga?

  1. Az egészséges és vonzó fizikai test emeli a képességeket. Erős idegrendszerrel képesek vagyunk kezelni a megnövekedett energiát. Mind a férfiaknak, mind a nőknek erős medencére és hasizmokra van szüksége az elégedettséghez, és a kitartáshoz. A kiegyensúlyozott, és jól működő pajzsmirigy vonzóvá és karcsúvá tesz, és befolyásolja a többi belső elválasztású mirigy működését. Az agyalapi és tobozmirigy illetve a mirigyek szövetségben való együttműködése vezérli a fizikai növekedést és fejlődést.
  2. Az aktív és nyitott energiaközpontok (csakrák) növelik a finom energiák akadálytalan áramlását. Ezen kívül az alsó csakrákhoz, amelyeket aktiválunk, hogy létrehozzuk és emeljük a szexuális energiát, szükség van erős köldökpontra, hogy az energiákat egyesíteni tudjuk a felsőbb energiákkal. A nyitott szívcsakra kiterjeszti a szeretet, vonzás, a részvét és a megújulás erejét, megengedve, hogy ”szuper emberséges emberekké” váljunk az energiák magasabb központokba való emelésével.
  3. Az energiák ellenőrzésének és mozgatásának képessége az egyik gyümölcse a kundalini jóga gyakorlásának. A tantrikus egyesülés megtapasztalásához kapcsolatban kell lennünk a finom energiáinkkal, és képesnek kell lennünk tetszés szerint kezelni azt.
  4. A meditatív elme éber, és képes mozgatni az energiákat. A meditáción és fókuszon keresztül képesek vagyunk észlelni az áramló elektromágneses erőket, amelyek a testünkben és a testünk körül mozognak.
  5. Az érzelmi egyensúly segít abban, hogy egészséges, kielégítő és tápláló kapcsolatokat tartsunk fent. A pároknak akkor kell együtt lenniük, amikor nyugodtak, derűsek, és tiszták. Az izgatottság, aggodalom, és más negatív hangulatok beíródnak az aurába és a pszichébe, depressziót, és más negatív szellemi állapotot előidézve. A stressz lecsapolja az energiákat, és fokozatosan elvékonyítja a mágneses erőket, amíg a kezdeti erős vonzás a partnerek között eltűnik, és a „kémia” elvész. Másrészről az önbecsülés, és a személyes kiteljesedés érzése erősíti mind a saját, mind a partnerünk energiáját.
  6. A spirituális kiegyensúlyozottság és a nyugodt, békés légkör képessé teszi a partnereket, hogy érezzék, és segítsék egymást az energiák mozgatásában. A szerelmet könnyebb megosztani és növelni az öröm, kedvesség, könyörület, gyöngédség, elismerés és őszinteség atmoszférájában.

Ha szer-elemmel vagy telítve, akkor képes vagy arra, hogy a szíved és a lelked fénye világítsa be az életedet, és vezessen. Ezt fogjuk tanulni, és tapasztalni a

„Grace – a szív és lélek ragyogása” elvonuláson

Szentbékkállán június 2-től 5-ig.

grace

Néhány szabad helyünk még van, és holnapig  (május 17.) még kedvezményes a jelentkezés.

Olvass tovább az elvonulás tematikájáról és programjairól itt!

Szeretettel várlak,

Arató Mónika 

Send this to a friend