Írta: Nam Hari Kaur (Forrás

Fordította: Simrat Kaur (Arató Mónika)

Április hónapja két, nagyon különböző ösvényt hoz a továbbutazáshoz; az egyik szívfájdalommal és a múltra vonatkozó sirámokkal van tele, a másik egy egyszerű és elszánt terv fényes ígérete által biztosított.

Muszáj, hogy legyen tervünk, mivel a 22- es ennek a hónapnak a magasabb oktávú szívszáma, ami a Mester Tervező. Szorzótényező a céljaid hosszú távú víziójában, úgy ahogyan április ennek az évnek a sarokköve. Minden épületnek van sarokköve, és annak megfelelő és kiegyensúlyozott beállításából épül fel az építmény többi része.

Hallottad már valaha azt a kifejezést, hogy “Ne kelj fel rossz lábbal!”. Április az a hónap, amikor érdemes ellenőrizned, és újra ellenőrizned az egyensúlyod az alkalmazott intelligenciád és a meditatív lendületed viszonylatában. Elég sok mindennel tisztában kell lenni, így nézzük meg e kozmikus zsonglőrködés munkásabb részeit.

A Szívszám két különböző ösvénye abban a képességedben nyugszik, hogy megáld önmagad a saját energia- feljavításoddal. Amikor ápilis 4- es számát hozzáadjuk a 9- es ajándékszámhoz ( 2018), az 13- at ad. A tizenhármas a két élű kard, és pozitív polaritásában a Szavak Erejét jelenti. Ez azt jelenti, hogy “amit mondasz, meg fog történni”, és a Szavak Ereje leginkább a mantrákon és az imákon keresztül működtethető.

Az érme másik oldala az, hogy a 13 –as a panaszkodást, kriticizmust, keserűséget és megtévesztést jeleníti meg. Sok ember kerül majd bele a hibáztatás és kriticizmus negatív spiráljába, miközben megpróbálnak más embereket is belevonni a drámájukba. Kerüld az ilyen fajta párbeszédeket, mivel nagyon kiszárítóak lehetnek, és pocsékolják az idődet és az energiádat.

Bármelyik mantra napi 11 perces, szívből való zengetése segíteni fog kialakítani a meditatív lendületedet, és az “Ek Ong Kar Sat Gur Prasad, Sat Gur Prasad Ek Ong Kar” mantra különösen tisztító, mivel behívja a kegyelmet. A kegyelem olyan előny, amit nem lehet megszerezni, de tekintet nélkül adományozható. Szükségünk van erre a kegyelemre mostanság, mivel olyan dolgokat kell megtennünk, amelyek védőpajzsot igényelnek, annak érdekében, hogy megfelelően nyilvánuljanak meg.

Ez az állítás nem azt jelenti, hogy félned kell; pusztán tudatosságot ad ahhoz a tényhez, hogy nem minden körülötted lévő vidít fel a spirituális utadon. Halottad már azt a kifejezést, hogy “a nyomor szereti a társaságot”? Nos, ez a 13-as szám nem felvilágosult oldala, és létrehoztam egy kozmikus közmondást minderre: “Ne szórd a gyöngyeid oda, ahol nem fognak fényleni!”.

Gyakran lenyűgöz, hogy a művészet és a szórakoztatás világa ennyire szinkronban van a számok időciklusaival. Egy brilliáns film, amit érdemes megnézni ebben a hónapban, az “Időcsavar”. Ez egy gyermekfilm, amelynek erős spirituális üzenete van a gondolataink és szavaink hatalmáról. Egy multidimenziós utazás drámai történetén keresztül három fiatal embernek kell megtalálni valami nagyon értékeset, amit elveszítettek. Sok akadállyal találkoznak, és mégis a kalandjukon keresztül kiderül, hogy néha a saját elméjük és hiedelmeik a legnagyobb akadályok.

Ez április története is, amely felteszi az alap kérdést: “Ugyanazokat a dolgokat teszem továbbra is, amelyek nem annyira működnek, és más eredményt várok?”

Felteheted magadnak még azt a kérdést is: “ Egy frusztrált, hanyatló mintára akarom alapozni az év hátra levő részét, vagy valamilyen új energiát szándékozom befecskedezni a helyzetbe?”

Ez az a pont, ahol a 13- as szám pozitív polaritása játékba kezd, így elérheted a 22- es Szívszám magasabb oktávját ( a Szívszám= a hónap 4- ese + a 18-as Ajándék szám= 22).

Igen, ez az ahogyan megáldhatod önmagad a saját energia- feljavításoddal. Mindannyian azt szeretnénk, hogy valaki más áldjon meg minket, és néha ez meg is történik az életben. Azonban, mivel nem olyan könnyű a Himalájában utazva egy barlangban meditáló bölcset találni, nekünk most ki kell fejlesztenünk a saját tudatosságunkat és önbecsülésünket, hogy létrehozzuk a saját áldásunkat.

Ezt úgy teheted, ahogy Yogi Bhajan elmondta: “ A siker forrása az önbecsülés”.

Gyermekként egy keresztény templomba jártam, ahol egy tisztán érthető és inspiráló paphoz volt szerencsénk. Soha nem felejtem el azt a történetet, amit egy vasárnap mesélt egy fiatal emberről, aki kajakozni ment a folyóra, és nagyon intenzív gyorsaságú szakaszokkal találkozott. A kajakját végül összezúzták a sziklák, és abban találta magát, hogy az életéért küzd, ahogyan megpróbált a part felé úszni. Az áramlás olyan erős volt, hogy alig tudott előre haladni, és gyorsan elveszítette az erejét a fagyos vízben. Úgy érezvén, hogy aligha tud még egy percig kitartani, azt gondolta: “ Istenem, bárcsak kapnék valamilyen segítséget.”. Alighogy ezt gondolta, egy hang kiabált a partvonalról: “Csak állj fel!”.

A fiatal ember felállt, és azt találta, hogy a víz csak a derekáig ér. Ezután a lábát és az emelőerőt az áramlattal szembe állította, hogy az egyenletesen a partra vigye.

Milyen gyakran küzdünk, és csapódunk vadul a külső körülményeknek az életben, azt találva, hogyha a saját energiánk és alkalmazott intelligenciánk birtoklása mellé állunk, akkor mindez dolgozni tud értünk? Itt az idő, hogy zengesd a mantrád, visszaszerezd az erőd, és lerakd a sarokkövet az év hátralévő részére.

Yogi Bhajan szavaival:

“Te vagy az életed elnöke, a saját pszichéd. A modorod a politikai pártod.
Az intelligenciád az alaptőkéd.
A tudatosságod a tanácsadód.
A gondolataid a szavazóid.
A választókerületed az érzelmeid.
Tedd össze mindezt, és nyerd meg a választásokat.”

9-6-1989

 

Send this to a friend