Írta: Nam Hari Kaur (Usa)

Fordította: Arató Mónika (Simrat Kaur)

 

Április hónap időt és teret ad számunkra, amelyben kiegyensúlyozhatjuk magunkat a világ egészéhez viszonyítva. Az elmúlt 12 hónapban mindannyian átestünk a szabadesés valamilyen aspektusán, és most itt az ideje, hogy rendezzük a sorainkat, és újra előre lépjünk.

A 4-es szám egyik elsődleges témája a „Folyamat – Struktúra – Rend”. Mivel a világjárvány korlátozásait a legtöbb helyen megszüntetik (egyelőre az USA-ban, és reméljük hamarosan nálunk is), érthető, hogy megújult szabadságunkra válaszul „a ló kiront az istállóból” mentalitás érvényesül. Igen, menj ki és indulj, csak ne próbáld egyszerre magadra vállalni a világot.

A 4-es szám a szívet jelenti, és azt, amire érzelmi szinten vágyunk. Nos, szinte mindenki több kapcsolalódásra vágyik, és a társkereső oldalak felfognak lendülni azoktól, akik ki akarnak szabadulni egy kis valós idejű borozgatásra és vacsorára. A friss kezdet szellemisége van a levegőben, ahogyan az új területekre felé indulunk.

Bármely vállalkozás, amely úgy át tudja alakítani magát, hogy kibővített szabadtéri étkezési lehetőséget kínáljon, kivételesen jól fog menni az elkövetkező hónapokban. Mindannyian újra jól akarunk élni és jól érezni magunkat, mivel mély igényünk van arra, hogy megjutalmazzuk magunkat azért, hogy túléltünk egy ilyen kíméletlen globális élményt.

A 4-es szám jeleníti meg azt a képességet, hogy a dobozon kívül tudjunk gondolkodni, és együttesen változunk a tudatosság egy társ-teremtőbb áramlata felé.  A 9-es szám megjelenik a hónap Alap kalkulációjában (4. hónap + 5-ös év = 9), és a 9-es a varázslat, a rejtély és a lélek finom kapcsolódásának a száma. Új szövetségek jönnek létre, és a lejárt kapcsolatok feloszlanak.  

A 9-es szám villámgyorsan képes cselekedni, látszólag a semmiből feltárva az új utakat. Semmi gond, valójában már jó ideje imádkozol, és meditálsz ezen a lehetőségen. Csak tartsd szem előtt a 4-es számot, miközben előrelátó vagy, és haladj a bővülő lehetőségek újra felfedezett sugárútján.

A 9-es szám másik aspektusa a befejezés, és ami már nem működik számunkra, gyorsan napvilágra kerül. Amint elengedjük az embereket, a helyzeteket és még az én-elképzeléseket is, az energia megfelelő összehangolása gyorsan kialakul az üresség kitöltésére. Ebben a hónapban érdekes „megfontoló-átgondoló” dinamika játszik szerepet, ahol ugyanazon választást, vagy döntést többször is megvizsgáljuk. Ez valójában egy ajándék álruhában, mivel lehetővé teszi számunkra, hogy nagyobb biztonsággal haladjunk előre a terveinkben.

2021 átfogó száma az 5-ös, és az 5-ös változást, felfordulást és mozgást hoz. Az 5-ös szám az egyensúlyt is megjeleníti, mivel középen van az 1-es és a 10-es között. Ha bármire emlékszel ezzel az évvel kapcsolatban, emlékezz arra, hogy „ Megtartom az egyensúlyomat minden új kibontakozáson keresztül, és szilárdan járok Isten kegyelmében és akaratában. ” 

2021 5-ös száma arra késztet minket, hogy időnként lobbanékonyak legyünk. Az 5-ös az öt elemet jeleníti meg, és azt az igényt, hogy kiegyensúlyozzuk az öt elemet önmagunkban. A világ nem fogja megállítani a felfordulást egy darabig, így ki kell fejlesztenünk egy gyakorlást, amely az önmeghatározás és a türelem belső terét biztosítja számunkra.

A 4 ütemű légzés pranayama ( https://www.3ho.org/kundalini-yoga/pranayam/4-stroke-breath) egy jó kis régi vonalas jóga gyakorlat. Megadja számodra a belső kitartást, amivel szembesülnöd kell manapság. A 4-es szám a Semleges Elme és a kapacitásunk, hogy ne reagáljuk túl az élet drámáit. E meditációnak a gyakorlása 3 vagy 11 percig naponta teljesen képes megváltoztatni az életszemléletedet.  Meglesz a spirituális harciasságod és erőd, ami ahhoz kell, hogy előre lépj.  

Sok ember tapasztalja annak érzékelését, hogy: „Sosem lesz vége a rossz híreknek, a kihívásoknak, és a felfordulásnak.” Nos ezzel kapcsolatban igazuk lehet, túlságosan intenzív volt, ami eddig történt, és mindez része az emberiség evolúciója egy nagyobb ciklusának. Válaszolhatunk minderre így: „ Figyelj, én nem jelentkeztem erre, és most pillanatnyilag nem érdekel különösebben az emberiség evolúciója. ” Én személyesen hallom, hogy hogyan vélekedsz minderről, ugyanakkor itt tartunk most. Tetszik vagy sem, mindannyian részesei vagyunk a megoldásnak.

Egy humoros példája ennek az 1995-ben bemutatott film, a Jumanji. Ez egy nagyon okos és szórakoztató film gyerekeknek, amelyben három testvér egy társasjátékot játszik, amely egyre drámaibbá válik, ahányszor csak kockát dobnak. Egy ponton a fiatalabb testvérre kerül a sor, hogy kockát dobjon, és ő fáradtan fordul a testvéréhez: „ Nem akarom többé ezt a játékot játszani.” Erre az idősebb testvére támogatóan válaszol: „Be kell fejezned a játékot.”

Mindannyian valami nagyobban vagyunk, mint a saját egyéni énünk, mindannyian egy fontos szereppel, amit eljátszunk. Érezhetjük fáradtnak vagy bátortalannak magunkat időnként, mindannyian ezt tesszük. Mégis van egy mód arra, hogy felpezsdüljünk, így alkalmasnak érezhetjük magunkat a feladatra.

A Bach Virág Esszenciák most válaszokat kínálnak számunkra. A Cseresznyeszilva esszencia segít abban, hogy a kaotikus pillanatokban világosságot találjunk. Segít abban, hogy nyugodt maradj, és elkezd meglátni a helyzet könnyebb oldalát. A Szilfa esszencia segít utat találni a biztonság és az önhatékonyság érzése felé. Ez perspektívát ad a választásokhoz. Végül, de nem utolsósorban a Dió esszencia abban segít, hogy önbizalommal és biztonságosan alkalmazkodjunk a változáshoz.

Az élelmiszer-fronton felfedezheted a gyümölcs- és zöldségszigetet, ahol gránátalma, cseresznye, vörös szilva és Fuji alma található. Ezek a vörös gyümölcsök sok egészséges tulajdonsággal rendelkeznek a bőr, a szív és a véráramlás szempontjából. A goji bogyók tele vannak C-vitaminnal, és állítólag jót tesznek a szemnek és a májnak. Ráadásul nagyon ízletes finomságok!

Menj el egy kertészeti üzletbe, és szerezz be egy ablakpárkánnyi virágcserepet, valamint néhány gyógynövény- és virágmagot. Nevelj valami szépet és gondozd a saját otthonod terében.

Néha ami a legegyszerűbb az a legjobb, és áprilisban egyszerűen és folyamatosan vissza kell építenünk magunknak azt az életet, amelynek van jövőképe és célja. A magasabb angyali birodalom készen áll, hajlandó és képes segíteni neked, amikor egyszerűen az egyik lábad a másik elé helyezed, hogy újra előre léphess.

Egy nagy bölcs egyszer azt mondta: „Ugyanannyi energiára van szükség a magasabb tudat felé való haladáshoz, mint az alacsonyabb tudatossághoz. Ezért semmi nem jó vagy rossz; ez mind a te mozgásod. ”

 

A magasabb angyali birodalom kegyelme vezessen el a szellem megújult érzékelése felé,
ahol átélheted és belélegezheted szíved vágyának esszenciáját minden kedves és jó iránt.
A Mindenható Isten áldjon meg, hogy méltónak érezd magad mindehhez.
Sat Nam.

Send this to a friend