Írta: Nam Hari Kaur

Fordította: Arató Mónika

 

Augusztus hónap egy olyan időszak, amikor újratöltjük magunkat energiával az előttünk álló napokra. 2020 kezdete óta mindannyian már olyan sok mindenen keresztül mentünk, ahogyan a világ változik a lábunk alatt. Most, ahogyan előre mozdulunk, finomhangoljuk a tudatosságunkat, hogy mi az, ami működik, és mi az, ami nem működik.  Sok ember indíttatása a struktúrák, az állandóság, és az érzelmi támogatás irányában lecsökkent.  Ez viszont létrehozza a szükségletet az új módszerek iránt, hogy felépítsük és támogatva érezzük önmagunkat.

 

Lélegezz a pránáért (életenergiáért)

 

Augusztus 8 -as száma a hatalom, gyógyulás, pénz, vitalitás és a mentális egyensúly témáit jeleníti meg, ami lehetővé teszi számunkra, hogy félelem mentesek legyünk az élet kihívásaival szemben. Úgy gondolom, hogy igazságos azt mondani, hogy mindannyian szeretnénk, ha több lenne ezekből a dolgokból, és erre van is módunk augusztusban.

Nagyon nehéz lehet legyőzni a félelmet, ha nincs elég energiád. A 8-as szám a Prána testet jelöli, az életenergiánk tárházát. Energiánk nagyrészt a lélegzetből és abból a képességünkből származik, hogy mélyeket lélegezzünk. A sekély lélegzet alacsony energiát és szorongást okoz.

Ez a „rázd le magadról” hónapja! Menj ki, lehetőleg a természetbe, ha van rá lehetőséged, és sétálj, fuss vagy kirándulj friss levegőn. Ha városhoz kötött vagy, akkor szerezz egy kis, szobai trambulint. Egy olyan, egyszemélyes trambulin, amely lehetővé teszi a beltéri, vagy egy kis hátsó udvarban történő edzést. Ez az edzés segíteni fog, hogy feszesen tartsd az izmaidat és a jó állapotban a nyirokrendszeredet.   

 

Bőség meditáció: Sobagh krija

 

Sok ember tapasztalja a pénzügyi kihívásokat, és szerencsére a jógatudományban van erre válaszunk. A Sobagh krija megtisztít a balszerencsétől és egy módszer arra, hogy bőséget teremts az életedben. A bőség többet jelent a pénznél, így bármire is van szükséged, ami feljogosít a növekedésre, el fog érkezni hozzád ennek a meditációnak a hatására.

Ennek a meditációnak 5 része van minderre, így ez a videó segít neked a gyakorlásban. A tanár, egy ragyogó fiatalember végigvezet minden szakaszán a meditációnak, egy támogató mantra zene mellett. Ez megkönnyíti a gyakorlást, mivel nem kell nyomon követned az egyes szakaszok időtartamát.  

Szükséged van egy újfajta állóképességre, energiafrissítésre. Adj magadnak egy esélyt! Ez a meditáció csodaként működhet számodra, ha naponta 15 percig gyakorlod 40 napon át. Magas oktánszámú üzemanyagra van szükséged most rögtön, és ezzel a meditációval megkaphatod.

 

Töltődj fel oxigénnel!

 

A 8-as szám a levegő elem, és megvan a képességünk, hogy oxigénnel töltsük fel a vért a gyakorláson és egészséges diétán keresztül. A zöld leveles zöldségek segítenek növelni az oxigén szintet a vérben, úgy mint a brokkoli és a zeller. A klorofill tabletták szintén több oxigént hoznak létre a vérben és könnyű a diétádhoz adni őket.  

Amire szükségünk van ebben az időszakban, az egy Prána- Erő- Csomag! Szükségünk van módszerekre, hogy létrehozzunk, vagy belevegyítsük az energiát az életünkbe. Bármikor utazom, leellenőrzőm az alapvető listámat, és a lista elején az energiafeltöltők állnak. Szüksége van energiafeltöltőre a számítógépemnek, a telefonomnak az iPademnek, az iPodomnak. Mindegyik másmilyen, mivel egy egyedi energia frekvenciát fordítanak az eszközök céljaira.

 

Töltsd fel magad jó hírekkel!

 

Fel kell töltenünk magunkat mentálisan, fizikailag, spirituálisan és szociálisan, inkább a pozitív mentális energiánkra fókuszálva, és kevésbé a negatívra. A túl sok hír lerombolhatja a napodat, így nézzünk meg egy másik lehetőséget. Van egy angol nyelvű oldal a GoodNewsNetwork.org. Ez egymást segítő emberek szép, és inspiráló cikkeivel és videóival van feltöltve, és pozitív energiacserét hoz létre a világban. Ez az oldal része az én támogató rendszeremnek is.

Az egyik kedvenc történetem az, hogy az angliai cornwalli állatkerti gondozói észrevették, hogy a pingvinek depressziósak, mivel az állatkertben nem voltak látogatók. Majd valaki elkezdett a dobozon kívül gondolkodni, és miután egy buborékfújó gépet helyezett a lakóhelyükhöz, boldogok lettek a pingvinek!

 

Higgy az Univerzumban!

 

A hit  egy olyan téma, amivel bolygó szinten foglalkozunk, és minden bizonnyal nem könnyű megérteni a hitet, ha ennyi féleképpen jelenik meg. Egy része annak a képességnek, hogy kifejlesszük a hitet, annak a tudása, hogy az Univerzum a hátad mögött van. Már korábban is keresztül mentél kihívásokon, és most is képes leszel átmenni rajtuk. Az ismeretlen időnként ijesztőnek tűnik, ám a hit révén mindig jelen van a támogató kegyelem.    

Gyermekként valószínűleg jártál játszótérre a szüleiddel, és megtanultál felmászni a mászókára, kis kezeiddel a mászóka rúdjain lassan egyre feljebb másztál, és nem voltál biztos a következő lépésben. Éppen, ahogyan magasabbra értél volna, a lábad megcsúszott, de mögötted egy hang azt mondta: „Megvagy!” A szüleid ott voltak, hogy elkapjanak.   

Van egy univerzális kedvesség és jóindulat, amely támogat, ha úgy döntesz, hogy kapcsolódsz hozzá. Pozitív képeken keresztül, ami lehet a Mennyei Atya, az Istenanya, Adi Shakti vagy Mária, fejlessz ki kapcsolatot egy éteri lénnyel, akihez kapcsolódást érzel a szívedben. Hozz létre egy oltárt képekkel, kristályokkal, virággal, imalánccal, könyvekkel vagy bármivel, ami támogat téged, hogy fenntartsd a kapcsolatot. Tölts időt minden nap azzal, hogy táplálod a kapcsolódásodat ehhez az isteni erőhöz.

Egyedül nem tudod megcsinálni, senki nem tudja. Ez az egyik nagy tanítása ennek az időszaknak. Nyúlj mások felé, amikor arra van szükséged, mindeközben tudatosítva, hogy van egy bizonyos része az érzelmi egyenletnek, amelyet egy távoli, nagyobb erő támogat. És ez az erő az isteni rész benned, és körülötted.

Hogyan tudsz a legkönnyebben kapcsolódni ehhez az erőhöz? A spirituális gyakorlásodon keresztül. Úgy látom, hogy ez már nemcsak egy opció többé, de egy alapvető szükséglet az átkeléshez ebben a változó időszakban.

 

Az erőszakos küzdelem menekülési csapda

 

Az erőszakos küzdelmekben bővelkedünk augusztusban, mégsem kell becsalogatnod valamit, ahol energiát veszítenél.

Az intuíciódnak megvan a képessége, hogy tudassa veled, hol találkozhatsz rejtett elvárásokkal, és elirányít téged, hogy elkerüld a konfliktust.  Ha sarokba szorítva, vagy konfrontálódva érzed magad valaki által, hozz létre egy menekülési útvonalat azt mondva: “Igen, amiről beszélsz valóban fontosnak tűnik, térjünk vissza rá később, mert épp késésben vagyok egy találkozóról.”  És ez a találkozó nem más, mint a találkozás a saját önbecsüléseddel, biztonságoddal és méltóságoddal, így még csak nem is hazugság. Rendkívüli utazásban veszünk most részt mind közösségileg, mind egyénileg a Földbolygón.

Vannak olyan idők, amikor a nyomvonal meredekebbé, vagy sziklássá válik, ahogy felfelé mászol. Egy fáradt pillanatban előrehajolsz, hogy megtaláld az egyensúlyt, és hirtelen a lábad megcsúszik. Majd gyöngédség tölti fel a levegőt, amikor egy angyal szárnya megérinti a válladat, a lélegzeted nyugodttá válik, a magasztos jelenlét hangja szól a szívedhez, és azt mondja: „Megvagy!”.  

 

 

Send this to a friend