Nem szokás mostanában, de a múltban gyakran lehetetett tapasztalni, hogy a férfiak így utaltak a feleségükre, vagy a partnerükre:

Ő az én jobbik felem.” Elértünk egy olyan pontra a világunkban, ahol a mi felelősségünk megtanítani ezt a fiainknak és a lányainknak; itt az idő felkérni a férjeket, fivéreket, apákat; itt az idő felhívni a figyelmüket arra, hogy óvják a nők kegyelmét- minden nő kegyelmét, mindenütt. El kell érkeznünk arra a pontra az emberi közösségekben, ahol szükségünk van azokra a férfiakra, akik felállnak, és védelmezik a kegyelmet, szó szerint értve.

12Nőként itt az idő felismerni a saját szépségünket, ragyogásunkat és a kreativitásunkat, ami a mi ajándékunk az Önvalónk számára és mindenki számára, aki körülöttünk él. Elfogadni a női természetet- a jó és rossz oldalával együtt- és készen állni arra, hogy ragyogó nőként lépjünk be a Vízöntő korba, ami az emberi tudatosság új korszaka.

Sok mindent kell helyre tennünk, és meggyógyítanunk a világban. A mai napig naponta erőszakolnak, bántalmaznak, aláznak vagy ölnek meg nőket a világban. Van egy ima a kundalini jóga hagyományban, amely elixír mindenki számára, hogy meggyógyítsuk az anyafóbiát és a dühöt mind a férfiakban, mind a nőkben.

A Nőkről *

Nőtől születik a férfi,

a nőben a férfi megfogan,

nőt jegyez el és megházasodik.

A nő a barátjává válik,

és a nőn keresztül érkezik a jövő generációja.

Amikor a nő meghal, a férfi új asszonyt keres,

a nőhöz van kötve.

Miért nevezed akkor rossznak őt? Akitől a királyok születnek.

A nőtől születik a nő is,

nő nélkül nem lenne egy sem.

Ó Nanak, csak az Egyetlen létezik nő nélkül.

Az ajak, amely folyamatosan imádkozik, áldott, és gyönyörű.

Ó Nanak, az arcuk ragyogó lesz az Igaz Isten udvarában.

*Guru Nanak Dev Ji, Bhand Jammee-ai

„Ami jó egy nőnek, az jó mindenkinek.” – ez az az igazság, amelyet mindannyiunknak a szívünkben és az elménkben kell hordanunk. Ez az igazság, amit képviselnünk érdemes a világban, amikor testvéreinket szolgáljuk a közösségünkben, ahol élünk, és túl a határainkon is.

A mi utcánkban ma például egy férfi vállalta a felelősséget azért, hogy biztonságosabb legyen a közlekedés. Ezért sebességkorlátozó táblákat és fekvőrendőröket intéz az önkormányzatnál. Ez az intézkedés jó minden anyának, és így jó mindenkinek. Fontos, hogy az ilyen férfiakat elismerjük, mint ahogy többen meg is írták köszönetüket: „Néha valaki végigszáguld az utcánkon és sokszor látjuk, hogy gyerekek szaladgálnak, ugrálnak, labdáznak, bicikliznek az úttesten is. Többször gondoltuk, hogy ebből még baj lehet. Szóval nagyon jó minden sebességlassítás. Örülünk, hogy ez ügyben lépéseket tettél. Köszönjük.

Fontos, hogy elismerjük egy-mást.

A kegyelem az a bölcsesség, amely segít túllátni önmagunkon. A kegyelem az a kedvesség, amely segítő kezet nyújt. A kegyelem az a fény, amely beragyogja sötét helyeket.

„Áldottak legyenek a nők. Az ő arcuk Isten arca a világban. Ők az isteni fény ragyogása. Ami egy nővel történik, az a világ minden nőjével történik. Ha megértitek ezt a tudatosságot, akkor elkezdhetnek helyreállni a dolgok.” – Yogi Bhajan

13

Ennek a tudatosságnak a magvait igyekszünk elültetni és növelni a programokon keresztül is. A programok egy része csak Nőknek szól, mint „A Nő 6Alma” online kurzus, amely éppen ezen a héten vasárnap indul. Szükségünk van arra, hogy tisztába kerüljünk a saját értékeinkkel, és olyan értékeket is felfedezzünk magunkban, amiket eddig nem is láttunk. Amíg a nő nem tudja magáról pontosan, hogy kicsoda, és milyen szerepet tölt be a létezésben, addig csak késleltetjük a világ és a kapcsolatok gyógyulását.

Vannak olyan programok, amelyek nőknek és férfiaknak egyaránt készültek, mégis inkább nőket vonzanak. Vajon csak a nők felelőssége és vágya, hogy megteremtsék a magasabb rendű egységet a kapcsolatokban?

Szerintem nem.

Ha nem, akkor vajon miért nők vesznek részt főleg az olyan programokon, ahol a kapcsolatokról tanulhatunk, mint például az Unio Mystica, nő és férfi isteni szövetsége? A nők tudattalatt is érzik szerepüket a világ megváltoztatásában.

„Ami jó egy nőnek, az jó mindenkinek.” Boldog és áldott nőnapot kívánunk minden Nőnek!

Szeretettel,

Arató Mónika

Send this to a friend