matrjoskaA Karácsonyt  kis családommal Prágában töltöttük, és ahogy a karácsonyi készülődés ellenére is nyugodt, csendes belvárosban sétálgattunk, rácsodálkoztunk a szebbnél szebb matrjoska babákra a kirakatokban. Majd onnan hazautazva végiglátogattuk a családunkat. Először az Édesanyámhoz mentünk el, ahol találkozott az egész család. Nagy öröm volt ez számomra, mert azt láttam, hogy Anyukám ebben végre igazi örömmel van jelen. Mintha bevállalta volna, hogy a matrjoska babák közül ő a legnagyobb, élő baba (a dédszüleim már nem élnek), aki körbeöleli a családot, a család többi női tagját. Ő a dédmama, én a nagymama, és egyben anya, hiszen van egy nagylányom, aki már anyuka, és van egy kislányom, aki még nagyon a szárnyaim alatt van.  Ezután a Párom szüleihez mentünk, ahol egy kis, közösen együtt töltött idő után mindig érezni kezdem a szeretet áramló energiáit a három női generáció között. Szép volt!

Az igazi matrjoska sorozat öt, vagy több babából áll. A matrjoska név az orosz Matrjona női név becézett változata, ami a századforduló környékén népszerű volt az orosz családok körében. A név a latin eredetű „mater”, azaz „anya”, illetve „matrona” (családanya) szóból származik. A matrjoska baba egyben a termékenység, a sok gyermeket nevelő édesanya szimbólumává is vált.

Pár nappal ezelőtt a Párom ismét Prágában volt, és mikor hazaérkezett, ajándékba hozott a kislányunknak egy matrjoska babát. Csodálatos szimbólum, hála érte. Tegnap egy búcsúztató szertartást celebráltam, és megfigyelve az elhunyttól búcsúzó családban az energiákat, szépen kirajzolódott, hogy min lehetne finoman igazítani, hogy a családot alkotó sok csodálatos, tehetséges ember még boldogabb legyen. Kaptam egy lehetőséget, hogy tanítsam a matrjoska szimbólumot. Hála érte.

Minden a nő tudatosságán múlik, és természetesen a férfién is. A nő az alap. Ahol az alap erős, ott gyönyörű várak épülnek. És az alapot építő alázatos női energia felminősül, és spontán királynővé válik. A Nő az Életfa. Gyönyörű karjai, amivel ölel, a fa ágai, amivel tartja, és emeli a családját. Összeköti az Eget és a Földet. Inspirálja a párját, hogy ragyogjon és szárnyaljon. Odafigyel a gyermekei fizikai és lelki fejlődésére. Mindez hatalmas áldozat, és sok lemondással jár, de annál nagyobb a hála, és az öröm, ami visszaáramlik a Nőhöz.

Sok mindennek nem vagyunk igazából tudatában. Ezért vagyok végtelenül hálás, hogy az életemben megjelent a kundalini jóga, és Yogi Bhajan. A valódi női attitűdről tőle, egy férfitól tanultam a legtöbbet. Ő nem mesélt matrjoska babákról, ez már az én felismerésem, de ha ő nincs, soha nem kezdem el érzékelni a női lét tágasságát, végtelenségét és lehetőségeit. És hányféle aspektusa van még a női létnek, amelynek feltérképezése, tudatosítása azt hozza, hogy helyre állnak bennünk nőkben az energiák, minden szépen kiegyensúlyozódik, harmóniába kerül, és ez a körülöttünk lévőknek is elhozza a gyógyulást, és az emelkedés lehetőségét? És hányféle témája van még a női létezésnek, amelyek alapvető fontosságúak? Szexualitás, bizalom-önbizalom, kommunikáció, kedvesség, szépség, és sok- sok gyönyörű téma, amit ha felfejtünk, mint a gyöngykagyló héját, akkor megmutatkoznak a kincsek is. Ne aludjunk hát tovább, mint Csipkerózsika! Ébredjünk fel!

Ilyen csodás felismeréseket, tanításokat ismerhetsz meg a Nő 6Alma© online kurzussal, amelyre január 13. péntekig kedvezménnyel lehet jelentkezni!

Ha vágyod a felébredést, ha változtatnál az életed eddigi tapasztalásának, ha nagyobb örömben szeretnéd tapasztalni önmagad, és ha szeretnéd felvirágoztatni a szerelmed, családod életét is, akkor várunk, hogy együtt tanuljunk minderről!

A további részletekért kattints a képre!

6alma álló rózsával- blog 

 

Szeretettel,

Arató Mónika

Send this to a friend