voros-sator10Vér. Gondoltál- e már úgy a véredre, mint olyasmire, amivel a lehető legintimebb viszonyban vagy? Ott kering a testedben, eljut minden sejtedbe, táplál, étererőt ad. Tápanyagot, oxigént és hormonokat juttat minden testrészedbe. Ennél közelebb már nem is lehetne hozzád. Vagy mégis? Ha a véredhez egy új tudatossággal, megfelelő tisztelettel közelítesz, akkor ez a kapcsolat még intimebb lehet, hisz a vér egy élő, kommunikáló szövet.

Közel 50% víz, így a gondolataink ereje azonnal átrezgeti. Pontos összetételének ismerete orvosi diagnosztikai eszköz, olyan, mint egy térkép, ami tájékoztatást ad egészségi állapotunkról.

De milyen is a viszonyunk nekünk, nőknek a vérünkhöz? Egy férfi akkor találkozik a vérével, ha megsebzi magát. Mi nők minden hónapban találkozunk, szembesülünk vele, hiszen 28 naponta, a Hold energiájához igazodva méhünk elengedi a vérünket. Hogyan gondolunk rá ilyenkor? Áldás vagy átok? Tisztelet vagy megvetés? Teher vagy szentség? Gond vagy kiváltság?

 

Van az életben olyan dolog, ami felfedi előttünk a Nőiség szó mély értelmét?

Amely vezérfonalunk lehet a nőiség felfedezésében?

 

Igen! Van…

A VÉR, egy ilyen dolog női életünkben.

Nőnek lenni komplex, izgalmas, varázslatos, és ha megéled, akkor felismerheted érzéseid, benső késztetéseid és potenciálod ezerszínűségét.

Napsütötte és árnyékos időszakok hol ritmusos, hol kaotikus váltakozása.

 

Ha felfedezed a női természeted mélyén megbújó egyetemes ritmust, ha elfogadod természeted vad és nyugodt kiszámíthatatlanságát, akkor mondhatni, hogy megismerted a NŐISÉGben rejlő csodát.

 

De itt álljunk meg egy pillanatra!

Tényleg, teljesen tiszta, hogy mit is jelent az a szó, hogy NŐISÉG?

Feltárult már a számodra ennek a szónak az értelme: nőiség?

Szeretnéd a zsigereidben érezni azt, hogy nem csak jó nő vagy, de érted, érzed és éled nőiséged sokszínűségét?

Vágysz a lelked mélyén arra, hogy kapcsolódhass a többi nővel, feloldva elszigeteltséged és bizonytalanságod?

 

Az ősi időkben, mikor a nők még nagyon közeli és tiszteletteljes kapcsolatban voltak a vérükkel, havonta összegyűltek a vörös sátorban, hogy megszenteljék a vérüket. A havi vérzéssel elengedték mindazt, ami régi, megtisztultak, megújultak. Beszélgettek önmagukról, nőiségükről, a férfiakról. Meghallgatták egymás bánatát, tanácsokat adtak egymásnak. Mindezzel elengedték a régi, idejétmúlt gondolatokat, kiürítették az elméjüket, és friss szándékokkal újultak meg, ami harmóniát hozott a saját és családjuk életébe is. Mindeközben nem dolgoztak, az ételüket, italukat a sátor bejáratához készítették. Nem volt más dolguk, csak töltődni, pihenni, megújulni, szeretni és tisztelni önmagukat. Az önbecsülésük a királynői lét e néhány napjában megerősödött, megszépültek, megfiatalodtak.

Hová lett mindez? Hagytuk elveszni, mikor úgy döntöttünk, hogy átvesszük a férfiak szokásait, és versenyzünk velük. Hagytuk elveszni, mikor a figyelmünk azt a néhány napot sem adta meg a méhünk bölcsességének. A szentség elveszett, ahogy szeretetünket és figyelmünket nem adtuk meg többé szakrális rituáléval ennek a csodának.

Épp ideje ezt a mintát elhagyni, és újra önmagunknak lenni. Visszatérni a vér szentségéhez, az önmagunkra figyeléssel táplálni testünket lelkünket, és önbecsülésünket. Ideje felvállalni valódi nőiességünket, szépségünket, bölcsességünket, újra egymás Nő- Véreinek lenni.

A vérünk folyamatosan bennünk kering, a vörös sátor emléke és hívása pedig ránk vár.

Ha királynőkét bánsz önmagaddal, az élet királynőként bánik veled!

Mi ketten, Szilvi és Mónika lassan tíz éve, hogy életeink egy pontján úgy éreztük, hogy kapcsolódunk a vérünkben elevenen lüktető tudással, és tudatosan új életet lehelünk a régi idők porlepte örök-ségébe.

Megtanultunk szakrális tereket létrehozni, amelyekben mindannyian emlékezni tudtunk a bennünk élő istennői készségekre.

Tíz év alatt mindkettőnk élete kibomlott, és mindketten elkezdtük építeni azt az utat, amire hívást kaptunk.

Mostanra ismét találkoztunk, és ismét izgalmassá vált számunkra a nőiség misztikusabb, ősi gyökeréig visszanyúló világának a megidézése. Hisszük, hogy a mai kor modern nőinek is szükségük van ezekre a rituálékra, persze olyan szavakban elmesélve, olyan kérdésekre válaszolva, amelyek itt és most számunkra aktuálisak.

Elhatároztuk, hogy áthozzuk a régi idők közösségi rituáléit a mai időkbe, táplálva és gazdagítva magunkat női jelenlétünk és kisugárzásunk fényében!

Tanítóként és gyógyítóként azt tapasztalom, hogy a nők sokkal „kisebbnek” érzik önmagukat, mint amilyenek valójában. A társadalmi szokások erre tanítottak minket tudatalatt is: „Légy kisebb! Húzd össze magad! Légy szerényebb!” 

A szerénységgel nem is lenne baj, jó értelemben használva. Azonban az összehúzódás azt jelenti, hogy nem merjük élni mindazt a csodát, amit ajándékul kaptunk. Ennek több oka is van, de talán a legfontosabb, hogy nem is tudatosítjuk, hogy nőként mennyi szépséget, örömet adhatunk a világnak. Ebben a mai világban, ahol nőként sok szerepnek próbálunk egyszerre megfelelni, különösen fontos, hogy kapcsolódjunk önmagunkkal, és hogy megteremtsük a kegyelem és méltóság belső állapotát, amely aztán lényünkön keresztül sugárzik ki a világba.

Rajtunk, nőkön múlik, hogy meggyógyítsuk és átalakítsuk ezt a bizonytalanságot és tudatlanságot, hogy létrehozzuk magunk és egymás tiszteletének és értékelésének új paradigmáját.

A Vörös Sátor szertartás  varázserőt adó felelevenítésével egy csodálatos alkalmat teremtünk magunk számára ahhoz, hogy Nő-Vérekként meggyógyítsuk és átalakítsuk jelen és korábbi sérüléseinket magunkért, nővéreinkért és lányainkért, azáltal, hogy összehangolódunk ebben a térben Egy-Mással a bizalom, a szépség, a méltóság, az alázatosság, a gondosság, a bölcsesség erejében.

red-tent1

Szeretnél többet tudni a nőiséget gazdagító rituálékról?

Hamarosan erről is írunk.

A cikk írói:

szentesi-szilviSzentesi Szilvi: Intimitás művész, a BLISS Intimitás megálmodója, öt gyermek édesanyja, feleség, anya, szerelmes, kísérletező, elhivatott nő. Önmagamat teljességében megélő,  intimitásban is kreatív, kísérletező nőnek tartom,  mára már tudatosan élvezem az életet, testemet, orgazmusaimat, gyönyöreimet, vágyaimat és hangulataimat. Hivatásomnak választottam a szexuális kultúra emelését. Magam számára, és így neked is csak azt tudom mondani, hogy a jó és csodálatos szexualitásról, a minket kiteljesítő intimitásról ne mondjunk le soha. www.intimitas.hu, www.szentesiszilvi.hu

a

arato-monika4Arató Mónika: A Lét Teljességét élem, és kutatom. Azt gondolom, hogy azért születtünk meg, és tapasztaljuk a létezést itt a Földön, hogy minél többet felfedezzünk önmagunk Végtelenségéből. Számomra ez egy izgalmas kaland, amelyben szívesen vezetek másokat is gyógyítóként, tanítóként, papnőként, íróként, jógatanárként, mikor mire van belőlem éppen szükség. Nőnek születtem, szerető társ és két leány édesanyja vagyok. A női lét megélése számomra egy folyamatos tágulás, amelyben végül újraszüljük Ön-Magunkat valódi, istennői minőségünkben. www.simratyogaworld.com

a

a

a

a

Send this to a friend