Tizenegy napot Egyiptomban töltöttem Veres Krisztával és az Egy erő zarándoklat résztvevőivel. Csodálatosan szép utazás volt, nem csak a fizikaiban, hanem lélekszinten is. A feldolgozása még szerintem hetekig, lehet, hogy hónapokig is el fog tartani bennem, és biztos többször írok is majd róla.

Különleges út volt. Jógáztunk három napfelkelténél, Siwaban egy hegytetőn, a Szfinx-nél Gizában, és Núbiában is Ízisz energiájában. Napnyugtás jóga is volt, hegytetőn, szigeten, és a sivatagban. Most is lúdbőrözni kezdek, ha rágondolok. A Vörös Piramisban végeztük el az Önmagunk megáldása meditációt, amely rendkívül erős gyógyító hatású volt, és már a másnapi Hathor templomban elmondott nővéri fogadalmat is előkészítette energetikailag.

Egyiptom olyan, mint a Paradicsom számomra. Csodaszép, változatos tájak, szépség, burjánzás, bőség, misztikum. Hatalmas ereje van még most is ennek a földnek, a fáraók és királynők építményeinek, a piramisoknak, templomoknak. Erővel töltenek fel, és segítenek a transzformációban.

A sokszínűség pedig szinte ésszel fel sem fogható. Nézzük például a nőket. Találkoztam a családjukban megbecsült, szinte királynőként élő nőkkel, láttam egy étteremben ünnepi vacsoránál, jól teljesítő férfi kollégainak kupákat kiosztó, fiatal menedzsernőt. És ott vannak a fekete nikab alá bújt nők, akiknek csak a szeme látszik ki.

Siwában megtapasztaltuk a szinte kirobbanóan erős, nemes férfienergiát. A férfiak kiteljesedett életet élnek, a Szaharában dzsippet vezetnek, főznek, zenélnek, táncolnak, túristákat kisérnek, kereket cserélnek az autón, autót szerelnek. Nagyon sokoldalúak, szinte harapják az életet, olyan átadással és természetesen élnek. Nőket nem nagyon láttam az utcán. Ők nikabot hordanak, amely hagyomány része, és másképp élni szinte lehetetlennek tűnik. A Siwában élő ősi amazighok nem gondolom, hogy követték volna ezt a szokást, valószínűleg nem tőlük származik. A történelmi, kulturális és vallási ráhatások miatt mára azonban hagyománnyá vált, hogy a nők a házasságkötésük után nikabot viselnek.

Nem beszéltem ilyen nőkkel, nem tudom, hogyan élik meg ezt a viseletet, azt hogy csak a szemük látszik, és a szépségük, ragyogásuk el van rejtve a világ elől. Lehet, hogy számukra természetes. Bizonyára vannak olyan nők is, akik ezt nehezen viselik, titokban vagy nyíltan lázadnak ellene. A házasságkötés után a nő szinte a férfi tulajdonává válik, szépségét más nem láthatja nikab nélkül a nőkön, a férjén és a gyermekein kívül.  

Ehhez hasonló, láthatatlanná tevő nikabot a mi kultúránkba is rakhatunk a párunk köré (férfiak és nők is) ha féltékenyek vagyunk, birtokolni akarjuk őt. A konfliktusokat elkerülendő láthatatlanná, fénytelenné válhatunk mi magunk is, hogy a ragyogásunk ne jelentsen gondot a párunknak. De hosszabb távon ez senkit nem tesz boldoggá, és mindenki veszít a ragyogásából.

Engedjük, sőt segítsük egymást ragyogni, felszabadultnak, boldognak lenni. A hűség nem azon múlik, hogy mások hogyan reagálnak a ragyogásunkra, hanem egy belső, lélekszintű döntésen.

Két programra is várlak a héten, ami a felszabadultsághoz, boldogsághoz és ragyogáshoz visz közelebb.

 

Élőzenés nőnapi jógaóra- nem csak nőknek

március 8-án, csütörtökön 19 órától a Lanou zenekar kíséretével.

Időpont: március 8. csütörtök, 19 órától 20.30- ig

Helyszín: Életfa Spirituális Központ, Budapest, 1085, Salétrom u. 10. 1. emelet 11.

Ezen az ünnepi órán több, csodálatos mantrameditációt is levégünk élő zenével, amelyek segítenek feltöltődni, fényesedni, ragyogni. Nőket, férfiakat és párokat is szeretettel várunk. A rendezvény adományos, meghatározott részvételi díja nincs.

Néhány helyünk még van, jelentkezz most, itt! A rendezvényről itt olvashatsz bővebben!

 

Határokra szükség van, hogy a lehető legönazonosabb életet élhessük. És mivel az ember társas lény, ezekről a határokról időről időre egyeztetnünk kell, hiszen társainkkal együtt megyünk az úton, másokra is odafigyelünk, és másokat is boldognak szeretnénk látni.

Kapcsolati határok

kundalini jóga workshop

Időpont: 2018. március 10-én, szombaton

A workshop során:

  • Megbeszéljük, hogy milyen kihívások jelentenek nehézséget.
  • Tanulunk arról, hogy hogyan jelölhetjük ki, kommunikálhatjuk, és tarthatjuk meg a határainkat.
  • Kundalini jóga gyakorlatokat és meditációkat végzünk, melyek segítségével megszabadulunk a félelmeinktől, megerősítjük a középpontunkat, és rugalmasabbakká, mégis erősebekké válhatunk. Jobban szerethetjük magunkat, és tisztelhetjük az életünket. Eredményesebben kommunikálhatunk, ha a humanológiai tanításokból megértjük, hogy határkijelölés kérdéseit milyen pszichológiai tényezők befolyásolják.
  • Önbizalmat és tudást gyűjtünk, amelyek segítenek a határaink őszinte és tiszta kijelölésében, és megtartásában.

A workshop ideje: 2018. március 10. szombat, 9.30 -tól 13 óráig

A workshop helyszíne: Életfa Spirituális Központ, Budapest, 1085, Salétrom u. 10. 1. emelet 11.

A workshopról itt olvashatsz bővebben. Ha hív a program, jelentkezz most!

 

Szeretettel várlak,

Arató Mónika

 

 

Send this to a friend