Gyakorlom a kundalini jóga krijámat, és érzem, ahogy egyre inkább egyensúlyba kerülök. Utána elvégzek néhány meditációt. Főzni kezdek. Miközben a zöldségeket pucolom a konyhában, érzékelem a gerincemben áramló finom, meleg energiát. Mintha 360 fokban látnék, érzékelem magam körül a teret. Tiszta az elmém. Nyugalom és béke van bennem. Tökéletesen jelen vagyok. Elmondok hangosan egy imát, és közben felteszem főzni a spárgát.

Egyensúly

Eszembe jut a hamarosan, júniusban megrendezésre kerülő Öt elem elvonulásunk. Minden sejtemben érzékelem azt a tiszta, könnyed, sugárzó testi, érzelmi és szellemi élményt, ami eddig a négy napos elvonulásaink alatt megjelent. Most hat napra megyünk! Már látom magam a medence melletti nyugágyon kapcsolódni a napsugarakkal. Pihenés, jóga, tánc és finom ételek. De jó lesz! Várom! Addig még sok minden fog történni, hiszen több mint egy hónap múlva megyünk. Van néhány kihívás addig előttem, de biztos vagyok benne valahol mélyen, hogy minden sikerülni fog. Érzem a megerősödő szándék energiát a testemben.

Főzök és áldom az ételt az elemek erejével. Tálalok. A zöldségek roppanósak, finomak, a szósz enyhén, de mégis élvezetesen fűszeres, a saláta íze harmónikusan kiegészíti az összhatást. Közben az a felismerés érkezik meg, hogy valamit spontán tanulok az élet mélyebb öröméből és élvezetéből. Visszajelzést kapok az ételre: nagyon finom. Látom, hogyan csiklandozza az ízlelőbimbókat az ételköltemény. Öröm!

Elpakolok. Észreveszem, hogy nem sietek. A mozdulataim áramlóak, könnyedek és nyugodtak. Mintha valami támogató energia segítene mindenben. Hálás vagyok érte. Nagyon megéri!- állapítom meg magamban. Nagyon megéri időt áldozni a fejlődésre, a jógára, harmonizálni magunkban az elemeket, a tattvákat.

Mik a tattvák?

A tattvák az öt elemet jelentik, amelyek létrehozzák a fizikai világunkat, és formálják a tapasztalatainkat: a föld, a tűz, a levegő, a víz és az éter energiáját. Minden embernek van egy domináns tattvája, egy elem, ami a legerőteljesebben fejezi ki magát a szervezetünkben és a személyiségünkben. Az elemek kiegyensúlyozása bonyolult lehet. Néha emelnünk kell a földet és csökkentenünk a tüzet annak érdekében, hogy kiegyensúlyozzuk a levegőt, például.

Érzékeny vagy, könnyen sírsz, és nagyon érzelmes vagy? A víz tattvád valószínűleg kiegyensúlyozatlan, és vizet kell innod, hogy újra egyensúlyba igazítsd. Sok benned a harag, a düh, amit alig tudsz csillapítani? A tűz elem túlysúlyban van, de lehetőséged van ezeket az érzelmeket kiegyensúlyozni, és tartósan kialakítani a tested tattva-egyensúlyát. Könnyen ellebegsz, és nehezen tudod magad földelni? Hízékony vagy, és már ha ránézel az ételre attól is gyarapodni kezdesz? Vagy épp mindig hideg a kezed és a lábad? Mindezek a tünetek arra utalnak, hogy érdemes az elemek egyensúlyával foglalkozni.

A kundalini jógában számos csodálatos gyakorlatsor (krija), meditáció és mantra áll rendelkezésre, mint egy patikában, hogy kiegyensúlyozzuk a szervezetünket, és hatással legyünk a személyiségünk fejlődésére. A csakrák és a hozzájuk tartozó elemek egyensúlyba állítása az életünk alakulására is visszahat.

Ez fog történni velünk június 25-től 30-ig, hat napon át Somogyvámoson a Radhe Resort hotelben is,

„Az elemek egyensúlya a testedben és az életedben”

nyári női kundalini jóga és Shakti tánc® elvonuláson

*

Somogyvámoson

2017.június.25. és június 30. között.

öt elem

* 6 nap a gyógyulás, egyensúly és töltődés energiájában *

Az elvonuláson tanulunk a kundalini jóga örökérvényű tanításaiból. Megerősítjük a szervezetünket, egészségünket, életterületeinket és jólétünket az elemek (tűz, föld, levegő, víz, éter) egyensúlyának helyreállításán keresztül. Feltöltődünk teremtőerővel a Shakti tánc segítségével. Pihenünk, megújulunk, és újjászületünk.

A kundalini jóga a leggyorsabb út a test, az elme és a lélek kiegyensúlyozott viszonyának megteremtésére. A jógák királynőjének is nevezik, mivel egy gyémánthoz hasonlítható, melynek oldalai egy egységes és hatékony rendszerben integrálják a jóga eszközeit, és módszereit. Számos tanítás, krija, meditáció segíti, hogy az új egyensúlyt megtaláljuk önmagunkban.

A Shakti táncban lágyan áramló, vagy éppen dinamikus mozgáson keresztül ébresztheted fel a benned szunnyadó energiát. A táncon keresztül megismerkedünk az öt elemmel, és megtapasztaljuk a testünkben is ezen elemeket. A táncot, mint jógikus technikát fedezzük fel. Megismerjük az elemek erejét, és megtanuljuk harmonizálni őket.

Az elvonulás semmilyen előképzettséget nem igényel!

Ha most jelentkezel, és a barátnődet is hozod, még páros kedvezményt is kaphattok mindketten, illetve részletfizetési kedvezményt is igénybe vehetsz!

Olvass tovább a programról és jelentkezz most, amíg van férőhelyünk!

a

Szeretettel várunk!

 

Send this to a friend