Ma van Mária Magdolna napja. Dél- Franciaországban, ahol éltetik és ünneplik Magdaléna emlékezetét, ezen a napon felvonulásokat, Magdaléna ünnepet tartanak.

Mit ad Mária Magdolna a ma élő embernek? Én arról tudok mesélni, hogy mit ad nekem, és sok, környezetemben élő nőtársamnak. Magdaléna az arra való emlékezést és tudatosságot adja, hogy akkor tudjuk együtt felemelni a Földet, ha mi, nők összefogunk, szeretettel fordulunk egymás felé. Így teremthetjük meg az Új Földet. Ez az energia spontán összehozza a női köröket, ahol egymást segítjük abban, hogy szeretetet és a fényt tudjuk választani, még akkor is, mikor ez nagyon nehéznek tűnik. A nők megerősödnek egymás társaságában,  a szeretet, a szív támogatását és hitet árasztanak a férfiak felé is. Mintha ez lenne minden szeretet alapja.

Ha olyan nőkkel találkozom, akik nem így viszonyulnak- elsősorban-  női társaikhoz, akik nyomulnak, versenyeznek, csapdákat állítanak, akkor a női körök és Magdaléna megtartó erejét hívom, hogy segítsen a megbocsátásban, és abban, hogy szeretetet tudjak feléjük is küldeni. 

Az én észlelésem és emlékezetem szerint Magdaléna- annak ellenére, hogy mit történt kettejükkel, Jézussal, és mennyi nehézségen kellett átmenniük, továbbra is megmaradt érzékeny, érző Nőnek. Erre emlékezteti a nőket, hogy érző, tiszta, szívből élő teremtmények vagyunk. Jézus szerelme, társa volt, és ketten együtt tudtak egy csodálatos szellemiséget képviselni.

Tudom azt is, hogy érzékeny és nyitott szívű férfiak is emlékeznek rá, őket is megszólítja, és hívja az energiája. Nemrégiben éppen egy férfi barátom mesélt elérzékenyült hanggal arról, hogy Mária Magdolna hogyan hat rá, hogyan kapcsolódik ő a szívén keresztül Magdalénához. Megkérdeztem, hogy számára mit jelent Magdaléna. Azt válaszolta, hogy a tiszta nőiséget, hitet és őszinteséget, támaszt a férfi számára az élet minden területén. Szerinte őnélküle Jézus nem tudta volna beteljesíteni a feladatát.

 

” Szerencsére a tanítások egy része, például Máté evangéliuma, a teljes Hegyi beszéd, és vele a Miatyánk is bekerült az egyszerűsített evangéliumok közé. Tudjuk, hogy Jézus még életében megírta ezeket, majd átadta őket Mária Magdolnának, aki nemcsak a felesége, hanem tanítóként és papként is az utódja volt. És tudjuk, hogy több példány is van belőle, mert Magdolna egy Fülöp által írt evangéliumról is említést tesz… Magdolna a gyermekeivel és maroknyi hűséges követőjével megérkezik Franciaországba, és magával hozza A szeretet könyvét. Először Marseille-ben tanít belőle, később meg Languedoc- ba jön. Ez a hely…szent föld, mert a legenda szerint Magdolna épített egy iskolát, ahol teljesítette a küldetését. Ha úgy tetszik, itt volt az első missziója.”
részlet Katleen McGowan A szeretet könyve című regényéből.

 

Neked mit jelent Magdaléna?

Ha még gondolkozol, hogy velünk tarts-e a szeptemberi Magdaléna Zarándoklaton a mai nap, Magdaléna napja tökéletes arra, hogy dönts! Csak idézd magad elé Magdaléna arcát és tudni fogod a válaszodat!

 

Szeretettel várunk!

 

Send this to a friend