Yogi Bhajan azt mondta a Vízöntő korról, amely szerinte 1991.november 11- én kezdődött, hogy az egyik tényező, amely nagy kihívást fog jelenteni az emberiség számára, az idő lesz. Mindannyian érezzük, hogy 24 óra manapság mást jelent az érzékelés szintjén, mint régebben. Gyorsan telnek a napok, és ha figyelembe vesszük az átlagos emberi életkort, akkor olyan érzésünk lehet, hogy igencsak rá kell kapcsolnunk, hogy létrehozzuk mindazt az életünkben, amiért idejöttünk.

Lehet, hogy már abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy ismered magad, és tudod, mi a feladatod. Lehet, hogy még rád vár önmagad megfejtésének kulcsa. Ha nyitva vannak a csatornáid, akkor bizony sok inspiratív ötlet érkezik, amelyek megvalósításra várnak. Az önmegvalósításon kívül az élet élvezetére is jó lenne, ha jutna idő. Az emberi kapcsolatok, barátságok, szerelem, család, mind- mind szükséges és fontos tényező, a minőségi, teljes emberi élethez. Mindezek ápolása, növesztése sok- sok befektetett idő.

Mit tehetünk, ha mindezeket meg szeretnénk tapasztalni a gyorsuló időben, ebben az egyre több információt szállító korban? Az egyik lehetőség, hogy jobban beosztjuk az időnket. A másik lehetőség, hogy kevesebb időt töltünk alvással, és többet az éber élettel. A harmadik, hogy jól bánunk magunkkal és megtaláljuk a forrásokat és a tudást arról, hogy hogyan élhetünk hosszú, egészséges, minőségi életet. Mindhárom út kivitelezhető, de hogyan lehetséges mindez?

Senki nem szeretne hosszú életet úgy, hogy közben szembesül az idősödés kihívásaival és nehézségeivel. Úgy lenne jó hosszú életet élni, ha közben fiatalosak, egészségesek és szépek maradhatunk.

Ezek a célok nem elérhetetlenek számunkra, csak- ugyanúgy, mint minden komfortzóna átlépéssel kapcsolatban- érdemes megnyílnunk másfajta gondolkodás, és életmód számára. Anno az emberek sokkal hosszabb életet éltek a mai ember átlag-életkoránál. Sára például 65 éves korában ment hozzá Ábrahámhoz, és 91 évesen szült neki gyermeket. De sok olyan mester is élt, akik nagyon hosszú és hasznos életet tudhattak magukénak. Hogy lehetséges ez? Mit felejtett el a mai ember, amit anno tudtak az őseink?

A több ezer éves kundalini jóga tudományában számos olyan tanítás, módszer, krija és meditáció ismert, ami abban segít, hogy egészséges, boldog és hosszú életet éljünk. Számtalan tanítás, gyakorlat támogatja a fiatalság és szépség megtartását, a rugalmasság, kisugárzás növelését. Ezeket a tanításokat és módszereket hamarosan te is megismerheted A Szépség és Fiatalság forrása, új online kurzusunkban, ami április 19-én, pénteken, Vénusz napján indul, ami egyben Telihold is.

A kundalini jógában nagyon fontos a napunk indítása. Mindaz, amit közvetlenül ébredés után csinálunk, nagyban meghatározza az adott napunk energetikáját, a választásainkat és a reakcióinkat.

Egy nagyon egyszerű titkot itt is megosztok a gyengéd reggeli ébredésről. Ahelyett, hogy kipattannál az ágyból, légy tudatos a reggeli ébredéssel kapcsolatban is!

 

Ajánlott ébredési rutin nőknek (létezik férfiak számára is):

 

Ébredj gyengéden, formálj csészéket a kezeidből a szemeid fölött, és ahogy lassan kinyitod a szemeidet,  távolítsd el a kezeidet a szemektől. Mielőtt kikelnél az ágyból masszírozd át petefészkeidet körülbelül 5 percig, majd a melleket, és a mellek körüli területet újabb 5 percig. Ez a gyakorlat megfelelő vérellátást biztosít.

 

* A kép a Hegylakó című filmből való

 

Szeretettel,

 

 

Send this to a friend