Számodra mit jelent a valódi szabadság? Ha van egy hét szabadidőd munka nélkül? Vagy ha mindig azt csinálhatod, amit szeretnél? Vagy ha nem kell megtenned azt, amit nem szeretnél? Ha nem kell nézned az órát? Mit jelent a szabadság neked?

Számomra mindig nagyon fontos volt a szabadság, és felfedeztem az életemben periódusokat (általában 7 évente), amikor ennek a témának az aktualitása felerősödött. Akkor változott is az életem, és egy fokkal mindig szabadabb lettem. Először ez a téma a hivatással kapcsolatban jelentkezett, és hosszú évek után, éppen most 10 éve élek teljesen szabadon, csak azzal foglalkozva, amit valóban szeretek. Aztán megvalósultak olyan álmaim, amiket anno nagyon távolinak éreztem, és most mégis úgy élek, mert nem adtam fel őket. Voltak vágyaim az anyaság melletti szabadság megtapasztalásával kapcsolatban, és ez is egyre inkább valóra válik.

De valamiben most magasabbra lépek: és ez a belső szabadság. Most ugyan nem egy 7 éves ciklus elején vagyok, hanem inkább már benne, de ebben az évben számomra (és a vírus miatt talán másoknak is), nagyon erőteljesen jelentkezik a szabadság témája. Intenzíven benne vagyok, és valószínűleg benne is leszek ebben a témában, mert érik egy újabb, magasabb szint (egyénileg és társadalmilag is), éppen ezért tudlak téged is méyebbre vezetni benne.

Több dologgal kapcsolatban is elkezdtem gyakorolni a nemet mondást, ahol korábban ezt nem tettem meg. Némi felszabadulás érzést adott ugyan, ha nemet tudtam mondani olyan dolgokra, amelyekhez most nem éreztem kedvet, és lelkesedést. De ez még mindig nem az igazi válasz. – gondoltam magamban. Aztán mélyebbre mentem, és napi teendőim közben, spontán jött a felismerés:

 

Szabadnak lenni azt jelenti, hogy nem félsz önmagad lenni.

 

 

Ismerek olyan tudatos embereket, akiknek ezzel látszólag semmi gondjuk nincs. Lazán élik az életüket, persze ki tudja, hogy e mögött mennyi belső munka, vagy esetleges szorongás, és félelem van. Jó, ha van a közeledben olyan ember, aki soha nem fél semmilyen szituációban önmaga lenni, azért, hogy legyen egy képed arról, hogy milyen az, mikor valakinél megvalósul. Természetesen most egy magas spirituális szintről beszélek, amikor valaki úgy él teljesen szabadon, hogy maximálisan vállalja ezért a felelősséget, és betartja az egymás mellett élés spirituális szabályait.

Ha megvan az inspirációd, akkor alkoss egy képet önmagadról! Milyen az,  amikor teljesen szabad vagy, mert ha nincs egy képed, nem fog megvalósulni. Válaszolj a kérdésekre: ha teljesen szabad vagy, milyen vagy?

 

 • Hogy nézel ki?
 • Mivel foglalkozol hivatás szerűen?
 • Családban élsz vagy egyedül?
 • Mivel telik egy napod?
 • Mivel telik egy heted?
 • Mivel telik egy éved?
 • Hogyan kapcsolódsz ki, és hogyan töltődsz?

 

Maradj mindig kérdésben!

 

 • Milyen a valódi szabadság?
 • Hogy tapasztalhatom meg a valódi szabadságot?

 

Azért jó, ha felteszed magadnak (legfelsőbb önvalódnak) rendszeresen ezeket a kérdéseket, mert akkor a válasz is egyre árnyaltabban jelenik meg benned, sőt a megvalósulás is elindul.

 

„Tartozol magadnak annyival, hogy önmagad légy!”

 

Yogi Bhajan

 

 

Természetesen számos dolog akadályozhatja, hogy valóban szabadon élj, úgy, hogy nem félsz önmagad lenni.

Például:

 • karmikus okok
 • az életed során átélt traumák, amelyek energetikai lenyomatának emléke még a testedben és a tudatalattidban él
 • téves programok, amelyek magadban futtatsz, és valójában te nem engeded meg magadnak a szabadságot
 • ha nincs erre mintád, stb.

 

Többek közt azért hoztam létre az Öngyógyító kundalini jóga online kurzust, hogy segítsek kigyógyulni minden olyan blokkból, ami nem tenné lehetővé, hogy szabadon, félelmek nélkül önmagad légy.

 

A kurzus 4 hetes, és november 11-én indul!

 

Ha most jelentkezel rá, még kedvezménnyel vehetsz részt rajta!

 

Szeretettel várlak,

 

Mónika

Send this to a friend