életerőAz életerőnk, tetterőnk, és a kreativitásunk egy folyamatosan, hol kisebb, hol nagyobb amplitúdóval áramló energia. Csakrához is köthetjük ezt az energiát, mégpedig a második, avagy szakrális csakrához. Azonban az életerő, és kreativitás abban az értelemben, ahogy szerintem megélni érdemes, nem köthető egyetlen csakrához. Sokkal inkább a csakrák egyensúlyához, vagyis mindegyik csakrának jelentős szerepe van benne.

Az energiarendszerünk megértését még érthetőbbé teszi a kundalini jógában ismert tíz test tana. Az emberi lény tíz testből áll, melyek a következők: a fizikai test, három mentális test és hat energiatest.

  1. Lélektest
  2. Negatív elme
  3. Pozitív elme
  4. Semleges elme
  5. Fizikai test
  6. Fényív/ Glória
  7. Aura
  8. Pránatest
  9. Finomtest
  10. Sugárzó test

A tíz test a psziché erőteljes képességeit jeleníti meg. Minden test rendelkezik bizonyos képességekkel, melyek akkor jelentkeznek, ha az adott test erős, de ha gyenge, az hiányosságokat okozhat. Átütő erődet a tíz test kiegyensúlyozottsága határozza meg. Mindegyik testhez tartozik egy guru. Szeptemberbe lépve a 9. test, és a hozzá tartozó guru energiáját érdemes tudatosítani.

9. test: Finomtest

Guru Teg Bahadur

„Uralom vagy misztérium”

Jellemző minőségek: Nyugodtság, finomság, uralom

FinomtestA Finomtested segít abban, hogy átláss az élet közvetlen valóságán a mögötte levő fennkölt univerzális történésekig. Ha a Finomtested erős, nagyszerű kifinomultsággal és erőteljes nyugalommal rendelkezel. Az életben semmi nem jelent a számodra misztériumot. Gyorsan tanulsz, és könnyen uralsz mindenféle helyzetet. Ha besétálsz egy helységbe, ösztönösen tudod, hogy mi történik.

A Finomtest és a Lélektest bonyolult kapcsolatban áll egymással. A Finomtest a Lélek szállítója a halál idején.

Ha a kilencedik tested gyenge, naiv lehetsz és könnyen rászedhető, szándékodtól függetlenül durva és faragatlan lehet a beszéded, vagy viselkedésed. Nyugtalan lehetsz, mert hiányzik belőled a dolgok elfogadásával járó áramlásból fakadó béke.

A finomtesten több eszközzel is lehet dolgozni, aminek az alapja a finom szeretetenergia, vagy nevezhetjük fénynek, vagy univerzális energiának is. Odafigyelhetsz a táplálkozásodra, és a durva, nehéz ételekről átszokhatsz apránként a finomabb energiájú, könnyebb ételekre. Minden szavadban, és tettedben tudatosan gyakorolhatod a finomságot, kedvességet. A legkiválóbb eszköz a finomtest fejlesztésére a rendszeres meditáció. Úgy, hogy az életed részévé váljon. Ha ezt meg tudod valósítani, tiéd a valódi hatalom, a valódi erő, ami előre visz, a lelked szándékának megfelelően. Figyelj tehát a finomtestedre fokozottabban szeptemberben, és mindazokra a fókuszálást segítő kérdésekre, amelyek a finomtesthez tartoznak:

Kifinomult és érzékeny vagyok? Át tudok hatolni a felületesség szintjén? Mi a VALÓDI célja az életnek?

Az alábbi programokon várlak szeretettel, ha szeretnél finomabbá, tudatosabbá válni, és élni a lehetőséggel, amit az életeddel megkaptál:

teljességHa nem kívül keresel, hanem belül, és legmélyebb önvalódból indítod el a teremtést, az vezet el a teljességhez, a létezés minden síkját átölelve. Ha belül keresel, akkor megtalálod az önbecsülédedet, mert megérted, hogy ki vagy valójában. Legmélyebb önvalód átölelése vezet el a teljességhez.

Ha meg szeretnéd tapasztalni az esszenciát, felépíteni legmélyebb önbecsülésedet, és erre alapozva alakítani a fizikai világodat is olyanra, amilyenre szeretnéd, most egy egyedülálló 10 hetes kundalini jóga programra hívlak.

“A teljesség felé”

10 hetes kundalini jóga tudatosság fejlesztő csoport

A program indulása: Szeptember 9. kedd

Ez a jógaprogram feltárja előtted végtelen lehetőségeidet, és megtanít arra, hogyan élj velük. Harmóniát kíván teremteni benned a fizikai világod nyolc alapvető életterületén, a finomenergiák szintjéről indulva.

A nyolc életterület a következő:

1. Egészséges és szép test, betegség megelőzés, gyógyulás

2. Anyagi biztonság, bőség, jólét

3. Életerő, kreativitás, alkotókészség

4. Párkapcsolat, szerelem

5. Hivatás, siker, elismertség

6. Emberi kapcsolatok, kommunikáció

7. Belső béke, boldogság

8. Teljesség, saját végtelen éned megtapasztalása

A program 10 jógaórából áll, 10 héten át, keddenként 18.30. és 20.30. között

Olvass tovább a programról, és jelezd a részvételi szándékodat itt!

Pargat Singh és Simrat Kaur 4Hamarosan, október 25-26-án újra Debrecenbe látogatunk Pargat Singh -gel, és zenész társainkkal, hogy élő zenével is kísért workshopokat tartsunk, a határtalanságunk megalapozása jegyében.

Itt találod a részletes programot, és már jelentkezhetsz is!

Még ebben a hónapban, augusztus 30-án szeretettel várom mindazokat a Munay-Munay-Ki gyakorlás Ki beavatottakat, akik találkozni, tapasztalatot cserélni és gyakorolni szeretnének. Ez részemről az utolsó Munay- Ki program.

Erről a programról itt találsz minden információt!

Szeretettel ajánlom kedves beavató társaimat, akiktől, ha még nem vagy beavatott, megkaphatod a Munay- Ki energiát.

Itt találod a program leírását, és a beavatókat, akiket szeretettel ajánlok.

Szeretettel,

Arató Mónika

 

Send this to a friend