Az alkímia fogalmát több szinten lehet értelmezni. Az egyik, felszínesebb, általánosabban ismert része a mágia, ahol a bölcsek köve segítségével aranyat állítanak elő közönséges fémekből, illetve az elixír felkutatása, amely örök életet ad és örök fiatalsághoz juttat. A másik, mélyebb oldala a lélek megtisztításáról, nemesedéséről, felemelkedéséről szól.

Szepes Mária A vörös oroszlán című könyvében zseniálisan bemutatja az alkímia mindkét oldalát, és a mélyebb folyamat, a főhős lélekfejlődése inkarnációin keresztül, úgy hömpölyög végig a regényen, mint egy óceán hatalmas hulláma.

Egy inkarnáción belül talán a szerelem, a párkapcsolat az, amely ilyen erős, alkímiai hatással lehet ránk. A fejlődés szempontjából talán mindegy is, hogy boldog vagy vakvágányra futott kapcsolatokon keresztül fejlődünk. De sok emberben él a vágy, hogy ezt a csodás alkímiai beavató folyamatot egy szeretetteljes társ mellett élje át.

Egy férfi ismerősöm, arra a kérdésre, hogy szerinte mitől jó egy párkapcsolat, ezt válaszolta:

„A jó kapcsolat szerintem azt igényi, hogy egymás legjobb barátai legyünk, és higgyünk egymásban.  Azt hiszem, hogy mindenkinek tiszteletben kell tartania a másik nézőpontját, és a buta viták is egészségesek lehetnek, egészen addig, amíg nem jutnak túl messzire a jó kommunikációtól.  Soha ne legyen szégyenérzetünk egymás előtt, semmilyen okból. Fontos, hogy időnként szervezzünk romantikus együttléteket, ahol tiszta szívből elmondhatjuk a másiknak, mennyire szeretjük.

Nagyon sok szeretet és törődés van egy kapcsolatban. A szeretetnek ott kell lennie, hogy egy kapcsolat működjön. A jó párkapcsolat az, amikor a partnered több, mint partner. Ő a legjobb barátod. A jó kapcsolat az, ahol a két szerető fél megérti egymást, törődnek egymással, és elismerik egymást.”

Mindannyiunknak lehetnek prioritásai ebben a kérdésben, amelyek a saját értékrendünkből, személyiségünkből, szeretetnyelvünkből, és az eddigi tapasztalatainkból származnak.

A párkapcsolat egy misztérium. Még azok, akik a legboldogabb kapcsolatban élnek, sem tudják megmagyarázni, hogy a kapcsolatuk mitől harmonikus. A megélésük az, hogy egyszerűen van ez a kapcsolat, és jó. Én úgy látom, hogy az ilyen kapcsolatban élő emberek nagyon sokat tesznek a harmóniáért. Elsősorban a hozzáállásukkal. Ugyanúgy vannak konfliktusaik, ugyanúgy átmennek nehézségeken az életben, de a kapcsolatba és az egymásba vetett hit nem kérdőjeleződik meg, vagy csak rövid távon.

Ahhoz, hogy szeretetteljes kapcsolódásban lehessünk, elsőként magunkat érdemes gyógyítani. A szív az inkarnációkon keresztüli csalódások miatt tele van sérülésekkel, amit csak mi magunk gyógyíthatunk meg úgy, hogy szeretjük magunkat, gyógyítjuk magunkat, és védjük magunkat.

Hogyan tegyük mindezt? Vannak bölcsességek és gyakorlatok, amelyek olyan eszköztárat biztosítanak, amelyekkel a szeretet alkimistáivá válhatunk. És igen, az alkímia az ebben, hogy önmagunk is jobbá válunk, megtaláljuk magunkban az „aranyat”, a legnemesebb részeinket. Megtalálhatjuk az örök fiatalságot, a halhatatlanságot, ami nem más, mint a legmélyebb SZER-etet. 

A párkapcsolat alkímiája online kurzus 8 leckéje abban segít, hogy meggyógyítsd a szíved, és kinyisd a kapuit, hogy befogadhasd a boldog párkapcsolatot. Május 24- ig kedvezményes a jelentkezés. Ha érdekel ez a téma, kérlek kommentben írd meg, hogy neked milyen témák, eszközök, gyakorlatok segítenének. Sat Nam

 

Send this to a friend