a test a lélek templomaMa találkoztam egy idézettel a Facebookon, amit a Fehér Sas Páholy osztott meg. Most is- mint mindig- egy olyan idézet jött szembe, ami megerősített abban, amit napok óta éreztem, és az intuícióm már intett rá. Egy részét itt is megosztom: „A fizikai testnek szükségszerű korlátozásai vannak mindaddig, amíg a karma ezeket fel nem oldja. Ezért ne hanyagold el a lazításra szánt időt. A tested, aki a szolgálód, igényli a szeretetedet és a bölcsességedet. Ne hajtsd túl magad, ne tégy túlzott erőfeszítéseket abban való igyekezetedben, hogy sok munkát végezhess még akkor sem, ha a célod jó. „Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat.” Szeresd testvéredet és nővéredet úgy, mint saját magadat és szeresd saját magadat úgy, mint testvéredet és nővéredet. Olyan ez, mint borotvaélen járni, de mégis ez a helyes és igaz út.”

A fizikai test egy templom, gondoskodj róla! Az elme energia. Szabályozd! A lélek a kivetülés. Jelenítsd meg! Az összes tudás valótlan, ha a lelket nem tapasztalod a testben. – Yogi Bhajan

A múlt hét úgy telt el, hogy végig másokra figyeltem, és nem hagytam egy cseppnyi időt sem magamra. Kimaradtak a reggeli jógagyakorlataim és meditációim is, amelyek mindig megadják egy-egy nap pozitív indítását. A testem, és az érzelmeim a hét végére jelezték, hogy egyre rosszabbul érzik magukat. Apró fájdalmakat éreztem a testemben, kusza érzelmeim voltak, amik jelezték, hogy egy-két gondolatot érdemes lenne helyre tenni magamban.

Amikor lazítasz, megadod a testednek a szükséges időt a feltöltődésre. Tudjuk, hogy az élet követelményei kemények, különösen kemények az emberi fejlődésnek azon szakaszában, amelyben most vagytok, de emlékezzetek a lazítás fontosságára, és lazítsatok, amikor csak lehetséges.”

Lazítás alatt azt értem, amikor magaddal foglalkozol, pihensz. Lehet ez passzív pihenés, amikor alszol, filmet nézel, olvasol, és aktív pihenés is, amikor meditálsz, jógázol, teszel önmagadért. Fontos, hogy rendszeresen kapcsolódj a végtelen énedhez, különben bedarál a fizikai világ, aminek a következménye, hogy kellemetlenül érzed magad a bőrödbe, majd ezt az érzést projektálod a külvilágra. A végesség megjelenik a kapcsolataidban, a vonzásodban, és a teremtésedben.

Véges lényként érzékelve önmagunkat, hajlamosak vagyunk arra, hogy gondolatok, érzések, és érzelmek irányítsanak. Amikor a végesség irányít minket, akkor kis választásokat hozunk, és korlátozott lehetőségekből indulunk ki. A polaritás nem engedi, hogy a dolgokat a maguk valójában lássuk, így képtelenek vagyunk megváltoztatni azt, amit szeretnénk.

Kalotaszegi tulipánAhhoz, hogy ettől az érzékeléstől, ami egyben függőség is megszabaduljunk, az egyik legnagyszerűbb módszer, ha a megengedés vezérel bennünket. Ma újra kezdtem a gyakorlataimat, csak magamért. Mikor meditálni kezdtem, azt kértem, hogy az imám, és a meditációm juttasson el a megengedéshez, és segítsen kipakolni az energiarendszeremből minden blokkot, ami ezt nem engedné. Ahogy meditálni kezdtem, azonnal egy tulipán képe jelent meg előttem azon a módon, ahogy a magyar népművészetben ábrázolják. Csodás volt, ahogy meditáció közben felfedeztem ennek a motívumnak a tanítását. Ha kehellyé válsz, és megengeded, hogy a végtelen energia feltöltsön, akkor a tested legmélyéről elkezd felfelé áramlani az energia, eléri a tested közepét, majd a szíved tájékát, és onnan felemelkedsz te magad. Ezek „tanítások” kicsi gyermekkorunktól körbevesznek minket, de az értelme, a jelentése akkor válik egyértelművé, ha tapasztalod is, ha éled.

A tulipán a termékenység szimbóluma is, így ha termékennyé szeretnénk válni a szó valódi és átvitt értelmében is, először el kell jutnunk a megengedésig, a befogadásig. El kell engednünk az ellenállásainkat, a feszültségeket a testünkből, az érzelmeinkből, a gondolatainkból, az elménkből. A megengedés, a befogadás tanulható. Tanít rá a testünk, tanít rá az ima és a meditáció, tanít rá minden transzcendens gyakorlás.

Holnaptól, azaz kedd estétől indul az a 4 hetes program, aminek célja, hogy elengedd az összes blokkodat, és korlátodat, ami eddig akadályozta, hogy megnyisd a szíved, hogy szeresd önmagad, és másokat.

Engedd a szívedet ragyogni!

4 hetes kundalini jóga tudatosságemelő nyitott csoport

szívkő- hírlevélbe

Engedd ragyogni, hogy a ragyogása másokra is hasson, hogy alakítsa a világodat, és hogy felfényesítse az Ünnepeket is. A 4 hetes programnak éppen Karácsony hete előtt lesz vége, így magadat is felkészíted a szeretet ünnepére.

Fontos: a következő négy hétben kedden és a csütörtöki jógaórákon is az Engedd a szívedet ragyogni! programmal haladunk. Csütörtökönként az órák ezentúl a XII. kerület Arató köz 1- ben lesznek újra, ezen a helyszínen mindig 18.30-kor kezdődik az óra, KIVÉVE ezen a héten. Most 19 órakor kezdünk!

Mindkét helyszínen csak előzetes bejelentkezéssel lehet részt venni!

Az Engedd a szívedet ragyogni programról olvass tovább, és jelentkezz itt!

November 29-én szombaton egy négy órás Kundalini jóga workshopot tartunk!

Shakti workshop

Ébredj rá eredendő erődre!

Shakti

Időpont:

November 29. szombat, 15.30-tól 19.30-ig

Téma:

Az önbizalom megerősítése

Ez a workshop a mélyen lévő blokkjainkat is oldja, a tulipán kelyhének legalsó részére is hat, hogy el tudjunk engedni minden karmikus, és ebben az életben gyártott blokkunkat, hogy teljes mértékben felszabadult önmagunkat élhessük. A workshopon való részvétel hozzásegít, hogy életerőhöz juss, hogy megtapasztald személyes nagyszerűségedet, és egy új koncepciót arról, hogy ki is vagy valójában.

A Shakti közvetlen tapasztalásban, ami maga a változatlan igazság, az elsődleges energia, ami az összes névnek, és formának az alapja, az utak közül az egyik, amely leírja a spirituális élet univerzális célját. Ez Shakti és Shiva egységének a megtapasztalása, teremtés, és annak alapja, női és férfi, annak ellenére, hogy ők eredetileg nem voltak elválasztva. Mint a nedvesség, ami sosincs elválasztva a víztől, mint az édes, ami nem különálló a cukortól, és a meleg, ami sosincs elválasztva a napfénytől.

A Shiva és Shakti közti magasztos egyesülés leegyszerűsített ábrázolása a jóni- linga. Egy kör alakú vagy ovális formából áll, melynek közepében egy felálló linga van elhelyezve. Ezek képviselik a női, ill. a benne lévő férfi nemi szervet, és a hozzájuk tartozó teremtő energiákat. A jóni Shaktit, a hindu hagyományban az energiát, és kreativitást, a linga pedig Shivát, a tudatosságot, és a transzcendenciát jelképezi. A jelkép belekerült a gyökércsakrából felemelkedő Kundalini Shakti magyarázataiba is, hiszen ez a kígyóerő, a helyhez nem kötött Shakti székhelye. A kígyőerőről azt tartják, hogy 3 és félszer tekeredik körbe a Shiva-lingán. A spirális rácsavarodás Shakti örök változékonyságát jelképezi. A Shakti és Shiva energia mindannyiunkban jelenlévő energiák, nemtől függetlenül. A gyökércsakrában alvó Kundalini Shakti energiát a gerincoszlop mentén emeljük, ami a mindenkiben jelenlévő Shiva minőség.

A workshopra csütörtök estig fogadunk jelentkezéseket, korlátozott számban. A Shakti workshopról olvass tovább itt!

November 26, szerdáig lehet kedvezményesen jelentkezni a Válj Igaz Valósággá (VIV) webkurzusra.

Válj Igaz Valósággá! (VIV)

webkurzus

hogy megtaláld, és megvalósítsd önmagad

szabadon3

Mi lenne, ha nem a külvilág határozná meg, hogy alakul az életed, hanem Te magad? Ha nem a főnököd és a környezeted határozná meg az értékedet, hanem Te fedeznéd fel Önmagadban, és aztán ezt a kisugárzást képviselnéd a világnak, ami által megteremtenéd az új valóságodat?

Tudod-e, hogyha te nem választod és valósítod meg önmagad, mennyit elveszel másoktól és a világtól?

Ha elfogadod, és kibontod a kincset, amely a teremtéseddel meg kíván nyilvánulni a világban, akkor nem élsz hiába. Akkor a saját magad, és mások örömére létezel, egyre több fényt, és ragyogást árasztva magad körül, amely értékes hozzájárulás a világhoz.

Önmagad megismerése, az életcélod megértése, és a saját utad választása nemcsak lehetőség a számodra, hanem a te felelősséged is! Ezt senki más nem tudja megtenni helyetted!

Olvass a webkurzusról többet itt, és jelentkezz legkésőbb szerda délig!

Szerettel,

Simrat Kaur/ Arató Mónika 

ਸਤਿ ਨਾਮੁ

 

Send this to a friend