Ez a meditáció nagyon megnyugtató. Az automata rendszer ellazul, és a lélegzeted automatikusan egy meditatív ütem felé változik, hogy megújítsa és ellazítsa a szívedet és az elmédet.  

Ahhoz, hogy meggyógyítsuk a szív érzelmi sebeit, arra van szükségünk, hogy megnyugtassuk az idegeket, melyek a sebeket tartják. Tudjuk, hogy egy kapcsolat megszakadása (másokkal vagy önmagunkkal) szinte azonos reakciókat mutat az idegrendszerben és az agyban, mint fizikai sérülés vagy végtagvesztés.

Ez a mudra egyensúlyt teremt; finom nyomást generál, amely beállítja a szív meridiánját a kisujj és a külső alkar mentén; az alkarokat a talajjal párhuzamosan tartva és bevonva a hónalj reflexeit aktiválja az „akcióideg” csatlakozását az autonóm rendszerrel, hogy újra alaphelyzetbe állítsa; és végül a középső ujj, valamint a Szaturnusz és a levegő tulajdonságainak pránikus hatását használja fel a maradék érzelmi viharok elfojtására.

Testhelyzet: Ülj könnyű törökülésben, vagy egy széken egynes gerinccel, enyhe torokzárat tartva ( az álladat húzd be a mellkasdo felé.

Mudra: A tenyereket tedd össze, enyhén érintkezzenek. A Szaturnusz ujj (középső ujj) hegye a Harmadik szem csakra szintjén van. Az alkarok párhuzamosak a talajjal, a könyökök magasan. Tekints befelé.  

(Nincs mantra vagy légzés előírva)

Idő: Folytasd 11, 31, vagy 62 percig.

Befejezés: Lélegezz be, fújd ki a levegőt, lazítsd a lélegzeted, és az összekulcsolt kezeket nyújtsd felfelé 2 percig

Video: Meditáció az összetört szív meggyógyításáért

 

Send this to a friend