A gyakorlat előtt hangolj be a két kezdő mantrával!

 

A stressz megtörheti az alap, belső ritmusunkat. Az agy a ritmustól függ, csakúgy, mint minden szervrendszerünk. A meridiánok ritmusban mozognak egymással, mint egy árapály-medence sorozata. Elektromos mintáink nem mások, mint szinkronizált ritmusok. Amikor ezek kiesneknek a „szinkronból”, minden kissé zavarosnak tűnik. A választások nem annyire tiszták, mivel kissé elmosódottakká válunk a normális ragyogásunkhoz képest. Ez a kis technika segít megtalálni a válaszokat a nem normális viszonyok között; különösen akkor hasznos, ha úgy tűnik, semminek nincs értelme. Tégy egy sétát az ujjaiddal, és találd meg az előre mutató ösvényt.  

 

Testhelyzet: Ülj bárhol (földön törökülésben vagy széken). Ülj egyenes gerinccel.

Mudra és mozdulat: Tartsd felfelé a bal kezedet, mintha tapsolnál. A jobb kezed Jupiter ujjával (mutató ujj) és Szaturnusz ujjával (középső ujj) lassan és erős nyomással sétálj fel a bal tenyereden a gyűrűs és középső ujjad hegyéig.
A bal ujjak engedjenek – nyomás alatt kissé meghajlanak, és ez kissé fájhat. Sétálj fel és le a tenyéren.  

Szemek: A szemek egy tizedre nyitva vannak.

Idő: 3-11 perc

Hozzáfűzések:

Ez a meditáció semlegesíti az agy középső részét, és éles eszűvé változtat. Ez a válasz a normálistól eltérő körülményekre, amit nem értünk. 

 

Forrás: https://www.3ho.org/3ho-lifestyle/health-and-healing/get-stable-anywhere

Send this to a friend