Készülj a májusra, és erősítsd meg az egészséged az év hátralévő részére!

 

Májusi szegfűszeg víz kúra, hogy megelőzd a betegségeket

 

(forrás: Gurukirn Kaur Khalsa)

Május hónap során nagyszerű ötlet egy (női) maréknyi szegfűszeget beletenni egy kínai leveses tálkába vagy más porcelán vagy kerámia tálba hideg vízzel együtt, és áztatni egy éjjelen keresztül. Következő reggel 3-4 evőkanálnyit vegyél be a szegfűszeg vízből reggeli előtt (üres gyomorra), de ne többet ötnél. Ezt tedd először reggelente, fogmosás előtt.

Tartsd hűtőben, és tegyél még hozzá vizet, ha fogyni látszik, három napig. Majd áztass be új szegfűszeget, és így tovább, egész május hónap során.

A szegfűszeg egy olyan gyógyhatású növény, amely csökkenti a paraziták aktivitását a testben. A szegfűszeg esszenciája, gyógyító tulajdonságai és az olaja kiázik a vízben, és egy elixírt vagy gyógyszert nyerünk így belőle.

Yogi Bhajan úgy tanította, hogy a vírusok a tavasz során szaporodnak, és május hónapban minden reggel ennek az egyszerű „teának” az elfogyasztásával megerősítjük az immunrendszerünket. Az orrot, a füleket és a torkot nyugtatja a szegfűszeg védő hatása, és segít elkerülni a megbetegedést, mivel ezek a szerveink alkotják az elsődleges védelmi vonalunkat.

Yogi Bhajan 1995. május 1- jén adta át számunkra ezt a receptet, hogy segítsen egészségesnek maradnunk. Ez a recept csak május során alkalmazandó, évről évre!

© The Teachings of Yogi Bhajan

Megjegyzés: 

A szegfűszeg víz nem orvosság. A recept a betegségek megelőzését szolgálja. Nem helyettesíti az orvosságok hatásait, ha valakinek arra van szüksége. 

Áldott állapotban lévő hölgyeknek és szoptató kismamáknak javasolt a kezelőorvosukkal, gyermekgyógyásszal egyeztetni.

 

Send this to a friend