Írta: Nam Hari Kaur  (Forrás) 

Fordította: Simrat Kaur (Arató Mónika)

 

Oh boldog nap! Egy kedvesebb és szelídebb időszak lesz most a miénk, hogy felfedezzük, és jó hasznát lássuk. A májusi hónap új lehetőségeket hoz az élet szinte minden területén, és a jó szerencse alkotóelemei játékban vannak most azokért, akik optimistán tekintenek előre.

Arra van szükségünk, hogy a Pozitív Elménk áramlására figyeljünk, ami a 3- as szám, 2019 (2+0+1+9= 3) átfogó száma. Olyan jóga gyakorlatok, vagy meditációk gyakorlása, amelyek a köldökpontra hatnak, segítenek felkapcsolódni azokhoz a jóindulatú erőkhöz, amelyek jelenleg körülöttünk keringenek.

Nem a múlton rágódva, most két, különösen intenzív hónap következik, és szükségünk van arra, hogy felrázzuk magunkat, és új lendületet hozzunk létre. Vigyél be a táplálékodba egészséges, gyógyító, zöld ételeket: salátát, avokádót, kelkáposztát, mangoldot, kiwit, és zöld pisztáciát! Áld meg az ételeidet pozitív szándékkal, egy egyszerű imával, például így: Megáldom az ételemet és megáldom önmagamat a Mennyek fényével és szeretetével.

Május 5- ös száma a fizikai egészség, kommunikáció, érzelmi rugalmasság és tolerancia témáit jeleníti meg. Az 5- ös számhoz tartozik a kitartás is, és mivel most már jobban képesek vagyunk teret nyerni az életünkben, fontos, hogy figyelembe vegyük, hogy hogyan erősíthetjük meg a kitartásunkat minden szinten. Ez egy kiváló időszak arra, hogy új szokásokat alakíts ki önmagad számára, amelyek megtartanak az előttünk álló napokon. Akár fogadalmat teszel arra, hogy megcsinálsz 26 békaguggolást, mielőtt reggel kisétálsz az ajtón, vagy iszol egy pohár természetes narancslevet, építed önmagad és az ön-megtartó pszichédet.

Az ön-megtartó psziché gondolata nem olyas valami, amit rendszerint az iskolában tanítanak, és jobb, ha elhiszed, hogy egyik napról a másikra megváltozhat. A fiatal embereknek meg kell tanulniuk, hogy hogyan kezeljék önmagukat és gondoskodjanak magukról a jó időkben, és csapások idején. Egy holisztikusabb megközelítés az egészségtan órákon rettenetesen fontos lenne a fiatalság számára.

Olyan egyszerű dolog, mint egy forró fürdőt venni 4 kg keserűsó hozzáadásával, 30 percig benne ázva, enyhítheti a stresszt. Ha egy csésze kamillateát megiszol utána, és ágyba bújsz, vagy sziesztázol, akkor csökkentheted a nyomást az érzelmi és mentális testeken. Ha egy kicsit „eltünteted magad a térképről” segít elkerülni a konfliktust. Nagyon gyakran a legegyszerűbb dolgok segítenek megmenteni a napot, és a fiataljaiknak meg kell tanulni mindezt.

Tovább vizsgálódva, tudd, hogy belépünk egy május, június és júliusból álló 3 hónapos ciklusba. Új lehetőségek jelennek meg a szerelem, vállalkozás, utazás és az öntudatosság területein. Júliusban 6, különösen jó házasságkötési nap van, amelyek július 8, 9, 17, 18, 26, és 27. A kezdet energiája ezeken a napokon rendkívül kedvező.

Az 5- ös szám a Föld Elem, és május az a hónap, amikor a fizikai testünket és a személyes tulajdonunkat jól működővé tehetjük. Tuningold fel az autódat, cseréld ki a levegőszűrőket az otthonodban, és hozz létre egyfajta kiegyensúlyozottságot a környezetedben.

Ez egyfajta „rögzíts fel” idő! Tovább vizsgálódva a személyes jólétünk irányában, mondtad már valaha magadnak: „ Én erre képtelen vagyok, nem tudom” ? A  „Szabadulj meg a „nemtudomoktól” meditáció elviszi az „én nem tudok” dolgokat az életedből.

Yogi Bhajan azt mondta a gyakorlatról:

“Emlékszel, amikor szeretni akartál és együtt lenni valakivel, és elhatároztad, hogy „Nem vagyok képes rá”? Minden probléma ezen a bolygón a „nemtudomokból” származik. Szükségünk van arra, hogy az akartunkat annyira tisztává és pozitívvá tegyük, hogy a „nemtudomok” ne érinthessék a partjainkat.”

 

Szedd össze magad, és tegyél fogadalmat, hogy elkezded májusban, és 40 napig gyakorlod ezt a meditációt.

Rúgd a „ nemtudomokat” a járdaszegélyre, és adj az életednek egy új esélyt a beteljesülésre és a teremtő potenciálokra. Ez egy magas oktánszámú benzin, és át fog vinni a hegyen, amit előzőleg lehet, hogy megtagadtál. Senki nem akarja érezni a megtagadottságot az életében; mi mindannyian jó dolgokat akarunk, és az lehet a játékterved része, hogy elérj egy magasabb személyes elégedettségi szintet.

Oké, még nem említettem filmet egy ideje, így most itt van egy nagyon jó. Nagyon ajánlom, hogy nézd meg az Breakthrough című filmet, amely most megy a mozikban (Amerikában). Ez egy igaz történet egy tinédzser fiúról, aki alatt beszakadt a jég, 15 percig volt a víz alatt, majd a teste meggyógyult. 45 perces újraélesztési módszerek után még mindig nem volt szívverése, és halottnak nyilvánították az orvosok.

Egésze addig, míg az édesanyja fel nem tűnt, és ekkor minden megváltozott. Minden szülőnek látnia kell ezt a filmet, mivel megmutatja az ima és a projektív psziché erejét.

Nem vagyunk messze attól a világtól, ahol a gyógyulás a Pozitív Elme és a mentális sugárzástól történik meg. Az imáról már tudományos kutatások is kimutatták, hogy működik, és egyszerűen tudatosság és személyes gyakorlás kérdése, amely elhozhatja a legjobb eredményt

Az 5- ös szám maga a változás, és mindannyian most rögtön akarjuk azt. Egy változást az élet változatlanságából, és egy váltást a saját belső eredendő érzésünkbe a jóságról, és a nagy lehetőségekről.

A május a fordulópont ebben az évben, annak az ideje, mikor azt mondjuk: „Elfáradtam a régi utaktól, képes vagyok rá, és teremtek valami újat magamnak.”. Meg tudod csinálni, mivel a magasabb erők hozzájárulnak a sikeredhez és a jó szerencsédhez.

 

“Hozza el ez a nap a változást benned, és nézz szembe az eljövendő időkkel erővel, hűséggel önmagadhoz és a saját értékeidhez. Tegyen a Mindenható Isten téged méltóvá rájuk”. -Yogi Bhajan

 

Send this to a friend