ritmusFenntartani egy ritmust, amely támogat minket és a tudatosságunkat, azt jelenti, hogy tudatosan kapcsolódunk az élet ritmusához: a Nap ritmusához, a Hold ciklusaihoz, és az évszakok változásához. Minden egyes ritmus hatással van az életünk kis és nagy történéseire, az egyéni és kollektív tudatra. A legtöbb ember már elvesztette a kapcsolatát a természettel.

A városi élet, főleg a fiatalok körében azt jelenti, hogy nincs nappal és éjszaka, 24 órás világban élünk. De ezek a természetes ritmusok léteznek, az idők kezdete óta. Bár a fontosságuk csökkent, a visszatérés a saját életünk ritmusához azon múlik, hogy felismerjük-e a természet ritmusát. Ez különösen akkor fontos, ha elköteleződtél a saját életed tudatos megélésének, és formálásának.

Minden 24 órás ciklusnak megvan a saját belső ritmusa, és a nap minden része hordozza a saját minőségeit és energiáját. Ezeket az indiai hagyományban dósáknak hívják (dosha), és mindegyiknek megvan a maga sajátos minősége. A pitta– ami a tűz, a kapha amely tartalmazza mind a föld, mind a víz elemeit, és a vata, amely elegyíti az étert és a levegőt. Ez a három dósa meghatározóan befolyásolja a nap különböző részeit, és a szokásainktól függően, vagy rombolják, vagy támogatják a természetes ciklust. Ha például jól akarsz aludni, az ágyban kell lenned 10 óra előtt, a kapha ciklus vége előtt. Ha tovább vársz ennél, akkor a nap ciklusa egy energikusabb szakaszba lép, a pitta szakaszába, amikor már nehezebbnek fogod találni, hogy elálmosodj. Ha egy produktív napot szeretnél, akkor a Nap előtt érdemes felkelned, máskülönben végig fogod aludni a vata ciklust, amely gyakran okoz rossz álmokat, hánykolódást, forgolódást. Ami még rosszabb, felébredsz a kapha ciklus alatt, ami azt okozza, hogy letargikus leszel a reggeli órákban. Ha jó emésztést szeretnél, és a táplálékok jó felszívódását, akkor a legbőségesebb étkezést dél körül kell elfogyasztanod (kivéve bizonyos speciális, mozgáshoz kötődő tényezőket), mivel ez a Nap energiájának legmagasabb pontja, és a tűz elem (pitta) támogatja az emésztést, és az elengedést, amelyek a jó egészség, és a jólét kulcsai.

Ha ezeket a szokásokat beépíted az életedbe, és ezeket választod életformaként, akkor hosszabb távon elkezdheted tapasztalni az előnyeit: jó emésztést, könnyed elengedést, több életenergiát, erős idegrendszert. Minden nap ezen a három cikluson keresztül vezet; ha elismered őket, akkor szolgálni fogják a jó fizikai és mentális életerődet és komfortérzetedet.

A Hold ciklusoknak jelentős hatása van a nők életére, a menstruációs ciklus miatt. A nők  Újholdhoz és Teliholdhoz, a növekedéshez, és az apadáshoz fűződő kapcsolata tükrözi a saját energiájuk és kedvük növekedését és apadását. Yogi Bhajan szavaival élve: ’ A biovisszajelző ciklusod Teliholdtól Újholdig mozog, és Újholdtól Teliholdig. Ez természetes”.

A természet ciklusaihoz való igazodás lehetővé teszi holisztikus fejlődésedet, hiszen általa képes vagy befolyásolni a tested, az érzelmeid, tudatosságod fejlődését, szakrális, szerelemes egységben az életeddel. Légy a saját életed művésze!

Az elkövetkező Újhold június 5-én lesz, ami például kiváló alkalom arra, hogy feljebb lépj az életspirálodon. Ha szeretnéd ezt az időszakot tudatosan az életed jobbítására fordítani, tarts velünk június 2. és 5 között Szentbékkállára, ahol a ragyogásunkért, és életünk minőségivé, szebbé és boldogabbá tételéért kapcsolódunk tudatosan az elemekkel, az égitestekkel, a nap ciklusaival, az Újhold energiájában. Az Újhold a régi elengedését, és az új megszületését támogatja bennünk, és körülöttünk. 

„GRACE”

a szív és lélek ragyogása

 női kundalini jóga elvonulás

Szentbékkállán

2016. június 2-3-4-5.

grace

 A mindennapi ragyogás kell, hogy legyen a valóságod- kell, hogy legyen a mintád.” —Yogi Bhajan  

A grace szó angolul szépséget, kegyelmet, kellemet, bájt, magasztosságot, kecsességet, megbocsátást jelent. Számomra mindegyiket és egyiket sem. A legjobb fordítás szerintem, ami a kundalini jóga humanológiai tanításaihoz a legközelebb áll: a szív és lélek ragyogása.

Minden nőben megvan önmaga belső ragyogása- a mindennapi ragyogás. Kombinálva a személyes tapasztalattal, amit Yogi Bhajan tanítása ad a mindennapi ragyogásról, felfedezheted a női ösvényt a legmagasabb identitásod felé – ami Isten ragyogása és kegyelme.

Ha május 27-ig jelentkezel a néhány szabad hely egyikére, akkor még kedvezménnyel várunk. Olvass a programról részletesebben itt!

Ugyanígy tudatosan kapcsolódhatsz az évszakok energiájához. Ez a május különösen erős. Azon kívül, hogy a május a szerelem és szexualitás energiáját stimulálja az életünkben, abban is támogat, hogy tudatosan kapcsolódjunk a szer-elemhez, ami egy magasabb rezgésű intimitást jelent lényed és életed lényegéhez, a saját boldogságodhoz, és lelkesedéshez. Mikor ünnepelnéd ezt tudatosan, ha nem éppen akkor, amikor ennek ideje van?

Ezért várunk sok szeretettel május 28-án délután a

a Szerelem ünneplő gyógyító és meditációs esten

május 28-án, 17-től 20 óráig!

május

Az este során vezetetett meditációval, kristálytálakkal, sámándobbal, mantrákkal és érintéssel  gyógyítjuk a korábbi téves észleléseinkből, és félresikerült kapcsolatainkból származó sérüléseinket, és felkészítjük testünket, érzelmeinket, és gondolatainkat a Szer- elem érzékelésére és befogadására.

Akkor is várunk, ha még várod azt a valakit, akivel átélheted a szerelmet, és akkor is, ha már melletted van, de szeretnéd a szerelem érzését mindkettőtök számára felerősíteni, érzékelhetőbbé varázsolni. Várunk, ha szeretnéd az Életet több szerelemmel a szívedben tapasztalni.

Május 28-án este Szer-elemmel kapcsolódunk, fókuszban a szívcsakra lesz. A meditációs est célja, hogy fizikailag feltöltődjünk, kiegyensúlyozzuk érzelmeinket, meggyógyítsuk régi fájdalmainkat és sérüléseinket, szer- elemmel töltsük fel önmagunkat, és megnyissuk a szívcsakránkat.

  1. csakra ( szívcsakra) A mellkas közepén helyezkedik el.

Segít az érzelmek megélésében, a szeretetteljes kapcsolatok kiépítésében.

Hozzátartozó mirigyek és szervek: csecsemőmirigy, szív, keringési rendszer, bolygóideg

Vezetett meditációval, hangterápiával, sámándobbal, hangtálakkal, s a csakrákhoz tartozó mantrák éneklésével, énekhang rezgésével tisztulunk, elengedjük amire nincs szükségünk, s emeljük a csakrák frekvenciáit.

A meditációs estet vezetik:

  • Karacs Ildikó (hangterapeuta, művészeti terapeuta, mantraénekes): ének, kristálytálak, hangtálak, sámándob, mantrák, vezetett meditáció
  • Arató Mónika (jógainstruktor, gyógyító, író): érintéssel gyógyítás, vezetett meditáció, mantrák

 Olvass a meditációs estről bővebben itt, és jelentkezz most!

 

Szeretettel,

Arató Mónika

Send this to a friend