belkrija1-21. Szélmalom. Állj kicsit nagyobb terpeszben, mint a váll szélessége. Nyújts ki a karjaidat oldalra párhuzamosan a talajjal, a tenyerek lefelé néznek. Hajolj előre csípőből csavarodj balra, a jobb kezedet a bal lábadhoz hozva, és a bal karod nyújtsd ki felfelé. Folytasd ezt a mozdulatot fel, és le 1 percig, körülbelül 10 másodperc/ ciklus ütemben. Majd cseréld meg az ellentétes kéz és lábra, és ismételd 1 percig, a másik oldalra.

2belkrija1-1. Folytasd az előző mozdulatot, de váltakozó oldalra, 5 másodpercig lent maradva, amikor a kezed megérinti az ellentétes lábat. 3 perc.

3. Folytasd az előző mozdulatot váltakozó oldalra, de 25 másodpercig érintsd az ellentétes lábat. 2 perc.

4. Tartsd ki az ellentétes kéz- láb mozdulatot (mint az előzőekben) 2 percig mindkét oldalra.

5.Pihenj 2-3 percig

oldalra-hajlas6. Oldalra hajlások. Gyere fel állásba, a lábak széles terpeszben, a karok oldalra nyújtva lefelé néző tenyérrel, hajolj oldalra csípőből. engedd a jobb kezedet le a jobb oldalon, miközben a bal karod felemeled. Gyere vissza az eredeti pozícióba, nyújtózz le a bal oldalra, majd gyere vissza az eredeti pozícióba. 6 másodperc/ oldal. Folytasd 1 percig!

csavaras7. Álló törzs csavarás. Kezd az előző gyakorlat kiinduló pozíciójában. Csavard a törzsed és a karjaid jobbra, majd vissza az eredeti pozícióba, majd balra csavarodj, és vissza az eredeti pozícióba, mindig egyenes vonalban tartva a karjaidat, 23 másodperc a teljes ciklus. Folytasd 1 percig.

8. Pihenj 10 percig háton fekve.

Ez a krija a bélrendszeren dolgozik, és az első csakrán, ami fontos a jó egészséghez. Normálisan, mikor betegek leszünk, a bélmozgások szolgálnak korai jelzőként. Javasolt ezt a gyakorlatot naponta végezni a jó egészségért.

Forrás: I am a woman- essential kriyas as Taught by Yogi Bhajan

 

Send this to a friend