Testhelyzet és mudra:

Ülj könnyű törökülésben egyenes gerinccel. Hajlítsd be a karjaidat a könyököknél, így az ujjak felfelé néznek. Helyezd el a kezeidet, az alsó karjaidat, és a könyököket úgy, hogy függőleges vonalban legyenek a könyöktől az ujjakig. Tarts őket egy vonalban a mellkasoddal. Pihentesd a felső karjaidat a bordakosáron. Tedd a kezeidet Gyan Mudrába, előre néző tenyerekkel.

Ülj nagyon egyenesen, egyenes ujjakkal és precíz érintéssel. Az alsó karoknak merőlegeseknek kell lenniük a talajjal és egy vonalban a testtel. 

Szemek:

A szemek 9/10-re zárva, ’/10-re nyitva vannak.

Légzés:

A légzést Szentháromság légzésnek hívják. Kissé húzd össze az ajkaidat, és lélegezz be erőteljesen két ütemben a szájon keresztül (1 másodperc/ ütem= 2 másodperc belégzés). Lélegezz ki egy ütemben az orron keresztül ( 1 másodperc)

Idő:

Folytasd 15 percig!

„Ez egy nehéz gyakorlat, de használd a rekeszizmodat és a légzésedet. A két belégzés legyen valóban erőteljes, hogy megnyissa az eldugult központot. Használd a légzésedet, hogy támogassa az agyalapi mirigyedet. Az agyalapi mirigyet, amit az orrhegy fókusz stimulál, be kell állítani. Adj egy esélyt. Ne csak időt adj, csináld is. Ne csak gyakorold, tökéletesítsd. Ez olyan erőt ad számodra, amit eddig még nem tapasztaltál.”

Befejezés:

Lélegezz be mélyen, tedd a kezeidet imatartásba a szívközpontod előtt, az alkarok párhuzamosak a talajjal, tarts bent a levegőt 15-20 másodpercig, ahogy a kezeidet összenyomod minden erőddel. Nyomd olyan erősen, hogy a kezeid remegjenek. Lélegezz ki. Lélegezz be, tartsd a levegőt 5-20 másodpercig, és ismételd a kezeid összenyomását. Lélegezz ki.

Majd lélegezz be, nyújtsd fel a kezeidet a fejed fölé, és nyújtsd a gerincedet erőteljesen felfelé. Tartsd a lélegzetedet 15-20 másodpercig. Lélegezz ki és pihenj!

©The Teachings of Yogi Bhajan

Eredetileg 1998. június 8- án tanította Yogi Bhajan. (forrás)

 

Kapcsolódó bejegyzés:

Numerológiai előrejelzés januárra- Az Erő veled van

Send this to a friend