lótuszTavaly tavasszal, amikor Rómában fehér tantra képzésen voltunk, a szünetekben folyamatosan Yogi Bhajan képei váltották egymást a kivetítőn, és alatta egy gyönyörű mantra szólt, az I am the light of my soul című dal. A lelkem fénye vagyok, szép vagyok, áldott vagyok, nagylelkű vagyok- ez a szövege. Elsőre kicsit furcsa volt magát a mantra szövegét is befogadni, de különösen egy férfival kapcsolatban, akinek megszámlálhatatlan fotója váltotta egymást a vásznon. Mégsem éreztem sem álszerénynek, sem nagyképűnek ezt a dolgot. Inkább a csodálat ébredt fel bennem, hogy megtapasztalhattam egy ember bátor önazonosságát, és a szépség egy számomra is új minőségét.

Hallgasd szeretettel ezt a gyönyörű mantrát:

Nem szükséges sokat meditálni Yogi Bhajan fényképein, hogy észrevegyük azt a változást, ami a lényében, a vibrációjában létrejött, és változtatta nemcsak a kisugárzását, hanem a fizikai testét is, ahogy az idő múlt. Én nagyon szépnek látom őt, és ahogy idősödött, szerintem egyre szebb lett. Yogi Bhajan and catNemcsak a férfiúi szépségére gondolok. Bár nem találkoztunk személyesen, hiszen ő már nem létezik fizikai testben, tudom, hogy magas volt, és királyi megjelenése azonnal magára vonta a tekinteteket. A szépség azonban többet jelent ebben az esetben. Az angol nyelvű kundalini jóga irodalomban sokszor együtt használják a két szót: beauty and grace. A beauty szépet jelent. A grace pedig kecsességet, kegyelmet, bájt, jóindulatot, kellemet, malasztot, megbocsátást.

„Az isteni megmérettetés benned az, hogy mennyire méltóságteljesen érzel, mennyire elegánsan élsz, mennyi kellemmel cselekszel.” – Yogi Bhajan

A Mesteren a kegyelem áradt keresztül, és ettől látszik egyre szebbnek, a szó legnemesebb értelmében. Ez a szépség abból fakad, hogy pontosanYogi Bhajan tudja, ki ő, hogy mi a feladata, a választott sorsát éli, hálával, alázattal és örömmel. Nagyon sok feladatot vállalt magára, hogy a nyugati embereket felemelje a kundalini jóga tanításának segítségével. A hála, és a hozzá visszaáramló szeretet csak emelte azt a fényt, ami egyébként is átvilágított rajta.

Yogi Bhajan (ejtsd: Jógi Bhadzsan) 1929-ben született Indiában (a mai Pakisztán területén), Harbhajan Singh Puri néven. Igen korán, 16 éves korában avatta tanára, Sant Hazara Singh a Kundalini jóga mesterévé, 8 évnyi tanulás és szolgálat után. Ifjúkorában kitűnő atléta volt, és közgazdaságtanból diplomázott a Pundzsabi Egyetemen. Majd az indiai hadseregben és a kormány adó- és vámhivatalánál dolgozott, egészen 1969-ig, amikor életküldetése az Amerikai Egyesület Államokba szólította.

Yogi Bhajan először tanította a nyugati világban teljesen nyilvánosan azt a technológiát, amelyet addig Indiában szigorú titok övezett. Az indiai jógi órái mágnesként vonzották a hatvanas évek végének drog kultúrájából kiábrándult fiataljait. Nem csupán test- és légzőgyakorlatokat valamint meditációt tanított, de egy teljes életformát. Azt, hogyan élhetünk egészséges, boldog és teljes életet, hogyan viszonyuljunk életünkhöz, egymáshoz, és Istenhez. A fizikai világon túli élményeket kereső nyugatiakat tudatmódosító szerek nélkül ismertette meg felsőbb tudatosságukkal. Nem a világtól elvonuló, barlangban meditáló, kolduló jógi életmódja ez, hanem a családos, világi életet élő, életét kitejesíteni vágyó emberé. Ennek szellemében maga Jógi Bhadzsan több mint 30 könyvet írt és jelentetett meg, mintegy 90 különböző üzleti vállalkozás feje volt, köztük az itthon is ismert Yogi Tea-é, és megalapította a kundalini jóga azóta világméretűvé vált szervezetét, a Happy, Healthy Holy Organisation-t (3HO).

2004-ben, 75 évesen, hatalmas örökséget hátrahagyva hunyt el az új-mexikói Españolában, mely a kundalini jóga központi oktatóhelye. Sohasem fogadott el dicséretet tanításaiért és eredményeiért, mondván, „mindez Isten és a Guru kegyelméből jutott el hozzánk, ő csupán a postás volt, aki az üzenetet közvetítette”.

Mottója, amelynek megértéséhez és megéléséhez tanításai révén közelebb juthatunk:

„Ha nem látod Istent mindenkiben – nem látod Istent egyáltalán.”- Forrás: Kundalini jóga közösség

A legnagyobb szépség és vonzerő benned a rezgésedben van. Isten nevében beszélni, Barátom, és Isten nevében élni nem más, mint szépség.- Yogi Bhajan

Szeretettel ajánlom azokat a közeljövőben induló programokat, ami abban segít, hogy emeld önmagadban a kegyelem, és szépség energiáját, és átsugározzon rajtad az önbizalom, és az önazonosság:

Jövő héten, február 17-én, kedden indul egy új, hat hetes nyitott csoport, amelyre szeretettel várunk, kezdőket, és haladókat.

Két- ség helyett Egy- ség

önbizalomnövelő kundalini jóga nyitott csoport

kétség helyett egység

Akkor lehetsz nyugodt, és kiegyensúlyozott, ha megismered és elfogadod önmagadat, tudod, hogy mit szeretnél megtapasztalni az életben, és bízol magadban, hogy mindig olyan tér, és tudatosság tudsz lenni, ami a boldog és teljes élethez szükséges. Ekkor minden időben elérkezik hozzád, nyugodt lehetsz.

Különösen fontos az önbizalmad megerősítése most, hiszen tavasztól szárba kezdenek szökkeni a terveid, amelyet erre az évre megálmodtál, és az egyetlen szabotőr, aki a megvalósulásukat gátolhatná, az te magad lehetsz, ha nem figyelsz eléggé.

Adj időt és teret az önbizalmad megerősítésére, és az önmagaddal való Egy-ség megtapasztalására. A csoportban való jelenléted egy gyöngéd, és hatékony támogatása a céljaid elérésenek, és annak, hogy tarts ki, és ne add fel.

A csoport találkozási időpontjai keddenként 18 órától 20 óráig (vagy csütörtökönként a 18.45.-től kezdődő órákon):

Olvass tovább a programról részletesebben itt!

Hamarosan itt a tavasz! Tavasszal újult erővel indulnak el a dolgaink, és a kapcsolataink. Február elejétől március közepéig tart az időszak, amikor feltöltődhetünk az újrakezdéshez, és az aktív teremtéshez. A felkészülés időszakában magadba integrálhatod az eddigi tapasztalataidat, mindazt az elmúlt év, és a január hónap hozott, és kiegészítheted, feltöltheted a szépség, kecsesség, és kegyelem energiájával. Erre a magenergiára építheted rá mindazt, amit szeretnél: a saját belső és külső változásodat, és mindazt, amit teremteni kívánsz.

Szépség és kecsesség

kundalini jóga workshop sorozat a tavaszi megújulásért

szépség

„Az egyetlen dolog, amit tenned kell az, hogy légy szép, és méltóságteljes, és Isten meg fog találni Téged!”- Yogi Bhajan

E jelmondat jegyében találkozunk három alkalommal, melyek a következők:

1. Február 21. szombat, 15.30-tól 18.30 óráig

2. Március 7. szombat, 15.30-tól 18.30-ig

3. Március 20. péntek – Újhold napja- 18.00-tól 20.30-ig

Olvass tovább a workshopokról itt, és jelentkezz, ha emelni szeretnéd a fényed!

Az önazonosság megtapasztalásában segít, ha kitisztítod magadból mindazokat a blokkokat, amelyek gátolják valódi fényed, és szépséged kiáradását. Ennek egy nagyon gyöngéd, mégis hatékony módja

az Access Bars kezelés

Acces Bars- kezelések

Szinte mindenkinek vannak olyan traumái, blokkjai, akadályai, amin dolgozik, de nem tud elengedni, tovább lépni. Ezeknek a hatékony elengedésében segít ez az Access Bars technika.

  • Hogy férhetnél hozzá a világban rejlő végtelen lehetőségekhez?
  • Mi lenne, ha az életed örömtelibb és felszabadultabb lenne, mint eddig valaha?
  • Mi lenne, ha nap, mint nap felszabadult önmagadat tapasztalhatnád?
  • Milyen hozzájárulás lenné akkor a világhoz?

Az Access olyan eszközök és folyamatok összessége, amelyeket a nagyobb tudatosság előmozdítására fejlesztettek ki.

Elérhető időpontok a közeljövőben egyéni kezelésre:

Február 17. kedd 10 óra és 13.30.

Február 19. csütörtök 10 óra és 13.30.

Február 20 péntek 10 óra és 13.30

Az Access módszerről, és kezelésről itt olvashatsz többet, és jelentkezhetsz is!

Szeretettel várlak!

Simrat Kaur/ Arató Mónika

ਸਤਿ ਨਾਮੁ

 

Send this to a friend