Nagyon hálás vagyok, mert nap, mint nap látom egy Mester, Yogi Bhajan energiáját működés közben. Néha nem könnyű megélni,Yogi Bhajan hogy amikor elkötelezetten tisztítjuk magunkat, bizony vannak időszakok, amikor nehéz szembenézni az árnyékoldalunkkal, és felmerülő kihívásokkal. Mikor tanítás közben megérint a résztvevők saját folyamata, akkor időnként olyan mély együttérzés van bennem, ami ha nem vigyázok, a tanítás kárára is mehetne. Mikor úgy érzem, nem tudom tartani magam, és a teret ebben, akkor csak hívom a Mestert, és ő mindig szépen kiigazítja az energiákat, és felemeli a csoportot. Bár már nem él fizikai testben, most is folyamatosan szolgálatot tesz, itt van velünk, biztat és segít.

Yogi Bhajan sikeres ember volt a szó nyugati értelmében is. Több mint 30 könyvet írt, és jelentetett meg, mintegy 90 különböző üzleti vállalkozás feje volt, közöttük az itthon is ismert Yogi Teájé, és megalapította a kundalini jóga azóta világméretűvé vált szervezetét, a Happy, Healthy Holy Organisation-t (3HO).

„Ha beleteszed a lelkedet valamibe, akkor megnyerheted az egész világot. A tied lesz. Akkor besöpörheted a bőséget az elköteleződéseddel.” – Yogi Bhajan

A Jólét teremtő kundalini jóga workshopra készülve éppen a Success and the Spirit című könyvéből készülök, és a következő történetet olvastam benne:

Egy tanuló feltette Yogi Bhajannak a következő kérdést:

– Az adakozás isteni cselekedet?

Yogi Bjahan azt választolta: – Nem , nem, nem. Egyáltalán nem. Az egy teljesen önző tett. Hallottál már arról, hogy váltam gazdaggá? Hallgasd csak. Ez igaz. Szó szerint így igaz.

Tanítottam egy osztályt a Kelet- Nyugat Kulturális Központban. Csodálatos munka volt. Volt háromszáznéhány dollár összegyűjtve a tanfolyamra. Nem tudtam pontosan mennyi. De pontosan tudtam, hogy százötven dollárt és néhány centet adtak nekem egy borítékban, mint ötven százalékot az előadásomért. Ez az, amit ők adnak hozzá. Te mész. Ők reklámoznak téged. Tanítasz a központban. És bármennyi pénz jön be egy nap alatt, 50% megy az előadónak, és 50% a központnak.

Megcsináltam. Azután az igazgató általában elviszi az előadót egy ebédre vagy vacsorára.

Nos, ez a hölgy, az igazgató spirituálisabb volt, jobban ismerte a Bibliát, és okosabb volt, mint én. Nagyon boldog voltam vele, és ő is nagyon örült nekem, mert amikor a szentírásról beszélt volna, valahol a sorok között, megértettem vele a szentírást. Nem vagyok valami jó az elméleti tudásban, de vannak dolgok, amiket csak úgy tudok.

Azt mondta: – Ma az előadása nagyon kellemes volt. Szeretném elhívni ebédelni. Kérem, jöjjön el velem.

Ellenállhatatlanul örömteli volt.

Azt válaszoltam neki: – Nos, úgy látszik, vihar közeledik a napsütés mögött.

– Hogy lehet az?

– Meglátjuk.

Mikor az étteremhez értünk, az étterem mellett volt egy villanypózna. A pózna mellett állt egy nagyon szép, jól öltözött, fekete férfi. És azt mondta: – Nem akarok koldulni, és nem akarom, hogy segítsenek rajtam, de gyermekeim vannak. Van életem, van családom. Ezeket a ceruzákat árulom. Bármilyen összegért megvásárolhatják ezeket a ceruzákat, mert vak vagyok, és nem látok. De remélem, a nap végére lesz valamennyi hasznom, és tudok gondoskodni a családomról.

Mikor ezt meghallottam, odaadtam a borítékomat neki, és elvettem egy ceruzát. Az igazgatónő látta, hogy ezt teszem, és Istenemre, a hittudós asszony élő tűzzé változott.

Azt mondta: – Mit tett? Tudja, hogy ez az, amit az indiánok mindig tesznek. Ezzel bátorítja a koldulást.

Nagyon udvariatlan volt.

Azt mondtam magamban:.-  Ohh!

Ez volt az első tapasztalásom, hogy találkoztam egy amerikai nő rosszindulatával.

Azt kérdeztem erre: – Mit tettem?

– Vett egy ceruzát 150 dollárért. Tudja, hogy ennyiért egy teherkocsi -rakomány ceruzát vehetne?

– Nincs szükségem egy teherkocsi ceruzára.

– Miért vett ceruzát?

– Ezzel a ceruzával szeretném megírni a jövőmet.

– És ezért százötven dollárt fizetett?

– Nem, sokkal kevesebbet. Nem fizettem semmit.

– Nem értem. Nem szereti a pénzt. Nem imádja a pénzt.

Azt mondtam: – Jobban szeretem a pénzt, mint Ön. Imádom a pénzt. Ne aggódjon emiatt. Csak szeretném ezt a ceruzát, hogy megírjam vele a jövőmet. Kifizettem a pénzt, amit Ön nekem adott.

Azt mondta: – Ezt nem hiszem el!

Időközben beléptünk az étterembe.

Ezután tudod, mit mondott? – Rendben van, tanítok Önnek valami gyakorlatias dolgot.

– Rendben!

– Nem fogom kifizetni az ebédjét.

– Rendben!

– Ez majd megmutatja, hogy milyen az, amikor nincs pénze.

Azt mondtam: – Persze! Rendben van.

Így odavittem a tányéromat, ahol salátát és ezt –azt lehet szedni, és mindent szedtem, amit enni szerettem volna. Odasétáltam az pulthoz, és a hölgy, akinél fizetni kell, azt mondta: – Köszönöm Uram.

Odamentem az asztalunkhoz, lepakoltam a dolgokat a tálcáról, és az asztalra tettem őket. Hárman vagy négyen voltak még, és amikor az igazgatónő következett, a pénztáros azt mondta neki: – Köszönöm, hölgyem. Tovább mehet.

– Ki fizette ezt ki?- kérdezte Ő

– Mind fizetve van. – válaszolta a pénztáros

Az igazgatónő odajött az asztalunkhoz, és leült mellém. Mindeközben a pénztáros lány odalépett, és hozott hatvanvalahány dollárt, és nekem adta. Képzelje! Nem volt zsebem. Nem volt egy dollárom sem. Nem volt egy pennym sem. Az mondtam a pénztáros lánynak, hogy adja oda az Igazgatónőnek a pénzt.

A pénztáros azt mondta: – Nem, nem. Ez az öné Uram. Az öné.

– Miért az enyém?

– Itt volt az Ön egyik hallgatója. Ő hagyott itt száz dollárt, és azt mondta: „A mesterem jönni fog. Mindenkinek, aki vele lesz, fizetve van a fogyasztása, a visszajárót pedig adják oda neki.” Csak azt teszem, amit ő mondott.

Az igazgatónőre néztem:

– Ön nem fizetett ezért?

– Nem.

– Az Öné is fizetve van?

– Igen.

Azt mondtam magamban: – Látjuk, hogy Isten hogyan működik?

Kihúztam 10 dollárt, és odaadtam a pincérnek.

Azt mondta: – Istenem. Köszönöm. Köszönöm. Köszönöm.

Odaadtam az igazgatónak a maradék ötvenvalahány dollárt.

Azt kérdezte tőlem: – Miért? Nem értem. OIyan boldognak néz ki.

Azt feleltem: – Ma, a Gurum, és az Istenem adakozóvá tett engem. Ez előtt az voltam, aki inkább kapni szeret. Ezt Önnek köszönhetem. Ki voltam szolgáltatva Önnek. És mikor Ön próbára tett, a Guru megérkezett. Megmentett az utolsó pillanatban.

Nagyon őrült vagyok ezért. De mert ezt mindig megteszi, nagyon hálás vagyok. Megláttam a Gurum. Láttam őt működés közben. Hálás vagyok.

Yogi Bhajan azt tanította, hogy a jólét körülöttünk, és bennünk van. Annak a képességét jelenti, hogy megtaláljuk, szervezzük, és felhasználjuk azokat a forrásokat, melyekre szükségünk van legmagasabb szintű sorsunk, és azonosságunk beteljesítéséhez.

A jólét nem gazdagságról vagy szegénységről, hanem a sorsunk kiteljesítéséről szól. A lényege a tisztánlátás a sok figyelemelterelő és eltérítő körülmény között. Olyan kapcsolatokra összpontosít, melyek kölcsönösen kielégítőek. Ez egy olyan tehetség, mely minden lélek sajátja.

Ugyanúgy rendelkezünk a jóléttel, ahogy az égbolt a nappal. Ha a fény felé fordulunk, felmelegszünk, és feltöltődünk energiával. Ha képesek vagyunk belső útmutató hangunkat meghallani, bizalommal és sikerrel kérhetünk a világegyetemtől bármit, amire szükségünk van.

A 2015-ös év a nyolcas szám rezgését hordozza, ami a teljesség, bőség, és jólét elérését támogatja. Indítsd jól ezt az évet, és érkezz meg 2015-ben a jólétbe!

Jólét teremtő kundalini jóga workshop

Április 18-án szombaton, Újhold napján, 16 órától 20 óráig

Jólét

Ezen a workshopon annak érdekében teszünk, hogy növeljük a tisztánlátásunk, harmonizáljuk az elménk működésést, és megtapasztaljuk a semleges elme állapotát, ami úgy alakít át, hogy meg tudd teremteni, és be tudd fogadni a jólétet. Ha a megfelelő módon működik az elméd, a megfelelő dolgokkal foglalkozol, harmonikussá válik a viselkedésed, és a szavaid, és a megfelelő emberekkel találkozol. A workshop abban segít, hogy a belső változásaid a közösségben való együttműködést is segítség, ami a Vízöntő kor sajátossága, és enélkül a képesség nélkül nem lehetséges a fejlődés.

A workshopon Yogi Bhajan által tanított kundalini jóga meditációkkal dolgozunk, és a tanításait is megismerjük a bőség, és jólét területeire vonatkozóan. Öt területet érintünk a meditációkkal:

• a lét kitágítása

• a blokkok eltávolítása

• az elme tisztítása és az intuíció megerősítése

• a szavak ereje

• a siker megteremtése és mások szolgálata

Olvass többet a workshopról, és jelentkezz itt április 10-én éjfélig kedvezményesen!

Mindannyian hatékonynak szeretnénk érezni magunkat, és azt, hogy hatalmunk vagy irányításunk legyen a dolgok felett. Amit valóban az irányításunk alatt tarthatunk, az a saját érzelmi egyensúlyunk.

A 4-es számú április lehetővé teszi az ön-átalakítást az önszereteten keresztül. Amikor szeretjük magunkat, a megfelelő frekvenciát hozzuk létre, hogy bevonzzuk a spirituális segítőtársainkat és társteremtőiket.

Mivel 4-es szám a doboz vagy a kocka száma, annak is az ideje, hogy „ a dobozon kívül gondolkodjunk.” Egy egyszerű dolog, amit megtehetünk, még akkor is, ha soha nem tettük korábban az, hogy egy kertet ültetünk. Akár egy udvaron, vagy egy ablakpárkányon lévő virágládába ültess néhány magot, és öntözd őket. Mondd magadnak, ahogy nézed, hogy magok kihajtanak, “A dobozon kívül mozgok.” Vagy: “Képes vagyok növekedni, és az energiám képes a dolgokat növekedtetni.

Április 25-ig lehet megrendelni az április utunkat támogató

„Harmatcsepp meditációt a belső békéért!”

harmatcsepp

amely abban erősít meg, hogy uralni tudd az érzelmeidet, hatékonyan kommunikálj fontos helyzetekben és emberi kapcsolatokban, és hogy mindeközben békében és harmóniában érzed magad.

A meditációról itt találsz több információt, és meg is rendelheted.

Májusban két olyan program is lesz, amely a lét örömébe, és a szerelem energiájába vezet el.

Számomra az online kurzusok közül az a legkedvesebb, amit talán a legmélyebben tapasztaltam meg, és éltem át magam is. A téma nem más, mint a Lélektárs megtalálása, akivel áttáncolhatsz az életen. Ha éppen ott tartasz az életedben, hogy kezdenéd feladni, vagy annyi erőt gyűjtöttél össze, hogy már nem adod lejjebb, akkor szeretettel ajánlom a május 1-én induló

Lélektárs behívó online kurzust

Lélektárs

Az online kurzus évente csak egyszer elérhető! Az idén éppen májusban!

Mindazoknak szól, akik szeretnék figyelmük egy részét lélektársuk megtalálására felajánlani, és ezáltal megnövelni vonzásukat, amely a legmegfelelőbb időpontban elhozza számukra valódi társukat.

Az online kurzus tematikájáról, részleteiről itt olvashatsz többet!

 

Szeretettel,

Simrat Kaur/ Arató Mónika

ਸਤਿ ਨਾਮੁ

 

Send this to a friend